Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    24.996
    И кај нас промена, после плачките и неспењето, 2 дена еве спие денски станува цица, малку стои па си презаспива, 7 недели и 4 дена е денес, а и грчевите малку поминаа, сега почнавме со Саб симплекс бугарски капки, многу ги фалат па се надевам дека и тие ќе се намалат, па и да исчезнат скоз :) иначе бебче се смеј почнува и да гуга, играчките ги прати како што ги движиме се пули во нив, исто и ТВ гледа :D
    Сакав да прашам за каките, кога ќе се намалат, сеуште е какан на секое преслекување во денот, тоа е 7-8 пати во 24часа. Само на мајчино млеко е и чајче понекогаш пие.

На Dina911 и happygirl им се допаѓа ова.
  2. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    1.730
    Здраво мамички,јас сакам да се консултирам со вас за какањето.Ние сме 2 и пол месеци но моево бебе кака еднаш дневно обилно и со многу плачки .Инаку сме на доење и каката е светло жолта и течна. Си полни мочкани пелени и си јаде најнормално како и качува на килажа.Пиеме колиеф и ваја пробиотик.Прашањето ми е дали е до пробиотикот кое е ваше искуство?

3. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Pedijatarot ni rece nikako po molovi..ramstor..kapitol..city zabraneto so bebe.. Pojdi sama polesno ke ti e.

На Dina911 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.211
    Допаѓања:
    14.234
    So epodemijava uste vo mol da otides so tolku malo bebe. Poarno planina ako sakas da prosetas dete, a za alista sama pojdi.

Последна измена: 31 јануари 2019
  5. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    2.073
    Види постарите дома сигурно знаат да го приготвуваат лекот со горен шеќер (се става шеќер во ѓезве да каремелизира, но не да изгори и се тура вода) јас не верував во вакви рецепти но многу ми помогна... Дури и шлајм искашлував.
    (за рецептот види распрашај се не сум многу сигурна мене свекрвата ми го спрема)

На Ѕвездички и Dina911 им се допаѓа ова.
  6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    5.060
    Допаѓања:
    26.074
    Нашите се родени на ист фен
    Нашите се родени во ист ден :)
    На моето му се проретчи столицата уште пред 2-3 недели. Кака по 3-4 пати дневно, некогаш обилно, некогаш не. Ама те читам од старт дека твоето си јаде повеќе машала, па веројатно затоа има поголем број на какани пелени :) Моето не е ич лакомо, ситно бебче ми е :)

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.198
    Шеќер растопи во ѓезве околу 1-2 лајчиња, мешај постојано да не се залепи и тури млеко и мешај пак, и на крај малце маргарин.

На Ѕвездички, PeachGirl, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мајки имаме закажано преглед кај ортопед кој соработувал со Ложанковски. Тони мислам се викаше...
    Дали некоја мајка има искуство? Како сте задоволни? Ми рекоа дека е во зградата каде што е гинеколошката ординација. На кој кат да барам? Има натпис некој?

9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    Тони Талески. Од Лисиче мислам има ординација.
    Доаѓа кај нив во ординација.
    Не знам само таму дали прави ехо кај нив.
    Лично искуство немам, другарками го фалеше.

10. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Мајки кога почнавте да давате д3 со омега? Јас понеделникот ја однесов бебка на ехо за кплкчиња. Имаше оформено јадра и др ми рече нема потреба понатака да ја носам на др контроли. Додека се развртив да си приберам и облечам бебе др излезе од ординација и ја снема па немав можност ништо да ја прашам. За нареден пат памет да си ја однесам на приватно ама сега не ми се носи пак по болници и не знам што да и давам. Моментално давам дз со к1 но нели е тој до 3 м а ние на 8 полниме 3.

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    24.996
    Да за јадење е лаком, цица многу ама дека сум ве читала дека треба Да се намали како што расти затоа прашав. Нон стоп е покакан иако на 2-3-4 часа го преслекувам газето цело време му е црвено неможиме да го оздравиме.

12. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    И моето многу лакомо цица и често кака, јас па се радувам кога ке се покака :), бришев газе комбинирано со виолета 99% вода, вода на памукче и миење со вода на чешма. Влажни престанав кога приметив ситни брунчиња дека има. Сега купив едни памучни крпички, се мократ со вода многу се убави за бришење и се перат во машина. Позз

На lackygirl и happygirl им се допаѓа ова.
  13. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Да, јас едвај чекам да престане дождливото и тмурно време, гледам од утре ке се среди. И бебето уживка на воздух, а богами и јас :)

На Milaаа991, happygirl и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Кога беше сонце и јас го узнесов ама денес е ужас.

На happygirl и Dina911 им се допаѓа ова.
  15. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Со здравје да си го носите, да си имате убави прошетки во него :) за ова блуцкањево може не жригнал откако се нацицал. И моето знае од сон да се разбуди, ако заспал неждригнат. Позз и бацки за тебе и малиот :*

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.979
    Допаѓања:
    21.188
    Според она што пишуваше на картончето од болница до крај на 3 месец се дава д3 + к1 и дха омега,а од почнување на 4 месец само д3 омега.

17. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.806
    Ние од старт примаме и д3 +к1 и д3 со омега. Од двете по една капсула дневно.
    А знае некој за што всушност се прима омегата?

18. Mila08

Mila08 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Мајки по колку саати спијат вашите бебиња, денски и навечер за една недела правиме 6 месеци?

19. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    184
    Ние одиме кај него, задоволна сум, се објаснува во многу детали. Ние одиме кај него во ординацијата, во ново лисиче позади горење салон во таа зграда, на приземје во дуќаните, не влегуваш во влезот, пишува ст медика.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.128
    Допаѓања:
    78.092
    Има специјално сапунче за флеки, јас три работи имам дома.. со кое ми текне си се послужувам, најдобро од се ми вади сапунчето. Еве ти слика.

Прикачени фајлови:

На Girly90 му/ѝ се допаѓа ова.