Јас имав со малата..и уште имам.. на одредени личности тоа го прави - најпрво на еден другар од мм, а сега и на други чичности. Исто..само што ќе ги виде плаче до зајдуваее, од весела и насмеана да не можам да ја смирам.
Децата си осекаат..барометри се...моево исто само на една постара жена реагира кај што живееме....до зајдување и се чудам како гласов го вади од петици...и кога ќе замини жената одма се смее...секогаш практикуванжм да си го измијам со крстрна вода
Што да ставам на црвенилово под врат? Иритирано е, и има неубав мирис. Ставав косили пудра и не и поминува, сега мачкам Хипп хидрантна крема ама пак не и поминува.
Измиј со камилица и убаво избриши со памук да не биде мокро. Ставај лигавче ако се лигави. Намачкај бекутанче со цинк ама обавезно измиј го.. не ставај пудра ја суши кожата и не ставај тешки креми на вратчето. Мене од јекодерм позади ушињата ми мирисаше како на скапано (боже прости ми) додека сфатам ќе пукнев од страв. Убаво измив и ставив бекутан до вечерта ко нови уши Поздрав
Па ко рана и се направило. На неколку места има црвенило,ама баш под врат нај иритирано е. Не ми реагира кога ја бришам или мијам таму ваљда не ја боли. Имам едно тестерче од крема со пантенол цинк и вит.Е мислам на Фрези дерм е, намачкав таква прееска,ама исто е. Ќе земам и Пантексол ако делува добро.
Делува ептен добро, ќе приметиш само после прво мачкање Кас го користам веќе 4 години, од првата ќерка кога беше бебе, баш педијатрот ни ја препорача за истава иритација.
4 meseci cica i se trga so pacenje ama sea go nosev na doktor super bil napredna samo da se trudam mi rece doktorot i da prodolzam so doenje
бебушка а има сини очи од раѓање, и тоа убава светла сина боја. но ниту јас ниту маж ми имаме сини очи, едино баба му на маж ми има сини очи, дали на бебушка ќе и останат или не, цицаме, 4+сме
Мојава има преубави темно сини очи, единствен во фамилијата што ги имал е мојот покоен дедо, и никој до сега не ги наследил Не верувам да и сменат,баш дефинирана јасна боја е.
И мојава има плави очи ко тиркизни пу пу...на мајка ми...а јас имам плаво-зелени а сопругот кафеави...се надевам дека ќе и останат плави
Дали е добро бебушо од 4 месеци да има 3 денски дремки од по саат и пол и два некогаш зависи? Два вечери ми се буди во 2,3ч и несака да спие до следно цицање .. седи,дреми не плачи ама неможам да го заспијам до следно цицање ..омалаксан е за спиење инаку..
Колку што ги пратам групиве на фб, сите што имаат бебиња на 4м пишуваат дека истиот проблем со спиењето го имаат. Има нешто на 4м што им се пореметува сонот .. Дури скок да поминеш на 3м, па ова на 4 ке дојде, па забите ќе почнат..
Лелеее и моево е 4 и пол...две вечери неспана останвам...таман да легнам таа филџан во очине прајт карате со раце и нозе...ајде наново заспивање и играње...па заспала ете ја после некој сат пак насмеана...и јас се чудам.. и се тешам дек е фаза некоја...
@Sandrin4 @Leonida2 @Chanell* Пред 2 страници баш пишував за "4 month sleep regression " Мора одново да научат да заспиваат, се будат навечер и да се вратат на стариот распоред на спиење. Ама и ова поминува, 2-3 недели, можеби и месец На интернет има многу информации околу ова