Колку време му е така? Следно е тетра да користиш. Јас купив повеќекратни пелени. Ми беше страв со тетра зимово. Добри 7 дена требаа да почне да се смирува.
Ќе му помогне за што? Советите на педијатрите се уби Боже. Ништо не може да е подобро за бебе од мајчиното млеко, гледаш и самото бебе истото го кажува. Штом имаш млеко и бебе цица убаво нема потреба да му даваш никаква дохрана. Педијатарот ако толку сака да помогне нека ви закажува почесто мерење, нека му мерат подои, има многу начини ситуацијата да биде под контрола, иако е мало родено, а не најлесно дај АД и толку.
Јас на почеток менев на секое цицање, исто како преку ден, потоа ми кажаа навечер не се менувала толку често (не знам зошто). Сега не менувам освен ако не ми плаче, а е веке нацицан или ако не осетам дека се покакал
Јас на почеток кога се какаше на секој подој така и менував. Откако му се изретчи столицата менувам пред спиење и еднаш кај 5/6 часот кога се буди за цицање. Но вие мислам сте помали и јас би менувала секогаш кога ќе видам дека е извршило голема нужда.
Мислам дека ти пишав еднаш нас многу ни помогна Флогоцид маст или Флого крема 300 ден е, значи со 4 мачкања за еден ден му помина црвенилото и мозолчињата на газето. Значи од искуство ти кажувам се пробав што ми велеа и ништо не помогна само оваа маст.
Не се грчеви, не се виткаше ниту плачеше така како од нив. Повеќе беше нервоза и бес, а од што не знам Еве денес во текот на денот е подобар, не беснее толку многу Инаку за пелените, преку ден менувам пред секој подој, а навечер или еднаш или ниеднаш, зависи како е полна пелената Кое време ги бањате вашите бебиња?
Vi blagodaram mnogu majki, i jas taka resiv vekje od deneska ne davam ad samo doenje. pampersot go polni na sekoi 2-3 casa i kaka sekogas koga go menuvam pampersot.Sega prv pat imam vakvo iskustvo, sin mi go doev 17 meseci do 6 meseci samo na doenje bese i imav mnogu mleko nemav nikogas potreba od ad. So doktorot imam zakazano posle deset dana na odmor e sega vo sistina kaj doktor Antonio Hristovski.
Еве ме и во оваа тема Моето бебе има 16 дена, педијатарот реце да ја бањаме 2 пати неделно. Така и правам до сега, ама да не треба почесто? Некако малку ми се чини. И друго, моето бебе не подригнува после цицање или дохрана, ја дршам исправена, ама нејќе, коколку време треба да ја држам исправена?
По мене доволно е 2-3 пати банкање неделно. И јас толку бањав. Ако не бљуцка и нема мака не значи дека мора да ждригне.
И јас исто како тебе менувам, пред спиење и после 6 саати од прилика. Веќе ни се намали бројот на каки. Навечер не кака, кака кога ќе стане, па затоа решив да не го пресоблекувам на 2 саати да го разладувам и рассонувам.
Може и да е скок во развој. Има околу 5/6 недела. Нас ни се поклопи заедно со грчевите и беше хаос. Прво така агресивно цицаше и буквално ржеше и плукаше од млекото. Потоа скроз не сакаше да цица. А ја доближев до града пиштеше како да ја колам. Па молзев и од шише давав. Еден период само на чај живееше. Тогаш и грчеви мн имаше. На крај овој месец кога ја мерев само 800 г имаше накачено.
И мојот е плачлив периодов, и тоа многу плачлив. Се зацрвенува како лута пиперка, ме плаши дури некогаш нервозен е и на цице. Од што ќе е не знам
Исто е и моево, си грми, плаче, глас снемува од викање... до пред некој ден се смируваше само на цице, сега и тоа неуспешно.. Капење преку еден ден во 20.30ч, газе миење секој ден.
Јас секој ден ја бањам од почеток до сега ама фала богу не се разболе ниту еднаш до сега само навечер ја бањам.и малата не подригнува понекогаш ја држам подолго време ама ништо.
Зошто викаат бебињава? Не е плач, не е ни нервоза. На некои играчки или на нешто се развикува. Накај весело иде. Ама многу е гласно. 5+ сме.