Сидс може да се случи до крај на првата година, а веќе од 4-5 месеци се превртуваат на страна. И подобро да не се става оградица. Мојата три пати во 7 месеци беше болна, префаќаше од постарата. Нема ништо што можеш да дадеш на толку мало бебе. За да не се спушти секретот на бели дробови редовно да се извлекува со аспиратор и ставање солени капки. Кашлањето мора да го чуе педијатар, па ќе знаете дали е само од мрсулите или има спуштено надоле. @hello-kitty.90 иако немам машки деца имам изгледано едно внуче, и да ти кажам нема врска како ќе го местиш. Ете ти веќе си приметила дека ако е нагоре повеќе му протекува пелената. Пупачето со тек на време само ќе се вовлече.
Јас го прашав педијатарот за ова ми рече да си биде најнормално надолу во пелената, нагоре не се ставало. Инаку ако е паднато папочето се става два пати на ден 3% хидроген мислам беше, јас ставав додека педијатарот не рече дека е доста. Прашав и за отварање на курето, ми рече мнооогу малку да се отвара само на бањање. Инаку бањањето ни е 2 пати неделно. Поздрав
Imam dve maski. Nitu ednas ne sum mestela kure, kako e taká e. Plus pelenata ne e zategnata, vnatre ima prostor, si se izmestuva. I jas sum slusala nagore treba, koga prasav edna poiskusna zosto, mi rece za poveke da mu raste. Taka da nema vrska toa.
Моето е 5 недели и 3 дена и главчето го држи повеќе на лево уште од самото раѓање и така во мене лежеше на таа страна и мислам дека така му е позгодно. @hello-kitty.90 и јас му го кревам нагоре но мислам си се враќа назад И за термофорчињата јас не ставам ништо во тенџерето дирекно го вријам
Има неколку и баш се добри ама скоро сите поубави се плакаат, дали еднократно дали месечно. Јас моментално ја имам Mammababy, ако има некоја подобра кажете. Позз
Има, The wonder weeks. За скоковите е , ама се измеѓу е опишано. Ама следење бременост по апликација и бебе е небо и земја. Жив човек е со него апликации не помагаат.
Така е во право си Оваа што ја имам јас е за следење кога спие, кога се менуваат пелени, кога и колку цица/јаде. На почеток прва и втора недела следев и толку
i jas ne sum mu go mestela kako ke si se namesti vo pelena taka fala bogu ok sme si. Samo otvaraj go da ne imas maka ponataka. Jas ne uspeav vo toa bas Sega na 5 godini go vide pedikatarot rece ima sreka prostor za mockanje nema potreba da se reagira hirushki ama pa vnimavam Sega na sekoe banjajne da mu go otvoram ili Sam go teram. Srekno
Сеуште е мал за отварање,педијатарот ми кажа да почнеме од 3 месец. А за подригнување ги пробав сите начини да му помогнам за да може да подригне,ама никако не му успева,има ли врска тоа или не? Некогаш сам почне да ика,читав дека и тоа бил начин да го исфрли воздухот.
Моето бебе е 2 месеци и затоа викам уште е мало за да се врти. А креветчето ми е до прозор и ако нема оградица ќе ми дува. Кога ќе почни да се врти таман и ќе затопли и ќе ги тргнам оградиците. Туку бебе мое пак имаше зелена кака. Да е гладна не верувам. По цел ден на града ми виси. Од страв овие два дена и дохрана и давам ама повеќе од 30 мл не испива. Фатив и пелените ги мерев околу 150 г се кога се полни. Менувам по 6/7 пати. Настината е малце кива по неколку пати ама ниш страшно.
Ние сме 15 дена стари, засега сме само на доење иако не сум сигурна дека ќе ни биде доволно само тоа. Почнав да му давам по 50 ml чај од бекутан од анасон не секој ден и по малку водичка. Мислам дека чајот убаво му делува на празнењето. Од кога воведовте вода и дали може други чаеви да се даваат на пр.нане?
sinko sekogas zaspival na cice cicanje i vo krevet. Nikogas ne sum go drzela da zdrigne. Sacuvaj boze da budam bebe da zdrigne panspiel bil miren ne sme imale grcevi. Malava Sega cica i ne zaspiva pa se niskame so saati zavisno kako i e den pa niz niskanjeto ke zdrigne more kako mash zdriga mashala. Taka da ne se zamaraj samoto dete ke ti pokaze i ke vidis po deteto
nema poubavo od majcino i kako zaklici imas nervozno dete, nepolni peleni uzivaj vo majcinstvoto i sovet so pedijatar. Bar izbegnuvaj kolku mozes poveke vestacki raboti majcinoto mleko sodrzi i dovolno kolicina voda. Pij tecnosti caj, mleko, boza,jogurt ne e vreme za dieti tuku vreme da izrasneme deca Kade se ostvaruva najubaviot kontakt i se uziva so Bebe. Nemoj da me svatis pogresno samo najnajdobronamerno
И мене педијатарот ми рече да не му го чепкам курето до 3 месец. Ни јас не му го местам нагоре во пелената, како ќе се намести само така. За подригнувањето, моето не подригнува секогаш, ако се успие на града па ич. Некогаш ќе го ставам на меше да лежи врз мене и ќе го тапкам по грпчето, па ќе ждригне. Или во нишкањето. Ама почесто не подригнува. И моево ика понекогаш
teddy moze nekade sum pisala ama misalm deka bebe kako prvoto nitu nekogas nekoj ke ima. I den denes e takov mil miren poslusen duri naiven. Za odviknivanje poradi zdravstvena pricina morav of denes za utre samo mi go dadov na mm dete vristi place. Go zemav vo race vikam mama nemoze cice go zaniskav i zaspa. Nokote piese od sisence nekade godina Dena imase. Dete ja prifati normalno situacijata moze I veke bese spremen a jas se ubiv of placenje dete izdrza jas si piknav.... Taka da sekoe dete razlicno jas stvarno prelesno dete ne pobara
Јас кога прашав на излегување од болница за чајче или вода давање, ми рекоа многу е мало и не се дава, викаат така ке му го наполниш желудникот со течност и тоа ке мисли дека е најадено, а уствари не е. Ако си го доиш нема потреба од чај и вода, мајчиното млеко си има се’. Ако пак тоа ти е од консултација со педијатар ок
Имавме остатоци од жолтица па затоа ни рекоа плус вода за да мокри повеќе така се чистел организмот, ова ни го препорача др.
Dali nekoj sto e na vestacko mleko Aptamil imaat problen so zapek ili sepak e individualno? Mesec i pol imame i pie 90ml po 3 dozerki..poradi tvrdata stolica i namaliv na 2 i pol a sega i po 2 dozerki i davam so 90ml i povtorno ima tvrda stolica. Dali mozno e da e do mlekoto? Nekoj sto go koristi ova mleko da spodeli iskustvo. Sega sakam da smenam na Nutriben 1.