Е не претерувај и ти до толку. Уште се мали нашиве толку да се пикнат во оградицата. А и бебињата се големи борци ако осети дека нема здив ќе писни или ќе се истурка ќе се бори. Не дека јас не се будам на секое и на ја проверувам дали диши ама мора позитивно и опуштено да гледаме.
Немојте да се плашите бебињата се осеќаат. Јас до 40 дена ја ставав во креветче и после тоа имаше мн грчеви и плачеше и почнав да ја ставам до мене да спие и како се буди само и давам да цица и пак си спие и детето почна мн мирно да спие. Од тогаш се си спиеме заедно јас и она. Исто се случи на 2 пати во сонот да се закашла и тоа многу шо да е во креветчето додека слушнам и да станам а вака ми е пред очи цело време. Секој индивидуално си знае ама мене до ден денес а сме 4+ ми е најубаво шо си спијам со неа.
Јас затоа зедов монтажно креветче, немам оградици, слободно да струи воздухот, и плус се спушта едната страна и е,залепено до мојот кревет. Не е најубаво за изглед и сл, се водев од тоа да ми е практично кога го купував. Искрено, како што сум со царски рез не знам како ќе го кревав бебето од креветче ако не беше залепено до мене. Така цело време го гледам, го држам за рачиња и веднаш можам да реагирам кога ќе ми бљуцне. А некогаш спие и до мене на кревет, но тогаш повеќе се плашам да не го потиснам или задушам со нашиот јорган. Господ нека не чува сите.
2-3 пати бањав и бањам. Нема потреба од повеќе. И мое дунде не ждригнуваше. Сме ја кревале и држеле исправена и подолго, ама не и не. Ама не ми ни бљуцкала отпосле. Јас мислам погласно од мое бебе нема. А бе вриска на сиот глас! Како почна, уста не затвори @emkaemka е сведок Од вчера само нешто "ломоти" како реченици. Мм вика кај да е ќе прозбори
Сведок сум! Дунде уста не затвара @TeddyGrey па и колку вика аииии ечи на сите страни, погласно бебе не сум сретнала И бебе мое плаче од неа што е толку гласна
Женскиве викачки опасни еј. Ни ѕвонат уши. Мајка ми во куќа од карши ја слуша и на почетокот доаѓаше да види што е работата. Гледа насмеано бебе 'распеано'
И мојата вика на цел глас @TeddyGrey , свеки колку пати само се има качено да види што се дере, а тоа бебе си игра и писка од среќа Најмногу вика кога ќе ми ја начека косава да ме кубе, аууу уши болат од неа Инаку знае и пред тв да се исправи, слуша музика, игра со газот и „пее“ на цел глас
I jas do odreden period vo krevetce posle do mene cel den imama ovrski i so pogolemovo pa mi se spie navecer. Vaka vo lezacka cica i zaspiva bez da stanuva. So prvoto ni beshe spoeno krevetceto, no so vtorovo go razdelivme zatoa sto sakase golemiov da vlaga a i nemirno spie pa mi e strav da ne vleze. Veke se naviknavme mislam deka nema potreba od strav. Nie i ogradica imame i kapa stavam a nitu posebno nesto vnimavam da zdrigne.
@emkaemka изгледа женските се родени „алапачи“ Види и на @TeddyGrey и на @Sexybaby86 се викачки. Замисли ги трите во хор и баткото твој
Денес и кај мое бебе приметив малку зеленикава столица. Не многу и не цела ама сепак. Е сега малку е настината и кива па може да е од тоа. Ама повеќе мислам од кесичките провен. Дали воопшто смеат овие кесички да сњ даваат секој ден? Ги давам по препорака на педијатарката од здраво поради запекот. Почна да си излага секој ден 1 час откако ќе и го дадам. Ма рогол се прави цела од глава до пети. И грчеви нема и апетит и се врати. Ама сега оваа зелена кака ме загрижи.