@Sparkles27 по мајка ми, т.е по старински ако е каката зеленкаста или е гладно бебето или му е ладно. @cvekence123 23 stepeni vo siba, pri banjanje treba 28 stepeni da e sibata kade go banjate.
Една глупост направив. И ги сечев ноктите на малата и многу почна да мрда со рацете, во дел од секунда ја сецнав на прстето со ноктарчето,писна да плаче Што да ја мачкам??? Еве какво и е
Нели викаат како е на мајката така му е и на бебето така да и на него му е топ чим не плаче супер му е.
Бебето нема терморегулација. И да бидеме реални, на 25-26 се шета со кратки (јас дома сум на кратки), ама сигурно бебе не ти е така облечено.
ne i ete Moe mislenje e da uzivate so bebe toa e period koj ne se vraka. Guskaj te se uspivajte se zivotot e eden ne e lesen no sladok. Ete bebe zaspivam vo 18-19 golemoto vo 21 uste so gushkanje I smea
Мами зависи некогаш боди по долги и тренерче некое или само боди аама јас сум во куќа и ладно е во спална е таа темп ама во другите соби и не толку. Бебе е цел ден во раце и шетање низ сите соби кај нас е само отвори затвори врата од надвор фала богу до сега се нема разболено. И јас душо цело време со кратки ама страв ми е многу да не ми се прелади бидејќи куќа е еве сега кај мајками сум во стан 24 степени е само по боди е тука и тренерчиња тенки доле
Нареден пат да пробаш со бебешки ножички? Никогаш не ми се случило да сецнам дете со ножичките. Јас уплав имам од грицкалици.
Мене па страв ми е со ножички,мислам така повеќе би ја повредила. Не сум користела до сега. Ако се лесни за употреба, би земала уште веднаш, трауми ќе имам од ноктарици после ова
Вака изгледаат бебешки ножички, со заоблени врвови, неможеш да го боцнеш. Многу убаво сечат, јас и на големата ќерка уште со нив и ги сечам.
@Chanell* потврдувам, само ножички. Јас имав едни обични од ДМ но некако многу дебели се и не сечеа добро, сега имам на Нук и сум презадоволна. И ги сечам додека ја дојам, тогаш ми е најмирна
Кога почнуваат да фаќаат со раце? Моиве ништо не ги интересира освен музичка играчка над креветче и гугање. Да направат 3 месеци сакам софи жирафата онаа што е за држење да им ја земам. Им тропав со тропалки ама не му е нешто ептен забавно па ги прибрав.