Кога го држиме исправено ја врти главата и ја крева нагоре, и кога цица се истегнува и ја влече главата назад
Најдобро е педијатар да го види или ортопед... Пробај кога спие да му ставиш периое или пешкир во ролна зад главчето да не ја става мн наназад главата.
@saramila09 од кај ви текнуваат вакви работи Криви нозе Ортопед ги гледа при раѓање. Маја Каличанин. Нели дојде она дур беше во болница да ти каже деталји од прв преглед?
Како бе и ги држиш прави, не зезај кој ти кажа таква работа. Колкаво е бебувче? Мани тоа пелената, не си прави од готово вересија таму. Моето беше 3 месеци со собрани нозе па еве го прави пушка му се. Немаш потреба од приватно, безболна процедура е, само е трауматично. Ние после 6тиот месец ја средивме, ама рекоа мора да се чека до тогаш. Ако цица голема е веројатноста и само да се попушти, ама ти пак оди си на Максило и ќе завршиш работа за час. Со упат, термин, воопшто не е страшно. Само колку е поголемо толку поише разбира, ќе поплаче сигурно, мене ме исплаши што видов многу крв, нормално е да потече, ама се на се чисто беше. Нас не среди доктор Бенедети. Инаку на клиника е проблематично што е гужва, старо е и страшно малку, ама не е страшно воопшто. На приватно без 200е не си, се смета за хируршка интервенција, а нема потреба за толку малку. Ортопед! И тоа не од државниве кои гледаат ради реда, некој асален ќе си најдеш.
Јас ја носев на месец и пол. Кај Антоније Хаџи Антоновски. Презадоволна. Можеш да му се јавиш и во консултација сам ќе ти каже кога да одите.
Јас го однесов на два месеци, така ни кажаа на испис од болница. Бевме кај Тони Талески многу сум задоволна и достапен е во секое време за што и да те мачи може да му пишеш
Денес бевме на вакцина, добро поминавме, најгласни бевме Не виде и педијатар, се е ок. Го мереа, 4650. Додека стравував дали ќе ја врати родилната, херојот мој и ја надминал Е сега останува да видам дали ќе има некаква реакција Ако би имало, кога би се појавило? За BCG вакцина прашувам
Дали е можно бебе на града да се нацицува за 4/5 минути. Во последно време по толку цица и почнува да пишти и да се нервира. И ако исцица го плука и вришти. Има и некој скок гледам околу 5/6 недела а у факт е дека и грчеви ја мачат. Нз веќе што да мислам.
Реакција нема. Само може црвенко да се појави кај што е боцнатото. Кај нас после скоро 2 месеци се појави.
Јас сум смирена но се плашам како ќе ми напредува дете. Следам пелени и помалку ми кака. Какаше по 5 до 6 пати а сега едвај 3 до 4. Мочкана си е редовно. Знам и дека како ќе расте ќе се намалува бројот на столици па некогаш нема и по неколку дена да излегува. Затоа не можам и по тоа да се раководам. Закажав утре за кај матичната па ќе видам. Инаку вчера поради грчрвите исцица повеќе и после малку поврати. Изгледа се прејаде и тоа и беше вишок. Затоа почнав да се прашувам дали толку брзо може да се нацица. Исто и кога и нудан АД после подој чисто за да видам дали се најала го одбива или едвај 30 мл ако исцица 1 во денот.
Доволно и е твоето млеко според ова што го кажуваш, а и пелените се доволен показател. Првиот месец ќе се измерите 2-3 пати, веќе понатаму доволно е еднаш месечно. Опушти се малку
НЕ НУДИ АД! Извини со големи букви ама мораш да запамтиш, немој ад да нудиш. Какањето првиот месец е за да се регулира столицата, ќе дојде и до 1 какање на ден, тоа нема да ти е показател. Мочкани пелени да има, какани не е толку битно. Син ми отсекогаш супер напредува а кака по 1 макс 2 пати на ден, а имало период и да не кака по 5 дена.
Какви капки против грчеви користите? Уште нема бебо, ама да купам за да бидам спремна. На сопругот му му препорач во аптека Хумана Колимил Плус, имате искуство? Инаку, синоќа и денес некако е нервозен, цица на саат/саатипол по малку, 10мин на пример, и после 10мин пак бара. Цело време ми е на градите мислам. Пелени полни, и со каки и со мочки. Уште немам посегнато по АД, се надевам моето млеко му е доволно? Се плашам само да не е гладен па затоа да е нервозен, и не спие мирно.
Еспумисан користев и топло на меше. Нека цица колку сакат. Не глеај време. Некогаш си бараат близина и утеха во мајка.
А имаш ли вага дома? Земи качи се со неа и без неа, одземи килажа и ќе видиш од прилика како напредува... Мислам дека немаш потреба од АД, чим има мочкани пелени доволно и е сигурно, опуштено, немој буцка да ја напрвиш како јас мојов