Атодерм на Биодерма, немам пробано нешто подобро. И мене и на децата како од шала ги чисти круговите дерматит. А и дланката моја проблематична исто
Од тоа е. Прашај педијатар, ама и моето исто така беше. Баш читав дека бебињата кои повраќаат, ја виткаат така главата.
Да. Ама зависи и кој степен е. Кај мојава полека се средува со ар млекото, и многу поретко спие така.
Додуша моиве немаа јако изразен рефлукс. Бљуцкаа после секое доење, ама не до толку да давам АР млеко, пошто напредуваа.
Е па не, фала Богу моиве немаа до толку изразено повраќање. Само бљуцкање, кое некогаш знаеше да биде обилно, ама тоа ретко.
И ние ужас бевме со повраќање ама нормално спиеше со телото. Од 4 месец лека по лека прекина повраќањето
Исто и ние повраќаше мн,напочеток млазови исто од уста и нос,постепено му намалуваше. Спие нормално,не ја бута главата на назад,и никој не ни спомнал рефлукс. Еве сега 6м,мн ретко да бљуцне.
Да, во Зегин ни ги понудија Хуманата. Со доењето е подобар ми се чини, иако уште на левата града многу полесно фаќа, ама го менувам. Прееска прв пат му дадов од шише, свежо измолзено млеко, после доење од 15мин испи 70мл млеко плус. И ме замисли да не е гладен цело време само со млекото од градите? Патронажната беше тука, и по нејзин совет за да отспијам малку и јас, му го дадов измолзеното, бидејќи цела ноќ ми беше на градите на 10/15мин и нервозно плачеше, и слабо спиеше и тој. Иако мислам дека не се грчевите сеуште, туку само плач од глад. А зошто не се доцицуваше убаво не ми е јасно, млеко имам на претек.
Бљуцкањето не го земаат во предвид. И моево сега обилно бљуцка, ама става на тежина, едино што вика докторката машината ќе пере нон-стоп. Повраќањето е опасно не само поради губење на тежина, туку и заради опасност да аспирира од млекото.
Не е гладно, не се секирај. Почнуваат грчевите, скоковите во развој, сето тоа резултира со вознемиреност и плачливост. Таков е тој период и мора да помине. Само не си ставај мисли во глава дека не е најаден и дека не му е доволно твоето млеко. И ако имаш млеко на претек не би ти препорачала да се молзиш, само стимулираш дополнителна лактација и можеш мастит да добиеш.
Кај нас испада благо воспаление на десното увце. Не знам како не ми текна и мене штом одбиваше да јаде, плукаше храна и вриштеше. Ја проверував од афти и блистери ама за ушето ни на крај памет. Инаку и покрај тоа нејадење за 2 недели качила 500 г. Дефинитивно и е доволно моето млеко. Др ми рече за грчевите да пробам со капки на база на ензим. Ама досадни се за давање и нека помагаат само. Се надевам ќе се среди се и ќе ми се врати моето мирно бебенце. Ако воопшто е возможно тоа.
Се молзам еднаш на ден/два и тоа од десната града, бидејќи ми останува пополна таа, па ми тече и тежи. За скок нели е рано, има само 11 дена? Едвај чекам во вторник да го мери педијатарот, да видиме што ќе каже.
Јас стварно не знам што се дешава со моето бебе последниве неколку денови. На цице знае и по саат и пол да чмај, спие само до мене, а и ептен е плачлив. Си викам од вакцината да не е, ама нема логика Прееска, додека го доев почна да плачи, не можев да го смирам, го зеде мм, го расшета низ соби се смири. Викам ајде додека е смирен да го избанкам. Го средив се, му дадов да цица, заспа брзо, викам добро е, и јас ќе фатам сон два, не сум спиена со денови. Ама не, почнува да плачи силно и хистерично и додека спие. Не сака да фати ни цице. Мешето го топлиме, не знам дали се грчеви Дајте некој совет, што да правам, еве го сега спие на меше кај мене на гради