Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    306
    И мене ми е страв за бањање,свекрава ми ми помага,не знам помодрува додека го бањаме,лицето,ножињата и рацете,мене ми е страв уште да го бањам,зошто така му се случува не знам?а навечер дежурате цело време или спиете додека оно спие,се буди на 2 и пол саати,живи не наспани сме

2. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Мојот ужива да се банка. На почеток првите 2 пати плачеше, ама со мм сфативме дека сака помлака вода. Не сака многу топла. Од тогаш немам проблем со банкање. Ниту еднаш нема заплакано. Ама затоа при крај на облекување, ужас!! Вришти, пишти :@ (<-ваков станува :D)

Иначе навечер спијам како заклана :worried: Го сеќавам кога станува, не му давам да заплачи, го земам, го дојам и презаспиваме.

На Iki lepi, Milaаа991 и Dina911 им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.276
    Допаѓања:
    125.567
    Леле стариве опседнати се со бањањето мислам |(
    Свекрва ми кај внукот идеше до 40 ден, и двете го бањаа (facepalm):rofl:
    Еднаш и викаме кај ќе одиш? па да го бањаме. Ај ако сакате да гледате ^_^ ни вика:rofl:

На Kitten, NarCis@, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Не јас не го чепкам чим сака да го бања сама нека си го бања,јас само си го облакам.
    Со мајка ми се нај закон како се тегнат која да го држи а мајка ми ич не ја сака и ми вика ќе останеш без свекрва ќе ја:punch::rofl:
    Јас како што мислев дека нема да го види никогаш ова мие ептен чудно:lol:

На TeddyGrey, LiliBoz, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Исто и јас работам од дома и знам како ти е. И мене ме нервира кога други ми ја чепкаат ама стискам заби бидејќи се радуваат и тие исто како мене. На почеток ми требаше помош бидејќи сум со царски и дојде свеки 10 дена. Сега бидејќи немам мајка доаѓа татко ми. Веќе не ми треба помош ама им е мерак на луѓето и се некој иди. Најубаво ми е кога со мм си ја чуваме сами. Ама тој оди на работа во смени па скоро се правам сама околу бебе и максимално уживам. Додека иди помош треба да се радуваме.

На Sexybaby86 и Dina911 им се допаѓа ова.
  6. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Леле не збори ич не ми е проблем дете чување, имам живци 5 да чувам, ама да сум си на породилно на раат, додека спие он да легнам и јас или на раат да фанам нешто по дома, а јас секој слободен момент на компјутер, башка работа со рокови ама ајде што не биднало во животов па и ова ке биде :) срека царскиот ми беше лесен, од втор ден во болница сум на нога :)

7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Да ама поарно од дома отколку да одам на работа ама можно е кај нас да има измени и да морам, да одам во друг град. Се надевам нема да е за брзо да попорасни бебе. И јас станав од втор ден ама дали дека ги издржав и болките за природен или дека фатив инфекција па бев со температура мноу ми беше лошо првите денови а не сакав да пијам ништо дека доев. Среќа се помина и се заборави.

8. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Така е се’ се заборава, не за џабе рекле старите кога имаш дете господ ти дава таква сила се’ да направиш и тоа што мислиш дека не можеш, ајде само убави моменти да си имаме со децата, се’ друго е небитно и се заборава :*
    А за работава ич да не се жалам, барем јас можам од дома да си работам, ти посакувам твојтата работа да ти ја одложат што може повеке да си бидеш дома :*

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pianogirl

pianogirl Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    1.110
    Од првата ден од сабајле сами ситр прва смена на работа. Не се плаши мајчински инстинкт нема утка. Уживај си со бебушка

На Bella* и Dina911 им се допаѓа ова.
  10. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Маж ми ме ваѓа од памет, гласно дишело бебето, да не дише побавно и сл..сега сон нема да ме фати. Искуства?

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.827
    Допаѓања:
    145.515
    Како е тоа гласно дишење?

12. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.686
    Допаѓања:
    38.520
    Тогаш кога ќе се почуствуваш спремна. Првиот ден кога останав сама ми беше еден од најубавите денови во мојот живот.

Нормално е да те вади од памет, а и ти него, ама бебето сигурно си диши нормално. За се нешто паника не фаќа и запазуваме многу детали, кои правилно кои погрешно. Одмори, поспиј. Или спијте на смени додека да се поопуштите.

На PeachGirl и Dina911 им се допаѓа ова.
  13. melani@

melani@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    137
    До пред некој ден и ние имавме мака со окцето и гуралчиња, околу 10 дена му го поминував со чај од свежо сварена камилица, после прашав тука со што ги чистат гуралчињата ми кажа со физиолошки од надвор кон внатре со стерилни газа и тоа само еднаш да поминеш и масажа на носето кон окото и не знам точно од што ама ни помина ( му ставав и капки за нос од морска сол ). За брунчиња на лицето и ние имавме ама тоа кога беше месец и некој ден ми кажаа ако има мало испакнувања на брдавичките тогаш е хормонски и само од себе ќе се повлече.

14. melani@

melani@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    137
    Ние имавме многу грчеви и само саб симплекс капки ни помогнаа во комбинација на биогаја. И ако бебето ти дозволува прави му масажа на стомачето и вежби со ножињата.

На slimy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. melani@

melani@ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    137
    Од колку месеци нормално е да се лигават бебињата и да ставаат раце во уста?
    Колку би требало бебе од 3 месеци да спие во тек од 24 часа?

16. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Dina sto rabotis? I ova rabotemjevo e dur si na porodilno?

17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    Па нешто пред 3 месеци почна мојава....
    Еве на 5 месеци заби извади.
    Инаку, за спиењето
    Станува околу 7 или 8.
    Во 10 дремнува околу 1час.
    Накај 1 или 2 исто спие околу 1ч.
    И во 4 или 5 дремнува околу 40 минути.
    Навечер заспива во 9.
    Вака е веќе подолг период со спиењево.

На karak, Ljubica87, Lavica2016 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Мојава уште од месец дена почна да се лигави. Денес со глодалка ја чешав во усте мераци беше. Со рачињата ме тегнеше да не и избегам.

На melani@ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Вечерва нешто чудно ми се случи.

Малиот спише па скоро 4 саати. Стана да цица. Градите невообичаено меки, за толкав период. Го ставам на едната града, од другата многу многу истече. Обично ми течи млеко. Не обилно, не секогаш, ама не вака.

Дали е ова знак дека млекото ми се намалува? :whew:

20. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Работам приватно, имам моја фирма за книговодство, сега ми е најголема гужва, завршни сметки :( а инаку, да, работам додека сум на породилно од прв момент кога си дојдовме дома од болница :) ајде ке биде, среќа што можам од дома да работам :)

На happygirl, Sandrin4 и PrettyG им се допаѓа ова.