Малата, 5 месеци, 3 дена не е какана. Само на доење сме уште вода и давам секој ден, и правам вежби со ноџињата како точак да вози, ама не се кака. Само прди и мириса мн. Шо да и прам...
Кај доени деца до 7 дена се толерира да не се какани. Пијај Пијај ти компот од сливи или јогурт. Ако сте почнати со вкусови, дај и слива
Не најдов тема за влажни марамици па да прашам тука. Користите ли влажни марамици за бебето и кои е најдобро да земам,крема за пеленска регија треба ли да користам и која и пелени да си купам памперс или препорачувате некои други?
Јас го бришам со слипи влажни марамици 99%вода немаат никаов мирис и досега сум задоволна. Го мачкам со др. Павлович оригинална павловичева и сум мн задоволна досега газето не му се има вцрвенето или нафрлано. А пелени досега користевме памперс актив бејбибебето ми е 4 месеци добри се ама некако мн ми мирисаат па еве две недели користиме слипи и од нив сум задоволна. Поевтини се но се стварно добри барем досега . Бебето ми е 4 + месеци. Утре планирав да го носам на вакцина о на систематски преглед но вечерва крена тт 37.7 многу плачеше. Му дадов далерон му се симна за 10 мин и заспа. Се думам дали да го носам или да одложам. Настинат не е пред 3 недели имаше мрсулчоња ама му поминаа.Дали е во прашање забче ... мн е нервозен и се става во уста. Совет дали да го носам на вакцина или да одложам.
Ако ти крене уште еднаш до сабајле не вакцинирај никако. Ако е добар направете крвна слика и ако е се во ред можеш да го вакцинираш. За пелените имаш цела тема и многу различни искуства, можеш да ѕирнеш таму. Јас за синко користев Бејби Лав од ДМ кога беше новороденче, а сега веќе долго време користам Виолета и искрено незаменливи ми се. За Памперсот читав многу лоши искуства од мајки, па дури и ми беше страв да ги пробам промотивните примероци од болница. Влажни марамици не користам никакви, одмивам газе секојпат после какање, а кога сме надвор ги употребувам тие на Виолета со бадемово млеко, што ми одат гратис со памперсот. Не се лоши, ама најдобро е да не користиш никакви, или барем од оние сувите крпчиња што се топат со вода. Од крема за пеленска регија ја купив на Веледа и мачкав само по потреба, кога ќе забележев мало црвенило, инаку не сум мачкала со ништо, ќе имам од неа и за второто дете. Што помалку хемија толку подобро. Никогаш не сме имале проблем со пеленски осип, мозолчиња и сл, прекрасна кожа има синко, а на прсти можам да избројам колку пати сум го намачкала.
Majki koga gi davate kapkite za koski, nasabajle ili navecer? I iskustvo so ovie kapki,ako nekoj gi koristel Vi blagodaram
Мајки дали давате пробиотик? Јас на почетокот им давав, но се двоумам пак да почнам те. педијатарот ми рече убаво било да им се дава до кај годинка.
Јас не давам. Околу вакцина давам тие денови. И би давала во случај на пролив, вирус или со антибиотици.