Duso, bebceto Kako ten ima, belo li e? Moeto bese pospano od prodolzena zoltica, ako e zolto, during I nakaj zeleno ke go primetis. Utre Odis na pedijatar pa ke vidis Kako naprwduva, inaku moze I spance e bebceto Pisi no da znaeme Kako ste. Toa e Edna's majka zasekogas majka, misli see grizi... Pozdrav.
Да ти кажам за црвено газе, на синчето многу му се вцрви, нон стоп кака, па дури почнаја и ранички да му се прават, по препорака од другарки купив Флогоцид крема само од 4 мачкања му помина црвенилото, неможев да поверувам, 1 месец ќе правиме задутре. Сега му се направија многу мозолчиња, потпарчиња на лицето незнам што да мачкам, дека е понежно на лицето не ставам од оваа крема, да не е јака многу за на лице. Иначе уште нема ред ни за спијање, ни за јадење, нон стоп е на цицка ноќе повеќе од 2 сати не врзува, се буди со плачење и одма му давам да цица. Скоро 5 и пол кила е
Бев денес на доктор, градите се чисти грлцето е црвенко, гласот сеуште е засипнат. Др ми рече засега не е страшно, ако има промена во гласот да одам кај матичен. Ама денес многу ми е поспам. Станува само за цицање. Од што може да е? Дајте некој совет што да правам, да не стасаме до антибиотици. Иначе од сув воздух ни е
Хекса се прима. Нема да стасате до антибиотици, ќе му мине. Навлажнувај го воздухот со вода од која испарува камилица и не држи многу топло до 22 е таман. Има денови и кога се поспани. Следи го, давај му да цица, закачај го да се раздвижува.
Два дена се успива по олку денски инаку досега не спиеше вака затоа се загрижив. Жолтицата колку што можам вака да видам и е помината макар на 6 недели кога беше патронажната рече дека била малку жолта кај очите ама матичната кога ја прашав ми рече не е па појма немам. Но и мн доцна на вечер се успива еве сега уште мака мачам да ја успијам се подаваме со цуцлата. Цел био ритам уште од раѓање и е нарушен и затоа можи така.
Може и времето влијае на бебуш. Моево на промена на време уште од џуџе у инкубатор реагира. Така како помал имаше денови ќе ги отепуваше од спиење, ко издрогиран. И сега му влијае додуше, овие 2-3 дена побрзо ја заспива првата дремка, а втората ја утепува 2 саати и пак мора трета сиеста да има.
здраво мамички кога започнаја вашите бебина да пуштаат раце по играчки? ние сме скоро 3 месеци и сеуште не ги пушта рацете кон играчките... има ли место за паника?
Кога почнуваа да се превртуваат од стомак на грб вашите бебуши? 5 и пол месеци сме, абер нема. Дали 3-4 пати се има превртено досега. Ја ставам на стомак често, ама само го крева газето нагоре и се грчи, мислиш ќе почне да лази во секој момент, а од превртување ни П!
Скоро 5 ипол сме, сега почна да се превртува и тоа 2-3 пати на ден.. ке почне не се секирај зависи од детето
Син ми дента кога напраи 6 месеци прв пат се сврте на грб . Затоа и памтам За лазење мислам дека почна околу 8 месеци и се додека не прооди како бубашваба беше низ дома Многу брзо и интересно лазеше. Не се секирај некогаш и преку ноќ знаат да изненадат .
Исто сме и ние. Ротира како саат ама не се врти. Ако ја ставиш | ќе ја најдеш - . А не се врти. А веќе сака да седи, во скут сама се исправа и се подава по нозете напред.
Индивидуално. Кај мене пред 2 дена малата се сврти од грб на стомак без да ја видам. А за од стомак на грб абер немаат и двајцата или пак немаат простор јас ги ставам на подлога за пресоблекување, а мн сакам на тепих, но страв ми е да не им студи.
Ко да негде имам прочитано дека цитрусното овошје кое го кознумира мајката може да доведе до црвенило на газето и гениталиите на бебе.. Не јадев и не пиев цитруси до дека да направи 4м малата. Можеби сум грешка,не знам, ама исто така никакво црвено овошје не јадев, јагоди,малини,капини.. Пак од таа причина.
Смееш ја секој ден пијам сок од портокал 100 на вива шо е а и лимон често во супа ставам. Е сеа ако има грчеви бебето немој полошо ќе напраиш, нас ни поминаа грчевите 4+сме а до 4 месеци имаше
Јас секој ден пијам домашен цеден сок од портокал, лимон, мандарина, калинка... До сега кај малиот нема реакција. Се е индивидуално. Пробај ден-два види како ќе реагира.