Добар е денес е жолта каката е сега незнам дали беше гладен или настинат. Се одмолзував ноќеска и плус птетходно испи едно шише ад. @karak Фала на советот не сум знаела дека почетното нее квалитетно.
Majki denes primivme diteper prva vakcina,posle kolku vreme moze da se javi temperatura i kolku dena se cekq za reqkcija
Мојава има зелена кака од лакта микс чајот. Вчера се напив и денес пак зелено какето. А најмногу млекце од него ми се прави. Штетно ли е зелено да кака ако не е од глад или настин? Носена ми е 2 пати на педијатар за тоа.
Не крена мојава и немаше никаква реакција. Најчесто лесно поминува без реакции ама сепак следи ситуација. И обавезно од лепенките на боцнатото.
Zeleni kaki imase kaj mene devojceto dodeka imase mnogu grcevi,skoro eden mesec i bea takva boja,kako pominaa grcevite kakite sega i se kako so treba
Мојава кога имаше грчеви не ни какаше по 4/5 дена. Кога ќе се искакше од глава до пети исто како тиква да јадела жолто. Одкако и се среди столицата нема грчеви ама пак какето како семафор ни е. Жолто темно, светло, зелено, кафенкасто, шарено.
Мајки да ве прашам како ја третирате главата на бебето, ни се појавија корузчиња на главата бели и на места жолти, гледам на интернет се викаат теменца. Дали ставате некое масло или само со вода и шампон ги третирате?
Ставав малку маслиново масло пред бањање некои 5-10 мин, па со обичен шампон хип, нежно триење со пешкир и челање со бебешки чешел. 21+ е ама уште ги има тук там.
Мојот имаше малку, користев специјален шампон за теменца на Мустела. Со неколку миења му се исчисти скроз. Зависи колку има, али мислам дека за брзо ќе му го исчисти главчето. Масла не сум мачкала, нит сум чешлала за да испаѓаат. После тоа веќе не се појави, мада одвреме навреме, еднаш на недела-две, пак го користам шампонот, чисто превентивно. Околу 500 денари е, јас од Зегин го земав, текстурата му е како пена и трае долго време.
Здраво женски Да прашам, во што ги ставате бебињата за шетање во количка, транспортер или корпа? 8 недели е бебо.
Мајки, колку пати какаат вашите бебушки? Моево си какаше нормално, дури по неколку пати во денот на почетокот, пред една недела се случи да не кака еден ипол ден, а сега еве два ипол дена. 1 месец е, на АД+ доење е. Докторката рече може и до 5 дена, но некако многу ми е. Инаку и давам и бекутан чајче. Вака си испушта гасови ресовно, само ете, не кака...