Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. melani@

melani@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    137
    43 дена крварев

2. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.198
    Многу се полни со шеќер, подобро на Хип или Холе, или па свари му со кимче

3. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    Davam i kim za kamilica mi bese poveke dali smee od 2.5 meseca

4. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас 2 недели крварев обилно а потоа розеникаво и на крај жолт секрет. Мислев крај нема ама до 6 недели заврши

На Ѕвездички му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    По колку саати нанкаат бебушките? Ние сме 1 месец, имам апликација на која водам кога спија, јади, мочка, кака, и во просек спие по 13-14 саати.

Ама денес спие невообичаено, повеќе од претходниве денови. Дали можеби му влијае тоа што деновиве го шетам по саат време на сонцево, не знам.

6. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    Извини сега прочитав дека сте малечки, прашај дали можеш чајче или водичка да му даваш измеѓу. Или 45мл да му даваш[/QUOTE]
    @abc1234 Немој никако вода и чај. Мало е на кг.него му треба млеко за растење,а не напразно полнење на желудник.
    Пробај со 40мл.колку испие толку,и да поврати ништо страшно,подобро отколку да биде гладно.

На Lolipop23 и abc1234 им се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    24.991
    Јас имам сега жолт секрет неколку дена си велам ќе заврши до недела, тогаш ќе правиме молитва и попот рече требало да бидам "чиста" а јас тоа не го сметам да крварење

8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.060
    Допаѓања:
    26.062
    Исто и јас, до понеделник ќе бидат 6 недели, а уште ми бележи, како последен ден од мензис. Некогаш и помалку ама никако да заврши исцедокот.

На Dina911 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    И ние сме 40 дена во недела, затоа и прашав :) фала ви на сите за одговорите :*

10. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    40+ неколку дена

На Dina911 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Девојки неколку дена бебе несака да фати цицка плаче се дере се нервира несака и несака многу сум разочарана па дури и плачам кога несака да прифати што е незнам пред 4-5 дена убаво цицаше и дење и ноќе сега несака ни со убаво ни со сила ја оставам убаво да огладне со цел да фати цицка ама несака плаче ли плаче што да и правам незнам и јас сум разочарана ја однесов на педијатар и таму ми рекоа со сила да и дадам се трудам ама несака ја лажам првин со лажливка па потоа цицка и ставам приметува и плаче многу сум разочарана ако има некоја како мојот случај нека пише ве молам секој совет е добродојден :(дурии млекото почнав да се намалува ;(

12. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас со такво правев молитва. Ми прекина неколку дена по молитвата. Попот ни рече точно на 40 тиот ден да правиме а јас по 1 капка во денот имав секрет и направив.

На happygirl и lackygirl им се допаѓа ова.
  13. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.356
    Допаѓања:
    28.439
    @saramila09 незз точно колкава е бебушката.
    Ама има скок околу третиот месец.
    Мојот го фати траеше отприлика 3 недели одбивањето да цица.
    Плачи гладен,плачи не сака да цица :drunk:
    Плачи тој,плачам јас :lol:
    Тој период се погоди скок во развој,плус ја осознава околината,се му беше поинтересно од цицање.
    Пробував во темно,светло,затемнето,сами,со луѓе,легнати,станати.... не и не.
    Го нишкав и кога ќе беше полу задреман му ја ставав градата и фаќаше да цица.
    Ама ако не го погодам моментот отвора очи и пишти,или више заспан е во кома уста не отвора.
    Коса мислам ми побеле тие 3 недели.
    Ама помина само од себе.

На saramila09, Milaаа991 и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  14. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    911
    Ako gi sobira nodzijata grcevi se ili pak skok vo razvoj. Moeto vo tie denovi cicase setajki niz soba ili vo temno i koga e zaspano.Probaj prvo ti smiri se zasto oseka od tebe i uste poveke i bebeto se voznemiruva

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    24.991
    И ние ќе правиме, тоа не е крв, сметам дека сум "чиста" :)

На Dina911 и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  16. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    911
    Bebe nepoln mesec hrci mnogu so noseto.Nema tt, ne kasla, koga kiva ne isfrla nistoStavam sinomarin kapki i vlecam so pumpica i retko uspevam da izvlecam nesto a se slusa deka e polno so sekret, ocigledno se mn dlabinski..Maticnata vika od noseto e se, stavajte kapki i cistete nose, na gradi e cisto.Kako da cistam nose koga vlecam so pumpica edvaj vadam po malku prozirnii tecni i beli gusti.Pocnav i da inhaliram samo so fiziolski i pak nisto. Spie na visok lezaj ama pak mi e strav da ne spusti na gradi. Neznam veke sto drugo da napravam mn se plasam

17. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Период е ќе помине. Го поминавме. Ставај ја на гради колку ќе фати толку за да стимулира. Потоа молзи се и давај со шише ако фаќа. Мојава и за шише се дуксаше па полузаспана ќе фатеше малце па се будеше и пиштеше. И така се молев со сати среќа мајчиното млеко не се расипува така брзо како АД на собна т. Битно не давај АД ќе си го изгубуш млекото. И јас мислев ќе пукнам ама па еве сега од града не можам да ја симнам. Од крајност во крајност. Со неа на маса седнувам да јадам.:D Страв ми е да не немам доволно млеко толку што виси и и нудам 1 во денот АД ама само што ќе и го доберам шишето плаче и одма се тегни да ја вратам на града и си продолжува да цица.

На saramila09 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    2 месеца има исто и јас све направив досега ама несака плаче пишти плаче она јас се нервирам плачам незнам веќе пробав со пумпа да се измолзам ама неможам со рака пробав тече ама не како и порано незнам дали млеко ми снемува или што веќе многу сум загрижена и цел ден со плачење не иде;(

19. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Сега повеќе ад и давам несака ич да фати и со силикони и без нив штом ја ставам одма плаче па мора ад повеќе да давам шише прифаќа и тоа како можеби полесно ие со шишенце него да влече града и дека излезе млеко се нервира а вака со шишенце полесно ие од болница сие она таква мрзлива ама со сила ја терав и пиеше цице сега ич несака многу сум загрижена млеко почна да се губи нема доволно како порано пијам 2 вида чај за лактација и се молзам со рака да не се изгуби повеќе незнам веќе што и како да правам:(

20. saramila09

saramila09 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    3.637
    Не се грчеви смирена е она пред да ја земам да цица штом ја ставамна града ете ти плаче и давам шишенце одма престанува уште малку и ќе ја истепам :rofl: знае она што било подобро полесно од шишенце него да влече града:@иначе 2 месеца има6