Палавковци имаме ние сите кои сме јануарски , тоа од месецот изгледа ќе да е, нема друго што За ова со привлекување внимание сите се исти богами и мојот е таков, ако случајно не му обрнеш малку внимание одма е тој да покаже дека е тука со тоа поткашлување како што кажа Силк абе паметњаковци се тие, колку ли се само паметни и колку разбираат уште од сега , а ние си мислиме мали се не знаат ништо уште, ахаа да, сигурно е така, се знаат, се слушаат, се пратат, гледаат, а бе нема шанси нешто да им побегне од поглед, како кај мене на пример,, опасен е малиот мој, опасен, од ден на ден станува се побесен, понемирен, не можеш крајот да му го фатиш, ни секунда не седи мирен, не стигнувам ништо да направам, не можам да го оставам ни секунда да лежи , одма се превртува и лази по креветот и тоа какви чекори големи прави аууу ми е страв кога го гледам, многу пазење треба, многу Си мислам да земам од она креветчето парк,како се вика не знам, она пластичното што е длабокото,како ограда што е, да го ставам внатре да се игра и нема каде да бега оти високо е нели, ама не знам дали смеам уште да го ставам оти сеуште не седи сам рано е нели па да не ми направи некоја беља. И за столче за хранење од кога ќе може да го ставам? Сега сеуште се храниме на кревет или во релаксатор ама многу е немирен и не седи мирен и треба нонстоп да го залажувам со играчка иначе ми ја фаќа лажичката, се врти, плука и цел саат јадиме, а вака ќе го ставам во столче и нема каде да бега, само не знам од кога е дозволено седење во столче?
Јас ќерка ми почнав на крај на 6тиот месец да ја ставам во столче за јадење, само што на почеток го местев столчето да е во полуседечка состојба нели малку навалено наназад инаку обожаваше да си седи во столче, дефинитивно е најкористеното нешто за нас, го користевме до пред 2-3 месеца. Можеш да видиш некое во мк има многу избор јас кога бев кај моите си купив за 2900 ден
Koritsaki Инаку и овде во Гр.има ефтини столчиња , јас гледав во Џамбо и во Икеа има за 20, 30 евра па нагоре, не се толку скапи и овде. Ќе тркнеме до Солун некој ден и ќе земам обавезно, ова не го бива веќе, не можеме на раат да јадеме , секој ден е се полош и не седи никако мирен, а во столче мислам дека нема каде да бега, ќе го наместам и ќе седи, инаку еве и ние сме веќе 6.5 месеци, за 2 недели 7 ќе полниме и нема да шкоди и некој ден пред 7м да го ставам нели?
e ова како за мојата да си го напишала,потполно исто,влажните марамици хихи исто,во раце нема шанси да се заспие,а и она со тупкањето со рачињата абе насекаде хихи,само нека се здрави и живи
калиас мојава па многу сака да седи,седи сама без потпирање уште пред еден месец,нон стоп е седната ,инаку и ние е сме у план да купиме од тие кошевите за играње,за синко така поминавме ама сега ке морам за малава зашто неможам така да ја оставам,брат и ја закача,ја дига ,ја легнува,а вака во тоа ке неможе да ја докачи,освен ако не му текне и тој да се уфрли во тоа па да ми ја смачка
Аха па да , јас заборавив на Икеа и Џамбо инаку не нема да е проблем , можеш слободно да го ставаш во столче , така мојата си седеше таму мирна а и јас ке можев некоја работа да завршам
Значи до месец Јануари ќе да е И ние сме збеснати. И кај нас е таа фаза на поткашлување и гледање како да се привлече внимание. Па колку се смешни дека се две, не знае кој што да направи за да биде поинтересен. Рацете во уста, лиги до пупак ама ај се тешам дека наскоро ќе ѕирне некое бело бисерче.
Абе мамички на син ми незнам што му е стварно. Ниту спие, ниту јаде (на цицање сме) си викам да е немам млеко т.е да не нему е доволно де, досега убаво си напредуваше, дури и ко ке се нацица ке подригне и обавезно ке поврати (ке си врати вишокот не обилно) , ако биде гладен не би требало да поврака нели ? Почна навечер често да се буди некогаш од прилика заспиваме кај 9 до 10 некогаш ако не е убаво нацицан ке побара одма или ако кенкаво заспие инаку станува кај 1, 2, па кај 3, 4, па кај 5, 6, во 8,9,10 си полежуваме, некогаш стнува тој период, најкасно до 10 спие зависи. Некако и многу во мешето ко да ми се витка можно ли е да му се вратат болките во мешето инаку си пиеме чајче бекутан нон стоп оти вода непие му го давам чајче ладно да го пие?
anule88 мислам дека е до времето, и мојот е таков, спие по 10 минути, станува, кемкав е, не сака да јаде се си викам склет му е. ваков е неколку дена, денес само малку се загрижив, еве го пет попладне а он ми се искака 5-6 пати веќе и тоа течно и зелено Има три ипол месеца, рацете му се по цеееел ден во уста, сите играчки му се во уста, како затнато да му е носето, ама чим цица значи може да дише. Некои од постарите (мајка ми, свекрва ми) го видоа деновиве и ми викаат ќе вади заби, ама јас се си мислам дека многу му е рано за заби.
Абе и моево е везден со рацете в уста туку сака нешто да подлапне и играчки и се се тегне, а мајками везден дека се има во уста ми вика гладен е и ми става везден црв во главата а според каката му е нормална злано жолтеникава невервам дека е гладен 6660 бесе на три ипол месеци, а се роди 3200 само на цицанје е!
Нема шанси да е гладен, супер има напреднато, плус ќе приметиш дали е гладен, ако е на цицање и ако немаш млеко мислам дека ќе биде нервозен ќе влече со сила. Супер си е. Можно е да го чешаат непцата
Мајки моето бебче е скоро месец но никако не може да фатиме ред со спиењето, има денови кога буквално не спие по 8 часа, ќе задреме саат време и се буди, и после не сака да спие... не знам веќе што да правам, ноќеска исто не сака да спие, станува на 2-3 саати и дел од ноќта обавезно сме будни... не ми изгледа како да има грчеви... и кога не му се спие постојано ги пика рацете во уста како да е гладен а знам дека не е зошто убаво си цица и напредува... некој да сподели искуство ???
Знам дека е малечко но баш затоа си мислам дека треба повеќе да спие, а тоа си седи будно по 5-6 саати понекогаш
мамички бебушка денес за прв пат цица и поврака исто така не какаше по 4 дена а денес дури 3 пати се искака до сега плачеше и ги витка ноѓињата оризова водичка ке помогне
Ne sum sigurna dali moze na 3 mesecno bebe da se dade od Prolajf ampulite.... prashaj nekoj d-r, iako ne znam dali co ova niedno vreme imash nekoj na lager . Jas na sin mi od niv mu davam koga ima pocesti stolici, ama kaj nego ova e obicno koga pie antibiotik I prvpat mu imam dadeno koga vekje imashe nekoi 6-7 meseci. Mislam deka ne bi trebalo da ima shteta od orizova vodicka, ama 3 pati kakanje ne e znak deka bebeto ima dijarea I deka treba da se sekirash. Ako prodolzi da povrakja I da ima tecni stolici, jas da sum na tvoe mesto bi mislela deka se raboti ne daj Boze za viroza I bi go nosela bebeto na klinika. Ama toa jas, jas sum si I po malku panicarka...sepak sledi situacija, letno vreme koga se viski temperaturite ima stomacni virozi koi se pojavuvaat bash od nikade. Vi posakuvam da imate mirna nokj bez problemi.
добро ја поминавме нокта ,пред да заспие и дадов неколку лажички оризова водичка ,спиеше цела нок ,добра е за сега ,и јас се испашив да не е стомачен вирус недај боже ама добри сме сите по дома се пазиме колку можеме на жешково не ги мешам многу многу со луѓе ,изгледа не и одговарало нешто што сум јадела по мое ,од сабајле сеуште не е какана мислам дека и помогна оризовата водичка ,поздрав