Мали сте @monik55. Тоа не е ни температура. Зашто зема да мериш? Да не ви е многу стоплено дома ? Надвор е исто топло, пази сега и внатре побрзо се грее. Расоблечи нешто. Инаку, од стар ортопед имам чуено, дека и формирањето/врзувањето коски ги прави децата вруќи.
Da ne vi e mnogu zesko doma, ili da e ne premnogu obleceno?Sledi go kako ke bide i po izvesno vreme pak izmeri i ako povtorno kacuva konsultacija so pedijatar
Bebe mesec ipol od pred nekolku dena papoceto kako da mu izleguva na nadvor, pedijataor vika ne e strasno da go pritskam so lepenkite od pampersot i ke go pocekame do tri meseci ako ne se sredi imalo kaisi nekoi, ima nekoj slicno iskustvo?
Настинат е му вадам секрет од носот како на возрасен Го однесов на педијатар мема спуштено на гради,да ставам физиолошки раствор и да влечам со пумпица. Сега мерев температура 36 со 7 има. Не го мешав со народ само си го четав на воздух викендов дека топло беше.
Malava se nema kakano od sinoka vo 8 bese dobro kakano i vo 1 malku imase i od togas eve du sega se nema nz sto da pravam a nema maka nis mirna si e ni stomace me ja stega
Папочна кила се во прашање веројатно. И моето има, ги направи од напрегање кога го фатија грчевите. Педијатарот ми рече да не ставам појаси и сл, ќе чекаме да му се повлече, до 5 години. После тоа ако уште стои така, операција кај детски хирург, ама не е ништо страшно. Не го боли, и не се вклештуваат овие кила како оние на препоните. Да се надеваме дека брзо ќе им се повлечат.
Во неколку наврати на темава мајки побараа совет за секрет од очињата, го најдов ова во книгата со упатства и објаснување што ја добив во систина па да го споделам
Ние сме на АД, уште пред да наполни 2 месеци изретчи со какањето, па сега претежно кака преку два дена. Се консултирав со докторката уште тогаш, ми рече не било стерашно, не ѝ беше подуен стомакот
И моето бебе ика и по 10 мин. Ми помага мотање у кебе, онака старовремски, со рацете пикнати внатре, стегнато замотано, да не може рацете да ги мрда, врз тоа уште едно кебе, така намотана и давам или да цицне малку, после ја шетам у круг околу маса, пуштам дополнително греење, да стане 25степени, и престанува. После постепено гасам греалка, па го тргам едното кебе па другото... Не одеднаш.
Леле јас на моево вака да ми направам има сипаници да избие. Јас само чајче му давам и престанува да ика.
многу повивање е тоа , и две ќебиња , па и 25 степени , мислам дека ќе ми клапне во раце од сета таа жештина , па сега и како што се затоплува , но но @Ѕвездички пробај со водичка , млекце нешто така да прекине , па и само ќе помине сите малечки кцкаат ништо опасно , полошо правиш со повивањево
Сериозно ова го правиш? Сите бебиња икаат . Ќе престане само или стави го да цицне. Ќе го претоплиш вака. Од кај ги слушате овие работи? Педијатар сигурно не е. Греота за бебето.