majki da li se stava kapki vo nose pred da se napolni 40 dena,zasto gledam vo nosinjata deka imaat po nekoe mrsulce
Dobro be majki ...daj pomagajte imam Edna komsika - ne se razbira od zbor dali na bebe od 8ipol meseci se dava samo mleko I cokolino??? Nemozam da se dokazam so nejze,zar IMA tolku mrzlivi majki ,da GI mrzi na decata da napravat vkusen obrok ? Inace se imotni ,luge ne deka nemaat -ziveat sami ..nema problemi ... I kazuvam deka I treba meso I zdrava hrana ona se vadi so toa deka ne jade
Мајки дали давате Чоколино Фрутолино и дали сте задоволни? И уште едно прашање дали се става чоколино во млекото што го пие, значи да го пие не каша.
Поздрав мамички.Ве читам чат-пат ама некако овој пат мајчинството ме промени доста,некако повлечена сум,се ми е рамно,дури понекогаш мислам дека воопшто не го гледам малово.Се надевам,минлив период.Инаку,малиот Рајан во четвтрок ќе наполни 4 месеци.Од почеток ми изгледаше мирно бебенце,првиот месец по цел ден си спиеше и тоа некако ме направи да се чувствувам послободна,самоуверена,а он само што влезе во вториот месец ,се промени.Одеднаш почна со хистерични,ненадејни плачења кои ме загрижуваа и до ден денес се присутни,меѓутоаво помал интензитет.Кај него ме загрижува неговата тежина.Се роди 3490 гр.(49 цм),првиот месец имаше 4500 гр.,вториот 5250, а на 3 месеца 5750.На педијатарот му изгледаше малку и ми предложи дохрана.Почнав со аптамил 90 мл.,меѓутоа тоа го збесна уште повеќе,ѓу се промени и гласот и плачот веќе беше невообичаен.Го однесов пред три недели во Систина,на дежурство,и таму педијатарот ми препорача да се прекине дохраната,чим и кај него влијаело негативно,оти според неа и тежината беше океј..Меѓутоа,му направија брисеви и му излезе Стафилокока позитивна во нос.Сите бевме со вируси тие денови по дома,па изгледа од нас закачил.Со Мупироцин мачкав 4 дена,па еве сега неделава се мислам да одам да ги повториме брисевите.Тоа што ме загрижува е фактот што малиот не додал воопшто килограми.Во среда бевме на мерење,истата килажа -5750 гр. беше сеуште,а должината 60 цм,што според мене е ок.Е сега,ми дадоа рок уште една недела,да видам дали ќе се поправи барем кило,па ако не,да се почне сериозно со дохрана.Инаку ,последниве две недели се смири,си плаче само кога му се пие,ноќта ја преспива,пелените му се полни,ама тоа е.Останува во среда да видиме што како.Што би ме посоветиле вие,некако премногу сум збунета?Извинете за долгиов пост,одамна сакав да ви пишамм,никако да стигнам од двајцава да одвојам време.
Мое мислење дека си е таман со килжа...башка има скокови еве и сеа во 4 месец има регресија со спиење па може ќе одбива да цица...Најдобро е доењето..Чим полни пелени и се смее и е расположен не ти треба дохрана...Башка и должината му е таман...
Sosem normalno, mojata kerka e 5 meseci istoto se sluci, prethodno se smeskase na site, Sega se promeni, histerija nevidena.Malku istrazuvav citav I bilo sosem normalno da si baraat majka I da imaat ajde da narecam strav od dr luge. Nie probavme waya lgg I linex. Sepak mislam deka waya lgg e podobra Se staavaat od 0+ GI imam jas MARISSIMO prezadovolna
Кои бројчиња да купувам облека за новороденче? Се изгубив со бројкиве.. дали само 52 или подобро 0-3 месеци?
52 можда само 1 да ги облечиш ...зависи бебе колку ќе се роди....зависи и од марката, турските на пример врска немет со величините... Земи си неколку 56 бодиња и шпикозни....после купувај по потреба