Бекутанот е полн шеќери. Пробај избегавај го. Не губи надеж. Пијај ти чај за доилки и мн течности. Бебе ќе се празни. Не ти треба чај за да се испразни. Грчевите се нормална работа. Пробај само да му олесниш со вежби со ноџињата, масажа на стомаче, топло на меше.
Леле колку ми е мачно тоа подригнувањето мене. Мојов цица мноооогу лакомо, и многу голта воздух и ако не подригне плаче. Се случува да заспие цврсто на града цицајки, ке го дигнам исправен кај мене на гради 10-15 мин, го ставам во кревжветче да спие и после 10тина мин од сон ми се буди со плачење за да жригне ајде пак малку на цицка, пак да ждригне
Истиот случај бевме и ние првиот месец ипол, не подригнуваше, и многу често икаше, го држев подолго време исправен, зашто инаку ми бљуцкаше. Сега си ждригнува после секој подој, освен навечер зашто одма ми заспива по цицање и не го исправам зашто ќе го расонам.
Го пијам чајот на humana за лактација. Кога го доев првото дете имав млеко повеќе од доволно, сега некако не ги чувствувам градите полни. Нели кога од едната града цица од другата треба да тече млеко, кај мене има само капки. Утре сме на педијатар па ќе видиме дали сме напреднале во килажа
Ова ли ќе ви е прва контрола на педијатар? Знам дека се породи неколку дена пред мене, јас моето си го мерев дома на 8 ден и си ја имаше вратено килажата од раѓање,затоа си мислев да не го носам на педијатар,бидејќи е многу студено и вируси,па страв ми е да не го разболам. А вие направивте ли здравствена книшка за бебето и може ли ако не е направена книшката,сепак бебето да се води на доктор?
Уште едно прашање и толку Купив babytol d3+k1 за бебето,ама на картончето пишува и DHA омега 3 масни киселини. Тоа е целокупниот назив на babytol или тие омега 3 се други витамини кои треба да му давам освен бејбитол. Еве какви купивме ние,ама не пишува на нив дека има и омега 3
Се породив на 01.01.дома си дојдовме на 06.01 а на прва контрола бевме на 11.01. Тогаш немаше промена во килажа беше истата со која не испуштија од болница. Тогаш ни падна папочето а најмногу заради жолтицата ја направивме таа контрола. Книшка немаме направено, поднесовме за извод прво ама не е проблем може да се носи на матичен педијатар.
д3+к1 мислам беа во розова или виолетова кутија, тие ти требаат за почеток, а има и друг вид на вит д со омега дха. тие се во портокалоба кутија. од 4 месеци па натака се користат.
Ako veke davate caj zemete na hipp e bez seker, bekutanot e so seker i mn e blag, da ne go zasituva pa da ne saka da cica.Moe mislenje ama sepak vie ste majka i vie odlucuvate
Немаш потреба од вода. Млекото си содржи доволно вода. И јас се сомневам дека е од провенот оти досега 1 на 5 дена излагаше а сега и по 2 пати на ден. Денес не и дадов и утрово пак беше зеленикаво па ќе видам деновиве како ќе биди откако убаво ќе се прочисти.
Dali znaete kolku treba da se dava d3+k1 i omega 3 na bebe od 3 meseci bese prvo na doenje gi davav sekoj den no sega e na ad aptamil a gledam tamu veke ima d3 k1 i DHA
Тоа одредува ортопед. Кај секое дете различна е дозата. Нема стриктно одредено како да се дава. Само во консултација со ортопед.
Мајки ние сме 5 месеци. Бебето е на АД млеко. Дали во 5тиот месец ги имате давано health aid мултивитамините?
Јас го мотам убаво во дебело ќебе. Скафандер е преголем за бебе од месец дена Сега гледам му се појавија поткожни брунчиња кај краевите на очињата, и на едниот образ. Не знам од што може да се? Инаку има многу чиста кожа. Не сум сменила прашок. Треба ли да се третираат со нешто или сами по себе ќе ги снема?