Си го "открила" гласот Тестира до колку децибели може да оди На иста возраст и мојава почна да се развикува
@TeddyGrey за истово сакав да прашам.. Не знам што е овој период ама многу вика и моето.. Најсмешно ми е кога ќе стане од спиење навечер и ќе почне да се дере... Уште малку мислам од зградава ќе не исфрлат
Јас скоро секој ден го капам, ако ме го капам само го одмивам, многу кака уште @Ѕвездички и мојот не ждрига ептен ретко некогаш, но и не повраќа, така да немам проблем.
Ние сме веке 4 месеци и веке два дена ме сака никако млеко да пие не знам што е проблемот и бутам на сила а таа го плука едвај на 6 часа по 100мл испива еве сега нема пиено 5 часа цели уште што не пробав недска и несака ја бута цуцлата и заспа, пробав вака додека спие и дтавив шишето не сака пак а цуцлата и ја ставив ја цуца, дали сте имале ваков проблем. Инаку и давам хип
Јас имав погоре пишав. Можебј е некој скок во развој а можеби и неш ја боли. Мојава и кога ја болеше увото така праваше.
Majki maliov mi goltna irka tie sto gi imast na glaviceto sega pred da mu davam da pie mleko edno malo ronkice sigurno go imal vo raceto mu go barav za da mu go izvadim i prst mu piknav mu piknav ama ne mu go najdov sto da napravam mnogu se plasim dva i pol meseca e
Моето има 4 месеци од раѓање па до сега ја бањам секој ден, ден не сум пропуштила, си знам по мене кога дека од бањањето ми олекнува па затоа и бњбушот го баеам секој ден и одма после бањање на спиење
Одамна не ми повратил малиот. Сега го доев, брзо цицаше, заспа. Го кренав да ждригни, ми се чини го поврато цело млеко. Можно е? Зошто не го примил?
Може цица многу лакомо и со големи голтки.Кревај го на рамо на сред подој 2-3 пати за да не му дојде многу наеднаш.
Мојава така веќе комуницира. И кога се лути и кога се радува ќе писне и почнува сѐ погласно и погласно Тоа е како што ти кажа @Kitten го истражуваат гласот
И мојата е лакома и од време на време се задавува од преголеми голтки.Малечки се не можат да се контролираат кога се многу гладни а тоа е најчесто ноќта.Нека се живи и здрави, тука е мама да помогне
@TeddyGrey ич да немаш гајле. Вежбат гласните жици Мене на почеток срам ми беше по чаршија ко ќе пуштат звуци. Ама после интересно ми стана. Само се молам на мене да не е во гласов гахахахахааха
Хахаха исто како моето, едвај менувам пелена кога ке се разбуди одма плаче за јадење )) цица многу лакомо и многу му е тешко кога не може да ждригне. Се случува да заспие и за 15-20 мин да се разбуди со плачење за да ждригне
https://pedijatar.mk/intervju-so-d-...f_p39Sa1ek7SZa-aDhYsn9lz4K8vRQxnYWeS8q6od-5PE многу убаво интервју.
https://pedijatar.mk/shto-e-sindrom-na-nenadejna-smrt-kaj-dete/ Што е ова? леле коса ми се крена. Ова постои стварно?
Здраво женски, пак јас Секој ден имам по некое прашање, извинете ако сум досадна Некогаш се случува да му дадам Д3 капки, и после 2/3минути да поврати млеко, а претпоставувам и капката ја повраќа. Дали во таков случај давате повторно од капките или не? И кога се носи на ортопед прв пат за ехо на колковите?
Нажалост да, баш лани мислам во Србија на еден актер така му почина детето Јас давав до 3 месеци така накнадно зш моево мн ми повраќаше, ама добив дозвола од ортопед. На 2 месеци го носев за колкој па на 5
Мене ортопед ме советуваше да давам капки пред подој или пиење млеко и дење. Пробај така. Инаку не давав дополнително ако бљуцнеше.