Мојата е 22 недела. Веќе 5ти месец почна. До кога трае тој sleep regression? Се изначитав се, до сеа требаше да се врати со спиње цела ноќ
Индивидуално...моево за недела дена се врати во колосек и ние сеа ќе почвиме 5 ти...ексик веќе...раат да не е чоек...
исто сме и ние, еден месец точно, цел 4ти сме тој стил, цела ноќ будни, не сфаќам овоа бебево како не му се спие
Да се надоврзам на муабетот и моево таа возраст вчера стана во 01 гуга се смее до 04'ч едвај ја презаспав еве го станато го дојам од 07ч. Тежок месец овој 4 ти Се се собра некако
Мајкички како да знате дека бебенцето (моето е старо недела дена) кое е на мајчино млеко само напредува? Колку пелени какани колку мочкани би требало да има?
Каканите пелени не се некој показател, на таа возраст треба да има најмалку 6 влажни пелени во 24 часа, за напредокот ќе го носиш на мерење секоја недела дур фатите ред со цицање, јас си земав дигитална вага за бебиња и цело време тоа правев.
Мајки на колку часа ги преслекувате вашите малечки? Јас мојата на секои два часа и мислам таман сум... Ваши мислења и совети?
Не сме биле вторник си дојдовме дома па другата недела сме до тогаш да знам на што да внимавам Од каде можам да земам таква вага?
Тоа зависи од бебето. Пожелно е на три часа да се менува пелена ради хигиена, секако ако се покака одма менувам пелена. Навечер освен ако е покакано нема потреба да го будиш бебето само заради тоа.
Isto i jas Majki dali vi se slucuva bebeto da place i isplaseno da reagira od nekoi faci sto prv pat gi gleda. Nie sme 4 + i cesto ni se slucuva toa Dali e period ili do dete
Моево реагират на 2 3 баби во малово и одбегавам да го гледет бебево...Бебињата се барометар за убај или неубај луге...Иам кј моево приметено вознемиреност кога не му пријат некој
Ехеее .. некој одеднаш кога ќе му се упика во фаца, кај си беее, гугу гага... тој почнува да вриска...смирување по 10мин. А ретко плаче, само тогаш и некогаш од спиење, пу пу.
Моево се смејт по пат на сите и познати и непознати..пу пу пу ќешки такво да останит...само реагира на 2 3 баби во маало...до душе и јас би се уплашила кога ќе отворат уста
Исто и моето.. и тоа не само на постари луѓе туку и на млади - се случуваше да не можиме да ја смириме по пола саат..
А каков е на Фрезидерм? Во аптека ми го понудија, ама јас пак си земав тоа што ни е испробано. Дентинокс цело време користам, исто е малце благ со вкус на камилица.
I ova bese takvo kako pomalo kaj site odese ke guga ke se smee posle 4 mesec veke nema nepoznat da mu prozvori i odi smiri go. I sega znae da mu se desi ako sme vo guzva i da go zadevaat da ja vikne. Arno ama pa go naucija i postepeno poleka i se opusta so nepoznati i ne place veke.