Прекини ги капките, не му одговараат. Ако сакаш да даваш пробиотик, има и други. Па ќе видиш дали е до тоа, или сепак е реакција на млекото.
И кај моето беше вака. Со тек на време ќе исчезнат или пак ќе се појавува кога се напрега. Нема зошто да се грижиш. Скокот во 6ти месец ве фатил веројатно. Или пак така си е бебето , така чувствува сигурност и топлина.
Најверојатно. Денеска одвај го заспав ааах многу е мал, а е пребирџија голем. Табиет на мајка цел. Нешто последниве денови ама ептен по негово сака да е . Само цвили ако нешто не му се погоди во истата секунда
Netolerancija na laktoza, smenete go mlekoto so hipoalergeno vo konsultacija na pdijatar sekako. Kolku cesto ima krv? Na malo bebe nemoze da se ispita, alergotestovi se pravat posle tri godini. Otidete kaj dobar iskusen pedijatar, ne e igracka alergijata.
Дали ладни екстремитети значи дека на бебето му е ладно? моето е два месеци и неколку дена рачињата му се ладни, го облакам во боди по долги и доле тенки панталончиња по долги, не знам дали да го дооблекувам, машко е а ми рекоа да не го облакам премногу.Јас обично по носето се водам дали му е ладно или не.Не знам дали грешам
@Girly90 Гледај гради, меше, позади под вратчето, грбче. Екстремитети може да те излажат, на моево на сред лето мраз знаеја да му бидат рацете, а нозете му се потеа и заради тоа камен му стануваа па мораше чорапчиња.
Имаше пред 10 дена неколку пати, па немаше па еве завчера пак, вчера не, денеска пак..на хип комбиотик сме
Рацете и стапалата на бебето обично се поладни од другите делови на телото поради неразвиениот систем за циркулација. Јас го проверувам на меше и позади на вратчето
Јас и кажав на педијатарот дека му се мраз рачињата и ноџињата толку многу што мислам дека го боли и таа ми рече дека не го боли и е нормално да му се ладни.
Денеска малата прв пат проба банана, по некоја лажичка. Големи грчеви ја мачат. Цел ден плаче и неможе да заспие. Педијатарот ми кажа 1 вкус на 3 дена. Одма да престанам со банана или да продолжам уште 2 дена ?
@minneymouse82 obicno bananata ne e alergen grcevi moze da I'ma poradi rashiruvanje na crevcata. Davaj tri dena nema steta i taka poleka voveduvaj namirnici. Pa posle meshaj so vtora
Колку месеци има? Дали е навистина од бананата? нели е најнеутрален почеток? сирото дете, колку со душа чекаме да им дадеме друга храна освен млеко и на крај ова..
И мојата е деновиве пребирџика и љутка. И сто пати се презаспиваме во првата 1/2 од ноќта, мн немирно спие..сака да сум до неа..плачи ако сети дека ја оставам..
Мами дали е нормално бебе на 2ч да бара ад по 90мл? Плачи вришти не можам да го смирам. Цицање одбива. Го нудам и чај и вода не сака. Малку ли му давам? Инаку сме 6 недели.
Давај му колку што бара, нема правила тука, секое бебе е различно , моето пиеше 130-140 на 6 недели, сега сме 10 недели и пие по 160мл