Ние имаме сега некој ред фатено 6мес. Ги бањам накај 10, последно јадење кај 11 (знам касно е, порано кај 8 ги бањав ама после бањање збеснуваа и па докај 11 не спиеа). Спијат докај 7,8. Па после пак спијат и накај 10,10:30 стануваат. Ок ли е вака и кога би бил прв воведен оброк? Или да почнам да менувам некако...
Ако ти јадат меѓу двете дремки, може и вака да тераш, ама 11 касно е за заспивање. Скрати ја или исфрли ја попладневната дремка, колку пати во денот спијат и колку време?
Многу касно ги бањаш. Јас ја бањам во 7. Ние на денско спиење немаме ред. Навечер до 9,9ипол макс заспива. Насабајле 8 - 9 станува. Со тоа што околу 5 цица и се доспива после.
Знаат после 14 да заспијат и после накај 18. Навечер збеснуваат. У 11 последно, па накај 7 8 сабајле. Па после во 11. @TeddyGrey знам дека касно е, ама во 8 ако ги избањам до 11 има да ме пукнат пак. Нема шанси да заспијат. Вака после бањање кома се
Касно е накај 18 да спијат. Ќе ги држиш будни ако сакаш да смениш нешто. Или да се продолжи претходната дремка до кај 16 часот, во седум да ги избањаш, во осум веќе ќе ти спијат. Ама јаки живци ќе треба да имаш за ова. Секоја дремка после 5 попладне пролонгира ноќно заспивање. Затоа ти беснеат.
Бебево неќе да ми ја навали главата. 3 и пол месеци сме. Во раце ми се исправа и витка надоле, а во релаксатор ја поткрева главата, ама зашто газот и е во дупка и иде потешко. Кога лежи го крева газот. Сака да седи?
О Боже, па како ќе ја успивам?! Деновиве ми заспива во раце, падната надоле ко задња пијаница у кафана. Поза супермен.
Бебе ми е 4 месеци и последниве 3 недели приметив дека некако повеќе влече од десна града иако и од лева си се доцицува но прво сака десна па лева, ако го ставам обратно плаче.Веќе една недела на допир а и при цицање ме боли многу десната брадавица. Дали е ова од самото цицање и дали да се мачкам со нешто? :/ Јас од само раѓање, на почетокот имав една перница лист исто ко да ја немав, после прв месец му купив анатомско за оформување на главчето
Кога ја фаќам малата за раце ја крева главата и се исправа,кога ќе ја легнам плаче. Кога се крева сама ја држам за рачиња и доаѓа во седечка положба, ме гледа во очи и се смее. 4+ смеам да ја поткревам вака или да не си барам беља? Тек нареден месец сме на ортопед.. На секое фаќање на рачиња она се крева самата под агол од 45 степени..
И моево така праеше и ми беше шубе па менвев позиција со друго ја занимавав... На 5 месеци ја однесов на ортопед и све беше во ред па ја станував така
од прв ден може да се поткрева иако е мала и нестабилна барем така ми велеше видоевски. мојот од прв ден во релаксатор седеше на 45°
му правеа кога се роди па на 40 и потоа на 8. следно неколку месеци откако ќе проди. На 8 прегледот е за да се види дали коските се зрели и дали доволно капки зема д3
Точно 6мес сме Почнавме со вкусови медела дена, по 2 лажички кашичка овошни а денес компир и морков. Има 9кг. од минатиот месец до сега само 400г напредок. Дали е тоа нормално? И дали е нормално по малку какаме зелено?
како ќе кажат така прај. Ако има нешо ќе приметиш .. нормално е да качува помалку откако јаде. зеленото каке може да е од грчеви и од слабеење што кај вас не е случај второво чим сепак качува. Може се навикнува стомакот на храна.