Не ти се намалува и мене вака ми се случува жива вода се правам и пак си има млеко,на два саати ми се стврднуваат и наболуваат и тогаш бебе со бара цице. Иначе моево бебе ме испоти два дена кенкав до немај каде најверејатно е скок,се тргне за цице главата ја мава мислам од цицка,а сети дека е сам вика ли вика па само да го шетам низ соби о со количката да го развозувам.
И кај нас исто. 6 недела сме, ваљда е некој скок. Синоќа не можеше да заспие, дека сам во креветче па спиеше до мене.
https://zhzd.blogspot.com/2017/10/blog-post_25.html?m=1 https://superbeba.com/2015/01/24/skokovi-u-razvoju/ За сите мамички што се двоумат дали се во скок или не.Ние сме сеуште во скокот кој почна пред една недела т.е. на 7 недели.Се плашев дека немам млеко ама со чаеви и сок од јаболко полека се средува лактација.Имаме 10-11 подои во ден а пред недела дена имаше 7-8.Навечер се будеше 2 пати само за цицање а сега по 4-5 пати.Немирно спие и по цел ден е на града.Ќе пројде и тоа нека се живи и здрави.
@Dina911 и јас се приклучувам на тимов Само што јас не работам додека користам породилно, барем не првиве неколку месеци додека пркне бебко.
Не ни шомислувам да престанам да го дојам, само чудно ми падна зошто не ми се тврди градите. Искрено, се уплашив
Околу вториот месец. На 3 месеци моето спиеше само од 7 до 10 сабајле. Опушти се мајка. Не ти се намалува млекото. Нормално е ама ако се загрижуваш за секоја ситница е тек тогаш од стрес може да се намали. Јади, пиј, спиј, смеј се, уживај! Само опуштено и релаксирано. Тоа е најбитно за млеко. И многу течности. Љубов. И се ќе биде ок. Нека цица кога сака, колку сака и каде сака.
Сакав да кажам дека сите во одреден период се плашиме дека ни се намалиле но тоа било лажна тревога и уште имаме доволно млеко. Можеби лошо се изразив. Млекото се прилагодува на потребите од бебето и затоа така изгледа.
Менува во зависност на колку време.На 2 часа цица по 5 минути ама без престан и со големи голтки како што ми цицаше на 3 часа претходно.Некогаш знае и на саат или саат и пол по помалку да цица ама пак се најадува оти ако цицне повторно,бљуцка и така знам дека не е гладна.А пелени полни исто.Само за какање поретко ама пообилно кака и со мака.
Pretpostaviv deka si nesto povfzano so smetkovodstvo/revizija zatoa prasav ajde ke izdrzis junacki do 28mi februari
Вчера баш прашував за ова ми се чини. И мене знае да ми се случи така, градите меки, спласнати, и многу малку млеко да тече кога ќе пробам да измолзам, а бебо си цица од нив. Ве читам тие што сте 6 недела, истите симптоми на бесно бебе ги имате како моево Веројатно е тој скок Сабајле прв пат се случи после 4 часа спиење на бебо, да му извадам сува пелена, непомочана. Дали ви се случило такво нешто?
@Sandrin4 @mamaJana освен за бебињава ке си имаме и друга тема на муабет @Lavica2016 фала за поддршката само бебушиве да ни напредуваат како што треба, работава ке ја завршиме како така
Бебе мое покрај промената на боја на столица од сабајле до сега и 3 пати какаше. Ств не знам што е. Да не е некој вирус. Од ум ќе се мрднам. Па и сама дома. Кога ќе си дојде мм ја носам на педијатар. Додуша овие денови цица на секок пола час
Не е вирус најадена е . Мојот е голем, па пак некогаш по три пати кака. А не е голем јадач. Ама си кака.
Не знам. До пред една недела некогаш и по 5 дена не излагаше. Потоа почнав да и давам провен за доенчиња и почна по 2 пати на ден. Меѓутоа каката почна да добива некој зеленкасти пигмент па го баталив мислејќи да не е од него. Еве 4 дена не давам провен и до вчера пак си одеше 2 пати ама пак по некогаш со зеле касти пигмент. Утрово се загрижив бидејќи за 3 часа 3 пати излезе и сега дури и како светло кафеаво па пак малку зеленкасто. А и ми кива. Додуша кива откако е родена а на педијатар ми велат нема ништо.
За сите што имате стравови околу млекото и нагово намалување одете во темата Доење и погледнете го клипот што го постирав и ќе се опуштите. Се е убаво објаснето. Го најдов случајно во моменти коа и јас исто мислев дека мо се намалува млекото. Инаку мојот е два месеци, цица по 12 пати дневно и кака по 10 пати
Се чисти уште и мојот како бебе многу кивкаше. Зелената кака не мора да значи ништо. Ако си поспокојна носи ја на педијатар. Ама јас не гледам зошто. Во ек на вируси и се не би го носела.