@milaaa Секогаш со лажичка сум давала, по 25 капки, два пати на ден ни вршеше работа, не пред секој подој како што пишува во упатството.
waja,proven ili biogaja koj probiotik od ovie da go zemam.do sega davav biogaja pa se mislam dali da prodolzam ili da smenam.dva meseca mi se bliznacinjata
Ако им одговара биогајата подобро продолжи со неа, не менувај нешто што веке им одговара. И јас давам биогаја и плус на секое цицање давам колиеф против грчеви. Позз
Одма можеш со Биогаја. Моево предвреме родено уште беше во инкубатор и со сонда рането едвај 1500гр. тешко кога почнав да му давам Биогаја во болница. И Еспумисан може ако веќе почнале грчевите.
I moeto bese na sonda eve sega doma si e si pie od sise mlekce no mnogu povraka Ti imase li problem so povrakanje ili ne? Se plasam deka nesto ne e vo red.Taman ke se najade odma povraka Daj nekoj sovet
Охооо и тоа како, не беше класично повраќање туку јак рефлукс имаше се враќаше млекото, го раневме поткренат на перница и потоа моравме по 30+мин по јадење исправен да го држиме и плус да спие поткренат под агол.
Мајки како ги давате витамин д3 капките на лажиче или на цуцличето може да се капне на деца што се на ад
Јас на сред подој ја тргам и ја турам ампулата и повторно ја враќам на града. Инаку и мојава не е љубител на капки и сите ми ги плука освен био гајата. Другите со мајчино млеко и ги ставам во стерилно капаче од шише и и ги давам да ги испие така.(читај и ги турам во усте додека вришти )
Тоа консултација со доктор. Има антибиотици кои смееш. Јас имав пиено за мастит цефалексин. Пријателка пиеше оспен скоро кога беше мн болна..
Па само така може кога бришта инаку ме отвараа устиче за капки јас имам капки во шишенце и затоа потешко ми оди му давав првин таблетки тоа со лажиче ќе му истопев во млеко ама сега со капките малку потешко
Јас пиев ампицилин заради инфекцијата на раната. Консултирај се со др. Јас тогаш ги пиев по препорака на гинеколок во консултација со педијатар и фармацевт. Мн сум скептична за употреба на антибиотици и ги оправдувам само ако навистина има потреба а тоа значи позитивна бактериска инфекција.
Женички изгледа ние почнуваме со грчеви,почна да се витка многу и да потплачнува чудно како од болка Што ме советувате? Зимаме капки само Рекол и д3 ништо друго Како беше тоа со чајот од ким,се купува или сама дома да си го направам ? Или некој совет дајте сега дома што можам да направам жалче ми е...
Чај од ким сама и го правев. Во гезве ставав вода да зовријат, неколку зрна ким и да извријат иа пушти кимот, цедев, и и давав да пијат
Девојки го дојам малиов и сега на едната брадавица приметив бела точка од млеко. Дали имала некоја нешто слично? На интернет читав дека е запушен канал...