Во мекиот мечестиот ја ставив...тој не е дебел За да не облекувам холахопки. Женскава над 74 см е тој 68 малку затегнат ама ја собра. За оние дебелите рано ми беше
Јас покрив само со дебело ќебе, јакната му е дебела, обложена со крзно, капа на глава, ракавици и не ми стоше дека му е ладно, уствари и кога го соблеков беше топол, освен обравчињата ладнички Мене ми е битно само да нема ветер, кога има не вадам надвор, уствари едвај некако некоја минута на тераса, а за ладно нека е ладно, нека се учи да му е ладно, башка нека подиши и ладен воздух, по таква шетња мојов уште спие како комиран
Мојава беше на подолга прошетка затоа дотеранаинаку во ќебе ја мотам за на тераса. Пола саат ја шетав,немислам од дома до пролет да не ја вадам. Нека се учи малку на ладно.
Ние 2 сати отепавме надвор...на врќање в кенгур и се смачи да седи в количка... Јас само ако дуват не ја вадам
Моите се 5 месеци и секој ден ги изнесувам уште од две недели кога беа ден не сме промашиле вклучително и кога врне.
Of na ista maka sme, noke ne spieme do 2-3h, denje po 10 min 2 pati. Bukvalno I r'ze na igrackite, strav pocna da me faka. Tolku nervoza na 5 meseci ne sum videla, a kako se spravuvam nikako.relaksator,lulka nisto ne sakame
Хулахопки само на фустанче Ни јас, па ни она соодветно не носиме. Јас не знам како капа да и ставам. Одма ја вади.
Не облекувам и на моето скадандер. Можеби понатаму ќе пробам. Го шетам со монтка и капче, тенко ќебенце и одозгора зимната покривка која и не ја трпи баш. Инаку не е од најдебелите. Хулахопки не планирам и јас. Ноџето секако е покриено. Ракавички пробав вчера да ставам, ги извади. Како што и претпоставував. Секој ден го вадам до маркет, ако не е остар воздухот и низ паркче еден круг. Вчера шетавме подолго, ми личи дека и денес не е лошо. Има сонце.
Да и јас тогаш почнав. Ама сега се прашувам има 6 месеци дали сеуште да ја носам во кенгур или не? Мојава не сака да седи во количка.
Моиве никогаш скафандер не носеа. Може дека не сакаа во количка до кај година. За надвор обично ги облекував. Тренерки, блуза, јакна, капа. Шал не им ставав, не сакаа. И сега како поголеми, тренерки/панталони, блуза, јакна и капа од јакната. Хулахопки никогаш не носеле. Не ги тунтајте многу. Ќе испотат, па ќе настинат. Полошо е да ги фати ладното испотени.
И јас сум за да не се пренаоблекува дете, ама не можам да го оставам без ѕиврички под тренерките/фармерчињата. Па ладно е бе луѓе, јас да излезам само по тренерка надолу ќе смрзнам.
Епа затоа викаат едно плус облека од мајката...јас хулахопки неможам да поднесам освен кога носам фустан...Ќебе и ставам ама го туркат ама тераме така
И мене ми е ладно, ама јас ништо не носам под панталони, фармерки. Зиморлива сум, ама хулахопки не можам да смислам, уште под панталони, језиво ми е, се убивам од чешање. Ништо нема да им биде ако не носат ѕиври/хулахопки под тренерките. Особено на машките.
И мојава дома кога ќе и ставав ја вадеше(за проба) вчера за чудо не ја изваде. Проба на два пати и не и дозволив после изгледа се заборави.