Не е дека не го држам, напротив не го давам на никој, си го сакам само за мене Мм ми викам: Дај остај го син ти раат барем да спие Но, како за него, така и за мене, ова е нов свет. До сега сум била сама, слободна, без обврски. Сега сум цело време со него, задоволството е мое, ама и на моменти ми е тешко да се привикнам на новата улога Само едно знам, ова не е спринт, ова е маратон!
Мајки има ли некој искуства со подолга ресичка под јазикот, на педијатар ни кажаа дека ќе треба да се сецне, забележувам и јас ептен му е поврзано јазичето. Кога е најдобро да се направи, дали ги боли како оди заздравувањето иии дали знаете приватно колку чини
Дури е помало подобро е да се сецне, многу брзо зараснува и болката не трае долго. Особено ако е ласерско, нема ни крварење ни болка. Е сега, нека го види специјалист да види колку треба да се сече, на максилофацијална би требало да завршат одма работа. @AngelOfArh има искуство со ова.
Девојки дајте предлог за убава едукативна и забавна играчка за нова година за бебе до 6 месеци па и малку поголемо ... немам идеја.
Мамички што ставате за атопичен дерматит? Многу ја чеша рачето, жална е . Докторката ни даде крема од А дерма , ама некако нема ефект . Фала ви
Имаш цела тема за атопичен дерматит на форумов, побарај ја, споделени се доста искуства. За жал, не помага кај сите исто. Мораш да експериментираш, за жал, за да откриеш што најмногу помага.
Забележувам дека нозете на бебка ќе бидат криви 10ти јануари имаме термин па ќе видиме што да правам сега за сега и ги држам нозете ноќе со тетра пелена за да и бидат прави ама изгледа нема да помогне..
Утре сме на вакцина... А бебко овие два дена многу е раскенкан, се сака кај мене, на цице... А гледам има и мрсулчиња во носето. Можеби е настинат Не знам дали да го носам!? Совет!?
Во која смисла криви бидејќи сите бебиња ги чуваат ноџињата како подотворени и подвиткани. Сега и намерно не тераат широк повој да им ставаме за да ги чуваат уште пораширени за да се развиваат демек колковите. Со тоа што ќе ги стегаш полошо му правиш. И ако имало нешто ќе ти кажеле досега. Нели го носиш на контроли? Нели го гледаше ортопед кога се роди?
Да ја носев на 3ри контроли во Систина ама не ми спомнаа ништо сигурно и ортопед ја има видено Така подотворени и се затоа велам така кога и ги држам право не ми изгледаат дека баш прави ќе и бидат кога ќе ја носам на ортопед ќе се распрашам
Мајки ај ве молам за совет, малово главчето ептен го држи назад.. Кога е легнат на грб а главата му е на страна завртена тилот скоро до рамо му допира од што ја држи крената. Што да правиме?
Сите бебки се раѓаат со криви нозе ради тоа што 9 месеци биле во стомак, кога ќе почни да стои и оди ќе почнат нозете спонтано да се исправуваат.