Прв пат и сакаше да го пие, сменив и шише, никако не го пиеше чајот, како напрајго така истуриго. Јас користам Ладна вода. Подобар е сега го искапив, спие сега пола саат, па ќе видиме како ќе биди.
Прашав пред да излезам од болница, ми рекоа вода и чај не се дава, зашто така ке му го наполниш желудникот, а детето ке биде гладно. Мајчиното млеко е доволно. Позз
Има во дм и убави чинивчиња и избор на шишенца. А лажичките на бејбилов за почетници дефинитивно најдобри. Пластични се ама плитки и тесни. Мојот на почеток само со нив јадеше.
I jas sum za da ne mu davam ni caj nisto moite doma davajmu cajce mie im davavme.porano dobro bilo za stomaceto grcevi ama jas ne sakam
Од бекутан со сладок анасон, му го давав од томи типи тоа не го сака, сега го фати едно од чико со овична цуцла, не како брадавица.
И јас му давам на бекутан му зсмав на холе не го сака го плука. Незнам што му стана на бебе мое вечерва од како го избањавме многу се тресеше а топло е 24 степени за бањање допинско уклучуваме за топлење. Цицаше и после ми бљуцна во врат. И пак имаше зеленко во каката аман веќе Дали грешам негде со чувањето незнам.
И мојава од Бекутан го пиеше. Откако и го сменив со Хипп демек без шњќер не го сака. Ама и онака матичната ми рече да не и давам чај доколку нема грчеви само празни калории. За зеленкото во каката види ти избегај зелено да јадиш. Матичната прво тоа ми го рече за зелена кака. И мојава некогаш на 25 степени се затресува. А ти бѕљуцка веројатно од прејаденост.
@karak има во дм. Баш пред недела дена земав лажичиња кои менуваат боја ако храната е жешка. За помалку од 200ден. 3 лажичиња. Имаше и чинивчиња од бамбус, ама мене не ми се допаднаа, па ѝ давам од стаклено од дома што имам.
Слушај само доктори што ке ти кажат. Мене така бабите по дома ладно му било, едната го облекуваше да не му студи, другата во кебиња го моташе, детето се нафрла брунчиња по лицето од топло. На времето едно, ние сега по модерно си ги чуваме
А по колку чај смее да се дава на бебе старо 22 дена,оној од ким за грчеви,сакам да му дадам пошто ништо не му помага
Mojava e mirna sabajle si cica vo 7 potpa spie du 9 ipol stamuva ja banjam sedi 1 cas se muabetime potoa cica zaspiva i se razbuduva tek vo 12 ipol 1 nekogas cica i pak spie du 4 potoa stanuva sedi malki i pak na spienje posle vo 8 se razbuduva ama.maka ne zaspiva odma sedi 2 sati i noke 3 pati se razbuduva za cicanje ima.nekoi.veceri place eve 1 mesec sme samo 4 veceri mozebi 5 ima placeno ne spieno i zosot da i davam caevi gluposti koga nema.maka.nekogas se stegaaa ama.blago ja faka meseto
Јас со лајче и давав по неколку голтки пред подој кога беа 2 -3 дена интензивни грчевите. После превентивно од време на време давав. Мн ми поможи мене ким.
vi blagodaram na site da zemav bas takvi lazicinja ke gi probam utre kako malo Bebe sum vozbudena za prvoto ranenje iako mi e vtoro dete. Zemav i tanirce od eurofarm so kapace tie od dm 700 den malku mi bea skapi i zemav sisence od dm. Pa srekno kako ke pomineme so jadenje. Tanirce zemav of tommee tippee so kapace i lazicka imav i za golemiot pa ete da imaat isti nekade za 300 I nesto denari.
Даа, баш се убави на Томи Типи. Сега ми текна дека и големата имаше кога беше бебе. Не сум начекала, ќе земам пак ако најдам. Мислам дека одеше во комплет и со лажиче.
Zdr devojki sakam da ve prasam od koga najrano moze da se pocne so inhalacii I kakov inhalator preporacuvate mojata kerkicka vo vtornik polni dva meseci I nosot I e zatnat I stavam efedrin I solen rastvor I nisto ne pomaga ovie denovi vcera I povrakase I davav bekutan cajce I se sredi povrakanjeto toj caj sto e za grcevi I go smiri povrakanjeto
Мајки ај ве молам за совет. Малото е 2 месеци од вчера почна да кашла, го носевме на педијатар го прегледа и ни кажа дека има црвено грло ни даде сируп цефаклор 3 пати на 8 часа и аква марис капки, колку време ќе треба овој сируп да почне да делува и дали помага срцето ми се кине кога кашла а како да му помогнам. Инаку и јас сум закукана цела педијатарот ми рече може се да се пие (тајлолхот, фервекс..) но читав по интернет и пишува дека не се препорачува за време на доење. Освен парацетамол што да пијам друго?
И ние сме на Цефаклор (антибиотик) ама малата имаше спуштено, доби бронхит.. Вас за црвено грло ли ви дадоа антибиотик? Инаку сега сме подобри, се исчистило, вчера бевме на контрола. Јас и инхалации и правам со синомарин и така полесно дише, но уште поткашлува. Барем 2 дена треба да поминат за да почне да делува сирупот.. И јас сум болна, само на парацитамол сум и за грлото шмукам пантенол.. Јас имам на EMED и сум задоволна, малата за една недела ќе полни 3 месеци и и правам инхалации со синомарин по препорака на педијатар.