Јас 2 недели крварев обилно а потоа розеникаво и на крај жолт секрет. Мислев крај нема ама до 6 недели заврши
По колку саати нанкаат бебушките? Ние сме 1 месец, имам апликација на која водам кога спија, јади, мочка, кака, и во просек спие по 13-14 саати. Ама денес спие невообичаено, повеќе од претходниве денови. Дали можеби му влијае тоа што деновиве го шетам по саат време на сонцево, не знам.
Извини сега прочитав дека сте малечки, прашај дали можеш чајче или водичка да му даваш измеѓу. Или 45мл да му даваш[/QUOTE] @abc1234 Немој никако вода и чај. Мало е на кг.него му треба млеко за растење,а не напразно полнење на желудник. Пробај со 40мл.колку испие толку,и да поврати ништо страшно,подобро отколку да биде гладно.
Јас имам сега жолт секрет неколку дена си велам ќе заврши до недела, тогаш ќе правиме молитва и попот рече требало да бидам "чиста" а јас тоа не го сметам да крварење
Исто и јас, до понеделник ќе бидат 6 недели, а уште ми бележи, како последен ден од мензис. Некогаш и помалку ама никако да заврши исцедокот.
Девојки неколку дена бебе несака да фати цицка плаче се дере се нервира несака и несака многу сум разочарана па дури и плачам кога несака да прифати што е незнам пред 4-5 дена убаво цицаше и дење и ноќе сега несака ни со убаво ни со сила ја оставам убаво да огладне со цел да фати цицка ама несака плаче ли плаче што да и правам незнам и јас сум разочарана ја однесов на педијатар и таму ми рекоа со сила да и дадам се трудам ама несака ја лажам првин со лажливка па потоа цицка и ставам приметува и плаче многу сум разочарана ако има некоја како мојот случај нека пише ве молам секој совет е добродојден дурии млекото почнав да се намалува
Јас со такво правев молитва. Ми прекина неколку дена по молитвата. Попот ни рече точно на 40 тиот ден да правиме а јас по 1 капка во денот имав секрет и направив.
@saramila09 незз точно колкава е бебушката. Ама има скок околу третиот месец. Мојот го фати траеше отприлика 3 недели одбивањето да цица. Плачи гладен,плачи не сака да цица Плачи тој,плачам јас Тој период се погоди скок во развој,плус ја осознава околината,се му беше поинтересно од цицање. Пробував во темно,светло,затемнето,сами,со луѓе,легнати,станати.... не и не. Го нишкав и кога ќе беше полу задреман му ја ставав градата и фаќаше да цица. Ама ако не го погодам моментот отвора очи и пишти,или више заспан е во кома уста не отвора. Коса мислам ми побеле тие 3 недели. Ама помина само од себе.
Ako gi sobira nodzijata grcevi se ili pak skok vo razvoj. Moeto vo tie denovi cicase setajki niz soba ili vo temno i koga e zaspano.Probaj prvo ti smiri se zasto oseka od tebe i uste poveke i bebeto se voznemiruva
Bebe nepoln mesec hrci mnogu so noseto.Nema tt, ne kasla, koga kiva ne isfrla nistoStavam sinomarin kapki i vlecam so pumpica i retko uspevam da izvlecam nesto a se slusa deka e polno so sekret, ocigledno se mn dlabinski..Maticnata vika od noseto e se, stavajte kapki i cistete nose, na gradi e cisto.Kako da cistam nose koga vlecam so pumpica edvaj vadam po malku prozirnii tecni i beli gusti.Pocnav i da inhaliram samo so fiziolski i pak nisto. Spie na visok lezaj ama pak mi e strav da ne spusti na gradi. Neznam veke sto drugo da napravam mn se plasam
Период е ќе помине. Го поминавме. Ставај ја на гради колку ќе фати толку за да стимулира. Потоа молзи се и давај со шише ако фаќа. Мојава и за шише се дуксаше па полузаспана ќе фатеше малце па се будеше и пиштеше. И така се молев со сати среќа мајчиното млеко не се расипува така брзо како АД на собна т. Битно не давај АД ќе си го изгубуш млекото. И јас мислев ќе пукнам ама па еве сега од града не можам да ја симнам. Од крајност во крајност. Со неа на маса седнувам да јадам. Страв ми е да не немам доволно млеко толку што виси и и нудам 1 во денот АД ама само што ќе и го доберам шишето плаче и одма се тегни да ја вратам на града и си продолжува да цица.
2 месеца има исто и јас све направив досега ама несака плаче пишти плаче она јас се нервирам плачам незнам веќе пробав со пумпа да се измолзам ама неможам со рака пробав тече ама не како и порано незнам дали млеко ми снемува или што веќе многу сум загрижена и цел ден со плачење не иде
Сега повеќе ад и давам несака ич да фати и со силикони и без нив штом ја ставам одма плаче па мора ад повеќе да давам шише прифаќа и тоа како можеби полесно ие со шишенце него да влече града и дека излезе млеко се нервира а вака со шишенце полесно ие од болница сие она таква мрзлива ама со сила ја терав и пиеше цице сега ич несака многу сум загрижена млеко почна да се губи нема доволно како порано пијам 2 вида чај за лактација и се молзам со рака да не се изгуби повеќе незнам веќе што и како да правам
Не се грчеви смирена е она пред да ја земам да цица штом ја ставамна града ете ти плаче и давам шишенце одма престанува уште малку и ќе ја истепам знае она што било подобро полесно од шишенце него да влече градаиначе 2 месеца има6