мамички ми треба брз одговор син ми има 39 со 5 температура го измацкав со алкохолол го истусирав и му ставив чепче ефереглан мислам дека така писуваше дали има и некој др лек оти не сака воопшто цел ден да јаде мора побргу да ја симне за да го нахранам оти без храна не стигуваме никаде.позз
Davaj mu poveke tecnosti da pie , supa, mozes paracetamol sirupce a ako ne pomaga mozes vinski ocet na corapcinja pokri go malku dobro da se ispoti bi trebalo kako nov da bide, ako e jak ocetot razredi go so voda. Vidi kako se dozirase paracetamolot ne mi teknuva. Proveruvaj mu cesto temperatura ama mislam deka paracetamolot se dava na 6casa. Pozdrav i se nadevam ke vi pomine.
Лолитке, ефедринот јас не би го ставала кај бебиња и мали деца, освен ептен ако е зорт. Деконгестив е, и може да ја оштети носната слузница. Подобро со солени капки чисти го носето почесто, отколку да ставаш ефедрин. Знам дека докторката ти препорачала, ама сепак, јас не би си играла со ефедринот ни за возрасни, камоли за деца.
Се надеваме дека веќе сте подобро но ние кога качивме Т висока ми рекоа да ги измасирам со сок од лимон и неверојатно но ни помина за 30мин ја спуштивме Т. Може било коинциденција, но можеби има и вистина
Ми требаат неколку совети, синко мој е 20 дена, уште е мал но никако не можеме да фатиме ред... не се знае кога цица, кога спие... дали е нормално да цица на секои 1.30 до 2.00. Максимум 2 саати спие, од кога ќе цица пак си заспива, но никако не спие повеќе од два саати. Дали вашите бебуши спијат подолго ? Сакаме за некои 15тина дена да одиме кај моите на викенд, дали е паметно да го малтретирам за два дена или попаметно е да останеме повеќе, некако не сакам да го малтретирам за 2 дена само ???? Исто ме интересира дали сте биле на одмор со бебе од 2 месеци, сакам при крај на септември да го однесеме на 3-4 дена до Грција... споделете искуство? Благодарам мамички
Mamicki meine me maci nesto....deneska bevme do pedijatar bidejki sabajle malata mi povrakase mlekce so slajmovi i mi hrckase so noseto .....no drugo e rabotata ....na 09.07 posleden pat koga ja merese patronaznata sestra bese 4600 g a deneska znaci 29.07 bese samo 4700...znaci 100 grama za 20 dena Ne e toa premalku Od koga si dojdovme se obiduvam da ja dobijam patronaznata na tel.no ja nema.... Samo da napomenam deka nisto ne e promeneto si cica normalno preku den si e vesela se smeska si guka se e kako sto treba , no eve samo 100 g Se mislam da ne e do moeto mleko ama kako sto kazuva edna feminka sekogas tuka na forumot deka mleko ili imas ili nemas...a jas go Imam duri i koga cica plus mi nadoaga ..... Ve molam imal li nekoj ovakovo iskustvo Znam deka treba bebcinjata da kacuvaat od 800 grama do Kilo za mesec dena.... Se izvinuvam za latinicata od mob sum....
sarah.key нека ти е живо и здраво бебчето... За цицањето не се секирај, уште е малечко и затоа толку често цица и се буди. Нормално си е тоа. Мало желудниче има и цица по мала количиња млеко па затоа и брзо огладнува. Таму негде после вториот месец ќе почне да си фаќа некој ред и да си спие подолго. За кај твоите што викаш,зависи колку сте оддалечени.Ако нема некоја незнам колку долга вожња,зашто да не го прошетате...сега како што е топло добро ќе му дојде малце промена, малце воздух а секако и тебе добро ќе ти дојде мала помош околу него... За во Грција незнам што да ти кажам...јас лично не сум шетала со толку мало бебе,иако некои пријателки одеа со нивните бебиња и на таа возраст. Нека сподели искуство некоја друга феминка.Цмокче Сабатини срце јас мислам дека нема никаков проблем, него дека сега можеми е повеќе издолжена и затоа килажата си е искомпензирана...Ја меревте ли во должина? А плус што викаш и дека не била добричка, повраќала повеќе, може и проливче имала и затоа...Па и ние кога не сме добри си подослабнуваме. Сега како е срцката?
Silk koga bevme mi rekoa deka nema nisto i deka tie slajmovi sto gi imala denes gi isfrlila i deka i e cisto se...a za noseto mi rekoa deka mozebi od sto povrakala i bilo nesto ostanato pa si frckala od toa...inaku tamu ne mi ja merea , jas Doma si ja izmeriv i e 60,5 cm...za izdolzena e izdolzena ama nekako cudo mi dojde toa samo 100 g za 20 dena....inaku taka sie dobra super e ne e izmrznata , samo toa od sabajle sto se sluci.... Ajde mozebi ke ja dobijam patronaznata do posle pa da ja prasam i nejze.... Se nadevam deka e se ok...
Епа бајаги е издолжена... не му се секирај,тоа ќе да е. Баш се сеќавам дека и моево тој период доста ми се издолжи и некако цело време се плашев дека е слабичко кога испадна дека килажата и отишла во должина. За носето сигурно и се враќало што викаш од тоа што повраќала, ќе си го прочисти со кивање. Абе и тоа мора да се помине,како ќе стекнат имунитет. Јави и се на патронажната па пиши ни после. Цмокче за лепотицата
Па зависи од килажата бе срце, на секое бројче на пелените си има и килажа од колку до колгу кг, така да ќе си видиш колку кг е бебето твое и ќе земаш бр.соодветен на килажата
Ние сега 4ка користиме , ако и се големи 3ка дигни ги малку погоре и обавезно подвиткувај ги навнатре меѓу нозете, бекутан користиме и мене ми се незаменливи.
Јуник,како навнатре се подвиткуваат...? Ја па цело време тие како ,,карнерчиња,, што се,ги вадам нанадвор. На тие мислиш или не те разбрав баш
Сонце каков и да земеш блендер немаш утка ,-секако ќе ти блендира а и нема да користиш повеќе од 4-5 месеци гледај што побрзо да преминеш на пасирана храна за да почне побрзо да џвака.