Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Дома не ни пробубам да ставам. Надвор. Рика, вика, дур не ја реши. Ќе си седи дома зимово :lol:

На mal.ecka и emkaemka им се допаѓа ова.
  2. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Денес загаденко малку, а сонце има не знам дали да ја изнесам.:?:

3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.984
    Допаѓања:
    112.765
    Јас халахопки планирам да облечам ако надвор е минус, па и ако го шетам подолго од 1ч, а ако Т е околу нула. Инаку само подебели тренерки и ќебе.
    На планина ако идеме обавезно ќе облечам, за таму нема збор..

Бебе мое не вади капа, па ни ракавици, склетен е ама умен, нејќе да му е ладно :D

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    27.302
    Hulahopki i jas ne trpam, me cesaat, ama zatoa si nosam helanki ispod i toa veke 1 mesec. Na sinko isto, ne mu oblekuvam hulahopki tuku pamucni dzivricki, pidjamcinja... Mojot mnogu vreme minuva nadvor, za toa vreme i se dvizi, ama i ke sedne pomalku i mi se cini ke se smrzne ako nema nisto pod trenerkite, da dzirka golo nodje mi e brrrrr.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Сеуште не му облекувам хулахопки на малово, а верувам дека нема ни да има потреба бидејќи ја облакам во скафандер. Малце се буни но откако ќе почнеме да се возиме во количка се смирува. Одоздола облечена само како што седела дома, по тренерчиња и чорапчиња. А хулахопки јас си носам. Мрзнам без нив, а не сум зимурлива. Прстите на нозете ми се камен ако не облечам хулахопки плус чорапи.
    За децата не се водам секогаш според мене, еве гледам големата е с'клетџика и многу и се потат стапалата. За малово ќе видиме, но гледам дека многу немирно спие кога ќе видам дека е смрзната во рачињата. Кога е стоплена спие убаво и долго.

@mimiiiii лош е воздухов денес, ние нема да искачаме. А очекувам дека ќе биде такво и во наредниве денови, ќе се стоплува времево.:(

На mal.ecka, emkaemka и mimiiiii им се допаѓа ова.
  6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Jas I oblakam hulahopki na malata nekako stoplena mi e I preku den i doma samo na spienje normalno ne. Kolku mi e slatka oti Mali hulahopcinja srcka e. Ne se buni nema promena na raspolozenie. I golemiov nosi. Od Mal pa se do Sega eve 5 good. Sega zastudi a vikase jas sum golem nema da nosam i mu oblakav dokolenki. Sega mi vika mamo ladno mi e na nodzinjata i si nosi. Taka da sekoe dete za sebe e prikazna

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Малиот ми мочка по пола паамперс,у ден му сменив само два пати. Чаеви и вода му давав што да правам мамички ?

8. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Кога и ги купив од мерак ставав да видам како и стојат и не сакаше,се нервираше.
    И денес ја шетнав не ни проба да ја вади.
    Ќе се навикнат.

9. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Син ми во овие две години, 2 пати носел хулахопки. Првиот пат беше мн мал и плачеше многу, ама касно ми текна зошто :) вториот пат беше поголем и нервозен беше. Оптшо моето дете е ептен склетџија, мн се поти, дома собува чорапи и преферирам да не го трупам премногу. Кога беше бебе му облекував скафандер. Сега баш денес кога одевме надвор му стаив пижамчиња под тренерките ама не знаете колку се испоти, мноооогу. Не знам што ќе му праам, ќе пробам уште еднаш со халахопки едино за надвор, ама дома и градинка тоа никогаш, јас умирам од жештина па и него не би го мачела

На Sandrin4 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  10. Sijalicka

Sijalicka Нов член

Се зачлени на:
    1 декември 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво! Малата е 5 месеци и на ночето кај коленцето и се појавија ситни капилари, како модрици..не ја чешаат, поткожно се...ве молам ако некој имал слично искуство да пише.

11. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    За капи и моиве ич не сакаат, додуша им ставав првиот месец после бањање по 10 15 минути и обавезно ги расплакував. Сега скроз прекинав и среќа скафандериве што имаат капуљачи па не сеќаваат дека нешто им се става на главче. Инаку толку им е убаво во скафандер, се си мислам дека тие си мислат се во вреќи за спиење :?:. Веднаш заспиваат.

На kukla21 и mssuniquee им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.944
    Допаѓања:
    203.235
    Колку течности пие на ден вкупно, дали цица или е на ад млеко? Малку се две пелени дневно за бебе до 6 месеци. Температура нешто да не имало?

На Lejlaah му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    И на ад е и на млеко. Сеа за сеа слабо ми пие ад дали од заби не знам ама за јадења растура. Фала му на господ нема температура
    . Течности му давам. Чајчиња и вода

14. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    majki kazete mi nekoj drug dobar probiotik osven biogaja.eden mesec mi se bebinjata, do sega im davav biogaja pa,sakam da smenam sega ako moze drug

15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.984
    Допаѓања:
    112.765
    Proven за бебиња можеш да пробаш..

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.944
    Допаѓања:
    203.235
    Ако пие течности и јаде не би требало да има проблем со полнење пелени. Следи како ќе биде денес.

На Lejlaah и minneymouse82 им се допаѓа ова.
  17. minneymouse82

minneymouse82 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.549
    Да и јас се сложувам следи ситуација. Одма на матичен ако нема подобрување.
    Да не е преладен?

На Lejlaah му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Не е мила се е океј вака

На minneymouse82 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.458
    Допаѓања:
    5.426
    Nie sme 3 + vcera i denes imavme moznost da odime po gosti. Obicno se setkame nadvor i so nejze ne se zatvarame po kuki. Ili zaspivam dete i ideme kaj drustvo so pogolemoto Ako zaplace sveki vika za dve miniti sum doma. Ona sto go primetiv vcera I denes bebe vristi ako ja zeme nekoj vo race ili pogledne. I toa luge koj pocesto ja gledale. T.e. ne od onie life koj prv Pat gi gleda. Stvarno se se uplashiv ptvin od histericnoto placenje i of nemoznosta da se smiri bebe.... Ova so prvoto sum go nemala pa sum vo prashalnik? Dali e normalno strav li e ???

20. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    7.054
    Пробај рекол бамбино