Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    pepita nie do vcera go imavme istiot problem, dr ni dade sirup daleron 3 dena piese i eve sega super e. Ima nekoj virus citav na net.

2. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    денес добра беше, не верувам дека е вирус нема проблем со носето или слично ,ке видиме како ке биде утре ,а зошто далерон не е малечко ?

3. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    срц стомачен вирус, многу болки имаше а далерон може да се дава пишува на упатство до 3 месеци 1,5 мл а од 3месеци по 2мл 3 пати на ден.

4. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    женски во понеделник ке ја носам бебушка кај матичната ама до тогаш :P во мисла ми е бебушка до скоро не можеше да кака и по 4 дена а кога ке се искакаше каката и беше многу густа и жолто златна боја ,а сега последниве денови почна да кака секој ден и потечна и е столицата инаку да нагласам дека е само на цицање вода не сака ниту пак чајче турка со јазичето и се погрозува , не знам дали има врска тоа што месец дена не бевме во градов бевме малку на чист воздух во планина па промена на клима ?

5. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Да ве прашам за носењето во советувалиште, ја однесовме на две недели, дали треба кога ке наполни месец пак да се носи?

6. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    јас го однесов синко на 2 недели, и на месец дена некаде после тоа кога требаше да прими вакцина, вас не ви закажаа за вакцина?

7. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Да, ни закажаа за вакцина ама малку покасно од месец, па најдобро тогаш да ја однесам со едно одење. Еве 2-3 дена бебушка моја постојано плаче, многу малку спие, одвај ја смируваме. Што правите во врска со грчевите? Капките еспумисан не ни делуваат. И некој совет како ги смирувате вашите најмили

8. taurus1904

taurus1904 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    5
    Здраво афродита, пробај со колиеф капките од зегин. еспумисанот ни нас не ни помогнаа, ниту саб симлексот (тие исти се како и еспумисанот). ставај му топли облоги на мешето, давај му чајче од хип за грчеви или чај од ким и нане.
    А на какво советувалиште сте ја носеле????

На Afrodita25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    79
    Nie imavme problem isto na 3 ipol meseci 10 dena i linex i davav pa dermaflor prasok nisto ne ni pomogna nas gomceto ni bese zelenko i tecno edna postara doktorka mi rece kasa od morkov i jabolka kako so magicno stapce slednata kaka i drugite ni se sredija sekako ako bebuska e blisku nekoj den do cetvrti po tikerov gledam e taka nekolku lazicki i se ke se sredi pozz

На pepita82 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Од кој месец се користи 2 пшозиција на количката? И дали бебе од 2 ипол месеца нон стоп бута цели тупаници во уста? :) и смее ли бебе од 2 ипол месеци во транспортер да седи?

11. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    560
    јас во полулежечка положба мислам дека од кај 3,5-4м го ставав, а во транспортерот од сам почеток, и нас тоа ние најискористеното нешто, еххехе
    за седење, за јадење, за заспивање,за во кола , еххех за се ;)
    слободно ставај го бебушко со време да се навикни, после може нема да сака

На Forko му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    24
    Моето е 1 месец и бута цела тупаница, но му ја научив финтата, ако веќе цицал бута прсти само ако му се спие.... за транспортерот ние го ставаме од прв ден ама не треба да седи повеќе од два саати зошто било лошо за грбчето... за позицијата на количката јас уште сега го ставам на втора пошто на прва не сака да седи зошто не може да гледа убаво околу него и се нервира (е сега од количката зависи која му е прва а која втора позиција, нашата не е многу високо и затоа го ставам)

Мене ме интересира дали смеам да се шатирам додека дојам или не ? и исто ме интересира по колку време ги изнесувате надвор бебушите и дали би се осудиле да идете на море на некои два и пол месеци ?

13. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Мајки што мислите за цуцлите? Слушам дека не биле убави зашто после може да се кривеле запчињата, а моево бебувче заљубено е во цуцлата без неа неможе да спие кога цврсто ќе заспие му ја вадам :D

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    [/quote]Мене ме интересира дали смеам да се шатирам додека дојам или не ? и исто ме интересира по колку време ги изнесувате надвор бебушите и дали би се осудиле да идете на море на некои два и пол месеци ?[/quote]

Сара кеј ние бевме на море на 2 месеци во Грчка и мене ми беше страв искрено али толку му годеше значи чудо нешто уживаше јас викам како друго бебе да беше (не дека дома не е мирен ама стварно таму беше ептен бубалка ) пријателите што бевме заедно викаат исто како да немаше бебе со нас :D и сега пак ке идеме крајов на месецов

15. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.617
    Допаѓања:
    777
    I nie zaspivame so cucla v usta,pa bebus posle nekoe vreme sama si ja pluka.Probav da i ja vadam stom pocvrsto zaspie,no odma se vrti,kenka i ja bara.

16. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    истото :D

17. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Каде да најдам шишенце на томмее типпее од 260мл розево? ама само 1 не 2. каде ги двојат?

18. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.908
    Син ми има 13 месеци и без цуцла не спие ниту пак можам да го заспијам без неа. :!:
    Кога ќе му се здосади од цуцање сам си ја плука, и при дневните прспивања и ноќе. Се случува да се рабуди, да прокенка т.е. си ја бара цуцлата :lol: ...ќе му ја дадам и пак си заспива.

Исто беше и со ќерка ми. Цуцла цуцаше до 2 годинки.
    А за кривење на забите нема коментар, ќерка ми ги смени предните запчиња и долните и горните (кецовите и двојките) и сега за сега има убава вилица. Навистина не знам. :?:

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ana.tinkerbell

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Замислете што би било доколку не постоеле цуцлите :D

20. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    И синко мој е заљубен во цуцлето,за разлика од ќерка ми која од старт ја плукаше. И мојов си ја цуца додека му е кејф па после ја плука. Морам да признаам дека јас не сум многу среќна што е љубител на цуцли ама тоа е ќе гледам со време да го одвикнам зошто после годинка тешко ќе ја остави. Мислам дека нема потреба да се замараш за запчињата овие ортодонскиве и не се толку лоши а и самите педијатри препорачуваат до кај 8 месец да се користи после одвикнување.