И кај нас промена, после плачките и неспењето, 2 дена еве спие денски станува цица, малку стои па си презаспива, 7 недели и 4 дена е денес, а и грчевите малку поминаа, сега почнавме со Саб симплекс бугарски капки, многу ги фалат па се надевам дека и тие ќе се намалат, па и да исчезнат скоз иначе бебче се смеј почнува и да гуга, играчките ги прати како што ги движиме се пули во нив, исто и ТВ гледа Сакав да прашам за каките, кога ќе се намалат, сеуште е какан на секое преслекување во денот, тоа е 7-8 пати во 24часа. Само на мајчино млеко е и чајче понекогаш пие.
Здраво мамички,јас сакам да се консултирам со вас за какањето.Ние сме 2 и пол месеци но моево бебе кака еднаш дневно обилно и со многу плачки .Инаку сме на доење и каката е светло жолта и течна. Си полни мочкани пелени и си јаде најнормално како и качува на килажа.Пиеме колиеф и ваја пробиотик.Прашањето ми е дали е до пробиотикот кое е ваше искуство?
Pedijatarot ni rece nikako po molovi..ramstor..kapitol..city zabraneto so bebe.. Pojdi sama polesno ke ti e.
So epodemijava uste vo mol da otides so tolku malo bebe. Poarno planina ako sakas da prosetas dete, a za alista sama pojdi.
Види постарите дома сигурно знаат да го приготвуваат лекот со горен шеќер (се става шеќер во ѓезве да каремелизира, но не да изгори и се тура вода) јас не верував во вакви рецепти но многу ми помогна... Дури и шлајм искашлував. (за рецептот види распрашај се не сум многу сигурна мене свекрвата ми го спрема)
Нашите се родени на ист фен Нашите се родени во ист ден На моето му се проретчи столицата уште пред 2-3 недели. Кака по 3-4 пати дневно, некогаш обилно, некогаш не. Ама те читам од старт дека твоето си јаде повеќе машала, па веројатно затоа има поголем број на какани пелени Моето не е ич лакомо, ситно бебче ми е
Шеќер растопи во ѓезве околу 1-2 лајчиња, мешај постојано да не се залепи и тури млеко и мешај пак, и на крај малце маргарин.
Мајки имаме закажано преглед кај ортопед кој соработувал со Ложанковски. Тони мислам се викаше... Дали некоја мајка има искуство? Како сте задоволни? Ми рекоа дека е во зградата каде што е гинеколошката ординација. На кој кат да барам? Има натпис некој?
Тони Талески. Од Лисиче мислам има ординација. Доаѓа кај нив во ординација. Не знам само таму дали прави ехо кај нив. Лично искуство немам, другарками го фалеше.
Мајки кога почнавте да давате д3 со омега? Јас понеделникот ја однесов бебка на ехо за кплкчиња. Имаше оформено јадра и др ми рече нема потреба понатака да ја носам на др контроли. Додека се развртив да си приберам и облечам бебе др излезе од ординација и ја снема па немав можност ништо да ја прашам. За нареден пат памет да си ја однесам на приватно ама сега не ми се носи пак по болници и не знам што да и давам. Моментално давам дз со к1 но нели е тој до 3 м а ние на 8 полниме 3.
Да за јадење е лаком, цица многу ама дека сум ве читала дека треба Да се намали како што расти затоа прашав. Нон стоп е покакан иако на 2-3-4 часа го преслекувам газето цело време му е црвено неможиме да го оздравиме.
И моето многу лакомо цица и често кака, јас па се радувам кога ке се покака , бришев газе комбинирано со виолета 99% вода, вода на памукче и миење со вода на чешма. Влажни престанав кога приметив ситни брунчиња дека има. Сега купив едни памучни крпички, се мократ со вода многу се убави за бришење и се перат во машина. Позз
Да, јас едвај чекам да престане дождливото и тмурно време, гледам од утре ке се среди. И бебето уживка на воздух, а богами и јас
Со здравје да си го носите, да си имате убави прошетки во него за ова блуцкањево може не жригнал откако се нацицал. И моето знае од сон да се разбуди, ако заспал неждригнат. Позз и бацки за тебе и малиот
Според она што пишуваше на картончето од болница до крај на 3 месец се дава д3 + к1 и дха омега,а од почнување на 4 месец само д3 омега.
Ние од старт примаме и д3 +к1 и д3 со омега. Од двете по една капсула дневно. А знае некој за што всушност се прима омегата?
Ние одиме кај него, задоволна сум, се објаснува во многу детали. Ние одиме кај него во ординацијата, во ново лисиче позади горење салон во таа зграда, на приземје во дуќаните, не влегуваш во влезот, пишува ст медика.
Има специјално сапунче за флеки, јас три работи имам дома.. со кое ми текне си се послужувам, најдобро од се ми вади сапунчето. Еве ти слика.