Fala majka, sokce epten na zor pie, voda ic, sisence ne saka, pa so lazicka kolku mozam. Inaku sliva I davam kasicka veke 3 dena.Mislev kruska,nekade procitav deka i taa e za olesnuvanje.a jas celo vrme si mislam deka sokot e podobar ...
Значи... Пукнав. Нервозна е веќе цела недела... Све живо пика во уста. Вришти кога и се спие, не заспива. Во релаксатор неќе да се навали, се витка во вратот сака да се исправа. Не знам веќе како да ја наместам. Вришти, се нервира. Прееска пикаше играчка во уста и наеднаш спиште, дур да и ја земам, нешто изгледа се удри. Имаше крв во лигата, брзо и престана, не можам да најдам од каде е. Не беше ни оштра играчката, просто се чудам што се деси пред мои очи, ај да речеш не ја гледав. Ама ја гледав. Заспа после тоа. Ваљда ништо не и е. Ова ли е скок? Како да ја смирам? Со ништо не успевам. Веќе немам сила ... Почна и навечер да не спие, само нишкам и шушкам и галам.
Имаше наназад низ постовите или на гугл барај за sleep regression 4 month... Мавни едно кафе, 4 во вис и спремај се Теди
Не бе каков месец...помалце... Исчитај на гугл...све пишит...и ако не ти плачит, ставај ја на под нареди оние коцки за под или кебиња и нека уживат...мене то мн ме спаси..фала Богу мојава не е плачка и кј да ја оставам си најдвит занимација
Тедиииии порасна дудето ххее.. пред некое време се,смеев кога рече страв те фаќа.од наШите коменатри во врска со скоков во 3 ти хаха ех ама чим јас не побудалев а богами и сите што не советуваа претходно нема ни ти ххее. Стегни се, јас од мака и на лекар ја носев сеа кога се читам наназад страшно беше ххее .. ве гушкам
Мајки ги шетате вашите бебенца преку ден зимава? Моето е 4 месеци денес излегов со него еден час имаше сонце но беше 2 степени. Облечен со скафандер и капче. И во вреќа зимска во количката. Си спиеше... ми е страв да не згрешив што го изнесов да не ми настини. Јас мислам дека треба да се шетаат иако е зима...како правите вие?
И јас шетав со дебели тренерки и јакна и капче.. Мора да се учи бебе..шо цела зима дома ќе седите? Сајкоски баш преска на Телма го гледав...мн се плашат родителите ама бебе мора на воздух...баш ќе ја најдам емисијата за да не се плашите @Independiente ами добро кј ди ти? Од муабетот за сливите те немат
Тука сум, секој ден почнувам пост и бришам хахах Поише читам помалку пишувам Не ми се верува дека за 5 дена бебка 6 м ќе наполни.. лета бе времево ...
Денес кј нас сонце убавина...кога видов ко нинџи бебиња па и поголеми исто...жал ми беше..ко здрвени... Оваа мојава ако и облечам мислам ќе прозбори одма за да ја слечам
Секако дека треба да се шетаат само јас ја шетам пола саат макс сега и гледам да е после дремка за да не ми спие надвор. А нема да настине толку облечено, немај гајле.
Да пробаш да напипаш дали се потечени непцата? И мојава е невозможна, веќе вади заби, иако сме малце поголеми од вас не е исклучок и заб на 4 месеци. Јас морам да давам и парацетамол, плаче и не спие од болка. А за релаксатор, можеш и да ја подигнеш во 45 степени позиција, веќе е во фаза кога ќе тренира исправање и седење, и треба да вежба грбни мускули.
Помислив на заби и пипав кај непцата ама искрено поим неам какви треба да бидат. Немам претстава дали и се отечени. А фаќа и глода глодалки баш како да се смирува тогаш. И одеднаш пак знае да спишти од ништо.