На ова мислите ? Да , си има јак мирис ( и мене ми е ) ама кај мене се покажа нај ефикасно и појако е овоа на фризидерм , а и мала со мерак го чека да а мачкам од старт мислам и @LiliBoz користеше на фризидерм и она беше задоволна , ако е истово .
А Дентинокс го имате пробано? Јас пак сум олд скул, се врзувам за стари проверени препарати, а бидејќи во повеќе наврати препаратите на Фрезидерм не ми се покажале ефикасни затоа го заобиколив.
Не , прво ни беше едно друго минијатурно , ич не памтам како се викаше , па овоа и на него останав , на фризидерм ова сум го користела и една купка за иритации , нафрлано дупе итн.. и добро се покажале овие две , за забчињата кога идеа , се беше со изладените глодалки у уста ( и тие ми се олд скул и врв ми се ) сите/секаде си форсираат по некој бренд , ама тоа не мења ствар на одлуката наша и искуството ..
Мајки, колку пати е “нормално” да какаат бебињата што се на мајчино млеко? Мојава почна по 3-4 пати на ден, да не не е во ред нешто? Знаеше во една недела еднаш само да се искака, па сега ова чудно ми е, си мислам да не е преладена пак.
Мојот беше на мајчино и какаше така, по повеќе пати на ден. Се додека не е неколку пати во еден час е во ред.
Ние сме само на мајчино, знае да кака и 3 пати на ден, а некогаш и скока ден, па следен пак 3 - 4 пати.
Јас сум баш загрижена за моево бебе не знам дали е нормално ова ве молам ако сте имале слично искуство да споделите.Бебенце веќе два дена ми е само на мајчино млеко но кака само еднаш на ден и тоа не кака жолто како што треба туку зеленкасто темно со жолтко мешано.Имаме една недела само и на педијатар сме дури за три дена не знам дали е нормално вака првата недела или не.Многу ми спие и цица само ако го разбудам и тоа со триста маки
@Sparkles27 Грчеви има? И од грчевите знае да се обои каката зелено. Жолто-златно и жолто-зеленкаста е нормална боја. За спиењето, малечко е уште затоа толку спие. Иста беше и мојата, едвај ја будев за цицање.
Има грчеви се грчи цело плаче и има гасови,но кака само еднаш викаш нормално е? Дај Боже баш се секирам
Jas Znam deka e normalno vo prvite nedela do 10 dena da kaka takva boja Zaso se uste se procistuva. E sega ako veke ti se iscistil bebus dobil zlatno kafena boja, pa pak ti se pojavila zelena toa bi trebalo da odma da kazes na pedijatar Majki sto pravite za da kaka bebus? Nie sme 7 nedeli I od sinoka do sega se napinja celo vreme I nikako da se iskaka. Go masirav stomaceto, grbceto, mu gi vitkam nodjinjata pustovo samo se gi kreva I se napinja I nikako da se iskaka. Baska so ima I grcevi I ne e spien veke 14h
@Sparkles27 Мојата еднаш се деси да има зелена столица, по консултација со педијатар ми беше кажано да давам само пробиотик. И и се среди. Какаше исто еднаш дневно, после почна на 4-5 дена, сега па по 3-4 пати дневно. Менува. @bubi4ka5 Не значи дека ќе кака редовно секогаш.. Не мора провокации веднаш. Ќе почекаш некој ден. Ако го доиш, пиј компот од сливи и многу течности. Ако веќе ептен мора, на топломер малку павловичева и во газе 1-2мин. Случајно еднаш кога мерев Т, се искака баш ради топломерот. Ма да ја не би го правела ова често. Подобро со клизма, ги има едни глицерински со камилица.
На почетокот имав ваква ситуација и педијатарот ми рече дека може бебето да било гладно. Обавезно буди го за цицање преку ден, навечер не му создавај таква навика. Додека цица ако приметиш дека заспива чепкај го да се разбуди. Не се секирај, на почеток сите горе долу поминуваме низ истото.
Истегнување на нозете како во грч и стојат прави, од што може да биде??? Не плаче, не кенка, само ги испружува! Уствари некад закенкува ама не знам дали е поврзано со нозете. Стомачето е?