Majki nie sme 39dena, veke eden mesec bebe potesko zdrignuva a nekogas i ne zdrignuva, ama konstantno posle sekoe doenje ili blucka, ili povraka a nekogas i so mlaz.. Lakoma si e i znae da cicne i poveke, a napreduvame vo kilaza.. Na pedijatar ne prakaat na eho Nekoja majka so iskustva, sovet?? Se plasam samo toa ger da ne e.. Izvinete za latinica od tel sum
Исти сме, жригнувањето ни е мака, заспан цврсто од сон се буди негогаш да жригне, а претходно пола саат на раци го држиш нејке мене пак ми велат да потпораснел накај 3ти месец ке се научел полесно да ждрига. Јас цел го кревам и со мешето го ставам на рамо и така најлесно му е да жригне. Слатки маки инаку и мојов лакомо цица и изгледа голта многу воздух, мене педијатар ми рече тоа е, некои жригаат полесно некои не, ми рече и во тек на доење кога ке го префрлам на друга града да го дигнам да жригне па да продолжиме со доење. Позз
Генерацијо како сте денес? Бебе мое денес мирно си нана и цица ама сегс приметив и јас зеленко во каката Со носето си хрчка ама нее од сега подолго време е и му ставам капки и чистам со пумпица. Навачер му е најзатнато.
Затнато е од сувиот воздух, стави нешто да испарува, камилица на пример. Јас пред спиење обавезно му прска Синомарин. Не влечи со пумпица кога нема секрет ќе направиш бељја.
Значи ќе мора навлажнувач врија трнџериња две со камилица и ги ставам околу креветчето ама џабе изгледа
И јас така вриев, ставав и влажна крпа на панеката пак чувствувавме како суво грло, па вчера купивме од сетек навлажнувач 1000 ден. Не е многу убав на изглед како соковник е ама ќе врши работа.
Јас го ставам на сушара, имам таква пластична. Докторот ми рече дека тенџере не помага многу, зошто требало поголема површина да испушта влажност.
Dali vo dm ima ubavi tanircinja lazicki i sisenca 5+ sme pa sakav da pocnuvam so dohrana da ne se setam niz apteki na vremevo ili da odam pravo zegin eurofarm ....
Колку често и по колку време ви спијат бебињата на 4 месеци во текот на денот? Бебо мој обично има по 3 дремки во денот, но не секој ден во исто време (туку отприлика)
Денес бебево ме скрена. Од 7 сабајле до сега има спиено само 20 мин, цело време е на цицка и само плачи, не верувам дека се грчеви не се витка, му дадов капки колиеф, чајче првпат го испи цело 100мл, иначе не го сака воопшто. Значи не е и гладен. Се пробав незнам веќе што да правам па и сама сум цело време
Моево го држи веќе цела недела. Исто има месеципол. Ми се иде да излезам од станов и да не се вратам, е до толку ме полуде. Од сабајле како е станат само вришти, алергична станав на плачот мислам. Ни цица ни спие, само плаче. Веќе ни тие 5 мин цицање ги нема. Гледам и суви пелени, полудев.
Исти бевме душо. Ама ете помина. Сега па не сака од цице да се тргне. Не дека и сега мн повеќе цица ама така сака да спие. Инаку штом ја ставев на града пиштеше. И јас тој период еднаш најдов сува пелена. Ете сите поминуване низ истото. Период е и мора да се издржи.
@lackygirl Мислам дека е многу чајче наеднаш 100мл,давај му по малце. Моево е мирничко само што се прицицува и ми го враќа млекото одма после цицање. Која вода ја користите освен Бебелан? Само таа не ми фаќа бигор.