Цел ден плаче? Само ноќе? Нормално е златко жолта столица и неколку пати на ден, значи бебето е сито.
Bebe staro tri nedeli pocna da hrci so noseto osobeno noke koga cica, mrsulicinja nema a sepak na momenti mnogu hrci, mozno li da e ne go golta mlekoto i da stoi vo grlo pa od toa da e.Maticnata ja kontaktirav vika stavaj soleni kapki pred cicanje i po cicanje ke se procisti, ama mnogu mi e stav da ne spusti na gradi.Neznam kolku e pametno da odime da go slusnat na lekar bideji e period na strasni virusi pa da ne zakacime nesto
И моето имаше денови некогаш хрчеше многу некогаш не, ме исплаши мерев температура немаше, па не го однесов на доктор. Ја следев бојата на столицата ок му беше. Да не ви е сув воздухот дома? Јас еднаш кога ми хрчеше приметив дека сум го исклучила навлажнувачот, може од тоа му беше...
Ако е жолто-портокалево значи бебето е најадено и нормално е да кака течно повеќе пати во денот, моето ма секое преслекување е покакано. Не треба да е зелена столицата, тогаш значи дека не е убаво најадено.
So parno sme doma a nemame navlaznuvac na vozduh tuku stavam tendzerce so voda na radijator. Inaku kakata mu e zolto zlatna bas kako sto treba, polni peleni ubavo, si spie ubavo samo ova so hrcenjeto me plasi
И моето така прави му ставам по еднаш во денот капки во носето, се чисти уште од раѓањето. Јас не го однесов на доктор мислам дека нема потреба.
И моето грчи понекогаш со носето, ама мислам дека уште се чисти, еве денес еден месец направи. И него му се прават плунки во устата исто ко на сликата погоре. Во врска со какањето, златно жолта е бојата, е сега последните неколку дена кака поретко, околу 3-4 пати дневно, а претходно скоро на секое менување пелена какаше. Редовно си мочка. И редовно цица на 3 саати, некогаш и порано. Можно ли е да е гладно бидејќи ги намали бројот на покајание пелени? И уште нешто, дали вашите бебиња се задавуваат/засркнуваат од плунка или не знам што е, па не дишат на неколку секунди, дури и помодрува некогаш? Не од млеко, туку како си лежи и ќе се задави, па кашла.
И на моето вака му ср птават плунки. Се закашлува, до сега не ср задавил. Нормално е, уште не знаат да си ги голтаат плунките, до прва ќе научат. За каките патронажната ми рече деке веќе треба да се намали бројот на каки, ние сме 1 месец и какаме по 3 до 4 пати на ден. Тоа е ок. Него што е со бојава на каките и температурата? Има ли каката различна боја ако бебе има тт?
Moeto se zasrknuva ako ne e zdrignat i vo bolnica ni vika koga nema da zdrignat da gi legnuvame malku na strana
Мајки моево дете има брунчиња како бубулички по образите, му се појавија 2-3 недела, утре правиме месец уште ги има. Кога спие се повлекуваат малку, кога се напрега повеке се познаваат. На контрола докторот рече се чистел уште. Некоја слично искуство?
Да не се допира до нешто што не му одгoвара на кожичката...мојава се исфрлаше по вратчето од едно перниче...се што нема да и испеглам се исфрла а перничето не се пегла таков материјал е...
И мојот има. Тоа е од хормоните. Нашите хормони се исфрлаат преку млекото, и нормално одат кај бебко. Тоа се такви како пубертетски бубулки. Не е ништо страшно, сами ќе се исчистат. Не ги мачкај со ништо, само со вода.
Е баш такви се, фала ти многу! Инаку @Bella* секогаш му ставам тетра пелена под главчето во креветче. Не би требало да е од прашокот пошто со ист ги перам алиштата, а по телото нема, само на лицето
Ќе се исчистат мајки, нормално е на почеток да се нафрлаат, се чистат бебушите. Ќе се среди, нема потреба од ставање ништо, ќе пројдат сами од себе
Да ве прашам, купив термофор од еурофарм, не ми е јасно како се топли. Со паричката внатре што треба да се стегни тоа не ми е јасно, дали откако ќе се затопли во водата или пред да се стави во вода? Ако сака некој да ми објасни