Доено дете е нормално и до 7 дена да не се искака. Пробај пијај јогурт или компот од сливи. Масирај мешето околу папоче кружни движење.
Првите денови кога си дојдовме дома некако како да имав повеке, дека и цицаше и успеав да се измолзам, вчера и денес како помалку, се молзев ама ништо. Земав од чајот од алкалоид и подобро е. Инаку моево е многу лакомо, на почеток и ке цицаше и плус на 2-3 пати што му давав дохрана ке испиеше 30 мл. Кога ке стане од спиење не можам да сменам пелена од шо плаче за јадење. И во болница сестрите рекоа дека е многу лаком, само што роден он беше со раците во уста Ајде полека ке фатиме ред, ке се оправиме
Нормално е. Ако нема мака, немаш причина за грижа. Ако се витка, пртка и има грчеви, масажи на мешето без притисок во правец на стрелките на часовникот, ти внесувај компот од сливи, домашен или направи од суви, сок од праска, кајсија, по можност домашни. Ќе се искака. Ако сама седнува, не би требало да е подгрбавена, а ако вие ја ставате да седи, а не дошла сама од лежечка во седечка положба, најверојатно од тоа е. Детето се остава на под, и само треба од лежечка положба со превртување да дојде до седечка положба. Со тоа ги вежба стомачните и грбните мускули. Не и се доволно цврсти најверојатно, затоа е подгрбавена.
Има грчеви само навечер како и пред некој ден кога одеше по 6 пати ама и си пртка. Ќе правам денес компот па ќе видиме
И мојава на почеток ем цицаше ем колку ад ќе и понудев скоро секогаш се си испиваше и јас пресреќна. Е арно ама кога појдов на контрола бебе 500 г за 1 недела ставило. Јас како мајка се израдував ама др ме искара да намалам со ад дека ќе ја направам дебела а јас ќе изгубам млеко. Ми измерија и подој 100 мл исцуца и тоа за 5 мин. Пополека го намалував ад и нудев почесто града. Мене ми се зголеми лактацијата а бебе скроз почна да го одбива вештачкото. Сега си става 250 до 300 г и др ми вели дека тоа е супер за доено бебе.
Јас јадам. Исто си има грчеви и кога јадам и кога не. На нет пишува и пилешко не и јајца не ама јас јадам и тоа. Избегувам само пресно млеко, зелка, карфиол, брокули, грав, грашок, леќа, бели пецива и шеќери, цитруси, домати, зелени салати, лута и зачинета храна и газирано. И уште и тоа да не јадам треба на воздух млеко да произведувам.
Ние сме дома до денес една недела и 5-6 пати вкупно му имаМ дадено адаптирано до сега, утре сме на контрола ке видиме што ке кажат. Инаку вчера како се напив од чајот за доилки од алкалоид и изгледа што одморив малку повеке одма дојде повеке млеко, бебе цица се задоволува и плус сега после топол туш измолзив 40мл. Вака е подруго
majki uste edna nedela pravime dva meseca,bebe mi e celo vreme placlivo,mozno li od grcevite da e vaka postojano placliva,i mnogu malku spie,ke zaspie 15-20min.i se budi ,celo vreme e vo race.dva dena ako e mirna i da spie ubavo dva dena posle e non stop so placenje i ne spienje
Однеси ја на педијатар можеби нешто ја боли. Мојава така правеше мислев скок во развој или грчеви и на крај излезе благо воспаление на увото. Среќа на време откривме и со капки за нос помина. Сега имаме и грчеви ама тие се само на вечер и траат неколку часа а не цел ден како претходно.
Не знам дали ќе те утешам ама моево беше такво 2ипол месеци. Нагло смени. Еве сме 4ипол накај 5м. Глас не пушта. Мирно, смешко, питомо. Се беше од грчевите.
@TeddyGrey dali placese bas po cel den,posto kaj mene devojceto place bas po cel den duri i me zagrizuva,a na doktor koga ja nosam da ja pregledaat mi vikaat deka e prava zdrava,no mene me zagrizuva toa sto place non stop
Мене не ми се верува дека Здраво дете би плачело нон стоп. или нешто ја грешат на лекар или не плаче нон стоп.
Па сеа... Скоро цел ден. Ја многу се нервирав на доктори одев и се жалев, а детето сите ми го фалеа. Дури и луда ме правеа дека се жалам а бајче било. На доктор беше увек мирна зашто во кола до таму се смируваше. Јас ја носев и во Систина. И + на матичен. Кај мене испадна дека е од ништо т.е. го препишав на грчевите . Од сабајле беше помирна, после пладне журка беше.
isto znaci,i mene me pravat luda,ja nosam i vo sistina i plus na maticen i sekogas prava zdrava mi kazyvaat,i naprotiv tamu ne place e smirena i izleva deka jas dramatiziram pa mi vikat ti ne si dobra bebeto ti e zdravo,taka da stvarno ne znam sto da mislam
Мојов термометар е за во газе и под мишки, ама јас практикувам под мишки. Ако ептем ми била сумлива во газе и го ставав. Има некој топлометари за на чело, некои со цуцла за в уста. Зависи каков имаш и колку ти е сумливо стање