Секоја смена на генерации на доктори различно кажуваат...ама секоја мајка си знае што е најдобро за своете бебе
Јас во сити мол што ги видов не ми фаќаа око нит материјалите Во Окаиди сретнав убав Маж вика рано е ама се си мислам утре после работа ќе "дувнам" да му го купам
Na taa vozrast samo dodeka ja drzis vo race moze da pospie na stomace,znaci mnogu kratko i samo so nadzor.i se dodeka bebeto ne se osposobi samo da se pomestuva da ne se stava vo krevetce na stomace zaradi bezbednosni pricini.Za ova mnogu me ima iskarano pedijatar i ortoped,zatoa go spodeluvam iskustvoto
Мене самиот педијатар ми кажа дека на времето ги терале само на стомаче да се ставаат бебињата...сеа бочно па на грб...јас и брат ми сме спиеле на грб па нишо не ни фалит..Нормално дека требит надзор ама ако и прија на беба сеа со сила ли ќе ја форсираш нна грб
Бевме на,лекар ни препиша далерон сируп по 2,5мл да давам по потреба ако ептен е вознемирена. Не успеа да ја прегледа зајде детето таму одвај надвор ја смиривме. Само непцата ги виде рече сосем малку биле вцрвенети ама да не очекуваме заб во наредниот месец рано било Гел за непца дентинокс 2-3 пати на ден.. Што ќе правиме Ако продолжи вака.? Се надевам не е нешто ептен сериозно. Може и до стомакот е 6ти ден не е какано ама мек и е стомакот само гасовите ептен и мирисаат... Некоја техника , што применувате кога плачат толку
Јас на тераса ја вадев, ама сега ладничко е... ке треба да ја облечеш, па да ја извадиш Заборавив скоковите кои недели се, може и скок да е кога вришат така по многу...
Можеби и скок во развој да е ама не го исклучувај и стомачето да ја мачи.. сигурно даваш пробиотик. Давај и чајче, можеш на Бекутан со маточина тоа што е, таман и малку да ја смири.. или од ким чајче ако го пие.. И мојата еден период така правеше па и млекото тогаш ми го отпи Тешко е, само трпение.. нишкај полека..некоја тивка музика што ја сака.. Еве ти од апликацијата .. плус минус тие се неделите.. кај некое бебче шорано, кај некои покасно
Ни чај сака ни ништо.. ќе земам утре про лајф пробиотик. И кркори стомакот. Прстов ми го откорна, го фати со рачињата и ко кутре некое ме изџвака а ич не сакам да ја пипкам со прсти ама мн плачеШе само така се смири. Па земав од бањарка тоа како раче за триење па го ставив ко ракавица и шмукаше ли шмукаше. А и мн плунка и се собира .. маки маки а мислев бременоста е тежок период И земавме на нук глодалка ама не сака. А тој гелот за непца мн гаден бе го пробав ми е страв да и ставам..
Па и тоа не ми бега изгледа.. И двете ги користев до 2.5 месеци ама немаше подобрување пак си плачеше исто па после ко да и поминаа грчевите ама изгледа ќе тераме вака докај 6 месец Грчеви па заби па ќе почнеме вкусови опаа и тогаш мешето ќе кркори и така Само некс е жива и здрава се ќе истрпам. Баш.на маж ми му викам нека плаче само не така без воздух, да не може да се смири да урла.. нека биде плачка ама не зајдувачка
Може ќе и помогнат. Мислам рече не е какана, масирај меше, ставај топло. И иако не и е стврднато мешето, може какањето да ја мачи.