И мојата не допива 150 или повраќа или по 30мл останува па и правам по 120 и пие она бара често да пие ама не и давам на 3 саати најдоцна и давам.
Денеска забележав дека му паѓа косичката на бебчето, нормално е тоа? Гледам по алиштенцата и на перничето има. А се познава и напред, над челото веќе нема коса, само мали влакненца. А се роди со бааги косичка моево
Мајкички, како да стерилизирам силиконски брадавички? И дали шишенцата, како и пумпата за одмолзување може да се стават во машина за садови за да се стерилизираат?
Kolku vreme trae skok vo razvoj sto e na 6 nedeli, znam deka nema nekoe pravilo i deka kaj sekoe bebe e individualno ama sakam orentaciono od prilika da znam
Kaj nas pocna od kraj na 5, sega sme pocetok na 6, znaci uste nekoj den ke ne drzi. Se javuva samo navecer pred spienje vo period od 21-23h so lutenje i rzenje na cice, pretanje so racinja i nodzinja, znae i da po place ama sreka brzo se smiruva, moze i grcevi da se i davam kapki ama poveke mi lici na skok vo razvoj a mozebi i gresam
Има ☺️ Зачувај си ја табелава. Јас си ја купив апликацијава и се водам по неа. The wonder weeks се вика. Инаку за да ви бидат точни пресметките со неделите и скоковите треба да се рачуна од крајниот термин за раѓање што ни бил. Пример ако терминот бил на 7ми, а си се породила на 1ви, скоковите ќе ги рачунаш со една недела минус. Кога реално ќе бидете 10 недели, во скоковите ќе гледаш 9та. Затоа и така различно се јавуваат кај бебињата. Ретко кое е родено точно ма термин
Силиконските брадавици можеш да ги свариш во вода во некој сад. А за машината не знам како оди. Имаш некоја бејби програма?
Здр. мамички, малиов мој има 54 дена до сега 3 пати ни се случи кога ќе поврати добива нагон го приметуваме го ставаме на страна ќе поврати и после како да се гуши .... поцрвенува .. аааа прави дише на нос а како шлајм да има го тапкаме по грпчето а тоа трае од устата балончиња му искачаат, диши тешко како со престан му ухнуваме во уста ја гура глатата многу назат и после 15 мин се смирува се враќа у нормала..
Ставај го на страна кога ќе повраќа,ако е на грбче му се враќа млекото повторно назад и го задригнува и гуши.Мислам дека може да е тоа.
Јас ја имам ама според мене не, бебињата си имаат периоди на развој и како мајка ќе знаеш што да правиш ама ако ти е кеиф земи си ја неколку долари е.
Па за 3 долари вреди, не дека има нешто што не може да се најде на нет. Ама ми се свиѓа што ми го покажува развојот според due date (а јас сум со прематурче па да правам пресметки постојано) И добро е што секој скок е објаснет на што се однесува и како реагира бебето. А има и корисни информации измеѓу скоковите. Така се скоцкано во едно
Мaјки што доите, денес сум на заболекар, доколку има потреба од локална анестезија, дали е дозволено за време на доење?
За стерилизација стави ги во сад со вода, делумно да се покриени и во микробранова 6-7 мин. Јас стерилизирав во текот на првата недела, после секоја употреба и пумпа и шишиња и се мрднав. Сега мијам на рака и стерилизирам на ден-два.