Прееска споделив една слика кој виде виде кој не здравје ако имаат потреба пак ќе споделам..Прв пат денеска се има искакано како зелено течна беше столицата од што може да биде нее настината На цицање ад сме.баш грдо беше така прв пат и се случува и тоа многу
Na crveno gaze sto stavate, sudo krem ne pomaga, bekutan so cink isto, mustela isto, edinstveno malku se smiri od caj od kamilica, dali e do vlaznite ili do pampersot neznam
Колкави сте? И ние бевме така пред 2-3 дена ама ете се среди да не подречам. Денес сме месец дена. Многу е тешко, знам, ама ке издржиме еве нас овој дел од денот ни е за кинкање резервиран ))))
Мојата беше и остана неспијач. Едноставно некои деца не спијат. Ко и кај нас возрасните. Позитивно беше што навечер од прв ден врзува убав сон. Како личи црвеното? Цело црвено или како точки? Ако не се лажам кај станка ка носеше малата. Пиши и. Одма враќа. Што ќе се мислиш, прашај си педијатар. Јас што се не сум и праќала.
Да кај станка..И пишав одма ми врати ништо страшно ми рече да следам столици може би и од млекото што го сменив ама не е страшно ми рече да давам биогаја капки и така од почеток и ги давам така да ништо страшно.
Леле исто и свекрвами и мајками дај му мед, дај му блага вода, му велам мед дури поссле година се дава се смета како алерген производ, а шеќер не му давам па што сака нека е. Нас ни давале ете ништо не ни било, но мене не ми се дава.
Цеееел месец така ми прави мене, денес ич не поспа, еве сега пред пола саат заспа и кај да е ќе се стани и пак цела ноќ на цицка...
Кај нас помогна Флогоцид или Флого крема исто било, за само еден ден му помина црвенилото иначе од ништо не му поминуваше.
Ние во понеделник еден месец,може му е период иначе убаво си спиеше @kukla21 И он како дада кукле неспијач значи Пред малце го избањавме заспа и пак го ококори очињата Таман се навикнав да спијам ожи да не се плашам за него он почна да не спие
Само од влажните е тоа, да знаеш. Јас користам Котон Падс, ги влажнам со вода, и така бришам, да не одмивам и на најмала кака. Ги има во Џамбо 100 денари се. Место влажни, ти се исплаќа вакви да си земеш. За црвенило само "Маст за ПОТПАРЕНО", така се вика маста. Ја прават во аптека во Прилеп, праќаат и по Карго. Маста е закон, кој проба знае! 200 денари е, ама за ден два ни ц од црвенило нема да има. Иначе мојот не се вцрвенил до сега, да се потпари, ама на два пати заприметувам црвени точки околу отворот, и мн малку црвено. Од што може да е? Можеви @kukla21 знае? Еве слика, се надевам на некој ќе помогнам
Zdravo majki, Kjerka mi ima 10 dana, go rodiv na 37 nedela i mnogu mala 2300 g koga izlegovme od bolnica imase 2100g. Pedijatar neonatologot koj bese na poroduvanje koga ne ispusti mi rece deka i pokraj doenje da mu davam ednas ili dva pati dnevno hipp combiotic po 50 ml zasto e poslaba i pomala.Jas imam mleko mnogu mi tece non stop i go polni pampersot. Sekogas koga probuvama da i dadam od toj mleko ja drzam ama pak sekogas go povrakja i toa mnogu kako mlaz, ic ne go saka i toa samo ednas dnevno po 50 ml probav da i dadam.Inaku koga otidovme na kontrolla za tri dena imase kaceno 195 gr doktorot rece odlicno e toa ama prodolzi pak i so hipp i doenje. Ne znam sto da napravam taa nikako ne go prifakja toa, doktorot e na odmor posle dve nedeli imame zakazano kontrola?