Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. Independiente

Independiente Популарен член

:(:l::makeup: Ти благодарам Теди.. во принцип јас сум таа што дава совети и ги теши тие околу мене али ете и мене ми треба утеха некој ден.. фала ти од срце и те како ми требаше сликава.. кафево да го допијам , да си го изгушкам бебево, да си го прочитам сликичево уште неколку пати и денот нека започне со убаво..
    Те гушкам најсилно:inlove:
    @duffi фала ти за одговорот и јас мислам дека е скок сега баш ја читав темата.. :worried:
    Со бог напред и нека поминува побрзо :inlove:

Coco31, duffi, TeddyGrey and 2 others like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Бебе мое е родено крај на ноември. Средина на јануари имам слика како фаќа по една музичка играчка.

mal.ecka and TeddyGrey like this.
  3. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Моево има 4 месеци..а од 3 и пол фаќа све, се бори ги става в устс

4. fana

fana Форумски идол

@kostarika на 3 месеци фаќаат и те како :)

5. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

А коса нос и е омилена играчка кога ја држи некој на мојава

Skorpija25 likes this.
  6. minneymouse82

minneymouse82 Популарен член

Ајде заедно ќе идеме :D Во заедница живееме и малава се научи само во раце, некој да и збори, да ја гледа или да и пее. Неможе ни 30 секунди да седи сама во релаксатор. Играчки јок :sweat:

Majjja likes this.
  7. kostarika

kostarika Популарен член

Моиве се три месеци и една недела ама може дека прематурчиња па малку покасно ќе биде.

Едвај чекам свекрва ми кога ќе дојде им пее им збори како навиена. :)

Last edited by a moderator: Oct 3, 2018
    Majjja, Sandrin4 and DuchessAnn like this.
  8. Majjja

Majjja Истакнат член

Скок е... и кај мене беше истото - во бунило ми се тие денови искрено..со маж ми полудевме .. само стегни заби, нерви ортоми и гушкање :inlove:

Independiente likes this.
  9. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Две вечери бебево ми е многу чудно. Се бањаме,цица и време е за спиење. Ја легнувам, и почнува да плаче,липа,крокодилски солзи рони, се трга и не сака пак да фати да цица. Ја шетам од соба во соба и се смирува на кратко и пак почнува, многу жална е, ми плаче ко да се жали па за кратко хистерично вреска :( Од мисла за глад посегнав по шишето прееска :( не го испи цело, ама не се ни смири, пола саат беше мирна и пак почна со плачки.
    2м и 10дена, скок нема мислам. Грчеви не може да се, испушта гасови цело време, не се напиња..
    Пак во 12:30мин заспа,со сите маки.Што може да е причина за вакво однесување?
    Памет немам веќе.

10. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Majki na 5+ pocnavme so probuvanje vkusovi i super ni trgna,sega od pred nekoj den se nastinavme epten i sme na antibiotik.Muabetot mi e od togaa navaka osvena za cicanje za dr nisto ne saka da otvori usta ama bas za nisto nekoja finta care ili da pocekam da projde.....:(

11. Feodora

Feodora Популарен член

Мајки како спиеја вашите преку ден на 8 недели. Малава не сака да спие, сака само на рамно и цело време си игра со рачината и нозете. Навечер кај 19 ч се бањаме, јадат и ги заспивам. Малава ќе фати дремка 20 минути се буди и не сака да спие до 23 часот. Што да превземам, зарем не и се спие? Исто кога почнавте со тропалки или пак на подлога да ги ставате? Што ги интересира на ова возраст?

12. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

јас на подлога уште не сум ја ставила иако сме 4 месеци...тропалки и помали играчки и давав од 2 месеци да ги фака..иако уште немаше убав фат и и паѓаа...јас се спасив со релаксатор со играчки што имаат...инаку и мене знае да ми се разбуди така и јас ја вртам на стомаче и ќе се бори некоја мин и заспива ко јагненце

Мене тоа ми се дешаваше исто неколку вечери со ред..исправена ја шетав по соба и устава пена ми фати од зборење...се тешев дека е скок...и тогаш само на стомаче ми спијаше

Last edited by a moderator: Oct 4, 2018
    Feodora likes this.
  13. Feodora

Feodora Популарен член

Сите позиции ги испробав и не сака. Вчера морав да ја повијам со ќебенце, па така едвај заспа. Мене ми се приспива пред нејзе. Помислив да не и е жешко зошто тогаш за бањање затоплувам повеќе...

14. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Може и од жешко...моево на пример е уфунетлија...кога ќе го нстуфкам понекогаш нема шанси ни да спие ни да јади..ко да нема комоција...најпојке се смурува по памперс кога го оставам и одма карате со нозе и раце..цело кејфој..и малце ќе се узмори и нема бегање од спиење

15. Majjja

Majjja Истакнат член

Мојата исто мрдаше и преташе мн.. се случуваше да ја замотам во пелена за да може да спие..инаку се будеше и си преташе. Период е, тоа што го прават будни, ѕоа го прават и во сон..

16. Annath

Annath Форумски идол

Скок е. Гледај од терминот кога ти бил, а не од тоа кога си породена. Околу третиот месец е овој скок, тежок, ама ќе помине.

mal.ecka and Sandrin4 like this.
  17. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Што правите со косичката после бањање? Бебе е 3 месеци има доста коса не знам дали да ја сушам со фен? Се плашам да ја дувнам, обично со тетра ја сушам ама веќе заладено е, а затоплуваме во соба. :wasntme:

18. Coco31

Coco31 Популарен член

За фен мислам дека е уште мало. Суши како до сега со тетра и ако ти е страв стави 15 минути капче

TeddyGrey and mimiiiii like this.
  19. tamarce.j

tamarce.j Истакнат член

Девојки да ве прашам, бебе ми е 4 месеци. Мислам дека од пред некој ден си ги дознава рацете па цело време си ја вади цуцлата и не си дава да заспие. А и кенкав е нешто повеќе од што бил, беше мн мирно бебе до пред неколку дена Искуства?

20. Visnicka1

Visnicka1 Истакнат член

женички, 4ипол месеци сме. имаме голем проблем со ред на спирње.. до скоро спиевме 6 до 7 споени ноќе, а последните 2 недело стануваме на 1 час.. денски 1 ипол час будни, 40мин сон...некој слично зошто наеднаш золто будни ноќе.. фача