Ти благодарам Теди.. во принцип јас сум таа што дава совети и ги теши тие околу мене али ете и мене ми треба утеха некој ден.. фала ти од срце и те како ми требаше сликава.. кафево да го допијам , да си го изгушкам бебево, да си го прочитам сликичево уште неколку пати и денот нека започне со убаво.. Те гушкам најсилно @duffi фала ти за одговорот и јас мислам дека е скок сега баш ја читав темата.. Со бог напред и нека поминува побрзо
Ајде заедно ќе идеме Во заедница живееме и малава се научи само во раце, некој да и збори, да ја гледа или да и пее. Неможе ни 30 секунди да седи сама во релаксатор. Играчки јок
Моиве се три месеци и една недела ама може дека прематурчиња па малку покасно ќе биде. Едвај чекам свекрва ми кога ќе дојде им пее им збори како навиена.
Скок е... и кај мене беше истото - во бунило ми се тие денови искрено..со маж ми полудевме .. само стегни заби, нерви ортоми и гушкање
Две вечери бебево ми е многу чудно. Се бањаме,цица и време е за спиење. Ја легнувам, и почнува да плаче,липа,крокодилски солзи рони, се трга и не сака пак да фати да цица. Ја шетам од соба во соба и се смирува на кратко и пак почнува, многу жална е, ми плаче ко да се жали па за кратко хистерично вреска Од мисла за глад посегнав по шишето прееска не го испи цело, ама не се ни смири, пола саат беше мирна и пак почна со плачки. 2м и 10дена, скок нема мислам. Грчеви не може да се, испушта гасови цело време, не се напиња.. Пак во 12:30мин заспа,со сите маки.Што може да е причина за вакво однесување? Памет немам веќе.
Majki na 5+ pocnavme so probuvanje vkusovi i super ni trgna,sega od pred nekoj den se nastinavme epten i sme na antibiotik.Muabetot mi e od togaa navaka osvena za cicanje za dr nisto ne saka da otvori usta ama bas za nisto nekoja finta care ili da pocekam da projde.....
Мајки како спиеја вашите преку ден на 8 недели. Малава не сака да спие, сака само на рамно и цело време си игра со рачината и нозете. Навечер кај 19 ч се бањаме, јадат и ги заспивам. Малава ќе фати дремка 20 минути се буди и не сака да спие до 23 часот. Што да превземам, зарем не и се спие? Исто кога почнавте со тропалки или пак на подлога да ги ставате? Што ги интересира на ова возраст?
јас на подлога уште не сум ја ставила иако сме 4 месеци...тропалки и помали играчки и давав од 2 месеци да ги фака..иако уште немаше убав фат и и паѓаа...јас се спасив со релаксатор со играчки што имаат...инаку и мене знае да ми се разбуди така и јас ја вртам на стомаче и ќе се бори некоја мин и заспива ко јагненце Мене тоа ми се дешаваше исто неколку вечери со ред..исправена ја шетав по соба и устава пена ми фати од зборење...се тешев дека е скок...и тогаш само на стомаче ми спијаше
Сите позиции ги испробав и не сака. Вчера морав да ја повијам со ќебенце, па така едвај заспа. Мене ми се приспива пред нејзе. Помислив да не и е жешко зошто тогаш за бањање затоплувам повеќе...
Може и од жешко...моево на пример е уфунетлија...кога ќе го нстуфкам понекогаш нема шанси ни да спие ни да јади..ко да нема комоција...најпојке се смурува по памперс кога го оставам и одма карате со нозе и раце..цело кејфој..и малце ќе се узмори и нема бегање од спиење
Мојата исто мрдаше и преташе мн.. се случуваше да ја замотам во пелена за да може да спие..инаку се будеше и си преташе. Период е, тоа што го прават будни, ѕоа го прават и во сон..
Скок е. Гледај од терминот кога ти бил, а не од тоа кога си породена. Околу третиот месец е овој скок, тежок, ама ќе помине.
Што правите со косичката после бањање? Бебе е 3 месеци има доста коса не знам дали да ја сушам со фен? Се плашам да ја дувнам, обично со тетра ја сушам ама веќе заладено е, а затоплуваме во соба.
Девојки да ве прашам, бебе ми е 4 месеци. Мислам дека од пред некој ден си ги дознава рацете па цело време си ја вади цуцлата и не си дава да заспие. А и кенкав е нешто повеќе од што бил, беше мн мирно бебе до пред неколку дена Искуства?
женички, 4ипол месеци сме. имаме голем проблем со ред на спирње.. до скоро спиевме 6 до 7 споени ноќе, а последните 2 недело стануваме на 1 час.. денски 1 ипол час будни, 40мин сон...некој слично зошто наеднаш золто будни ноќе.. фача