И ко ке се видиш во целос денешниве деца се сите такви, без разлика машко, женско ние еве сме 5 месеци па сеуште имаме тупаницапа можи и цела во уста да ја пикне За седнување немам зборови не е стабилен за стабилен а гледам сака да седи бе, и го подседнувам само кај мене така сам не го оставам рано му е, и со рацете ко ке го потегнам за да го земам прво го креваше газот сега се научи и главата и одма на нозе рипа еј
Мамички јас сакам утре да му купам подлога за играње на малиот. Ќе може да ме посоветувате каде да побарам а да не е премногу скапа (оти гледав на нет цени некои нереални) И дали треба на нешто да внимавам при одбирање.
Хајди јас за моево имав купено само вакво играЧе бебето си лежи на кебенце постелено на под и ова над него и се занимава , има музика кога ке ги потегне играЧките ! За роденден добивме вакви слиЧно ама тек за второво ке ми потреба Јас незнам каде има во скопје вакви кебенца , ама овде кога гледав за малата многу скапи ми беа и не купив ! само горната играЧка Вини Пу! Можеш да му постелиш само кебенце расфрлај му играЧки иако е мало , тропкај му со тропалка и така ! Па ке поЧне и на меше да лежи понатаму , ке лази ... Мој совет
Мајки, да ве прашам дали користите фен за коса за бебчињата, моето се роди со коса сега му е потпорасната а времево заладува па ме интересира ваше мислење поздрав.
И моето се роди со многу коса иако беше машко,јас не користев фен да го сушам така со крпата повеќе пати го поминував,инаку за седење се препорачува од кога сам ќе почне да се исправува и да сака да чучнува,а веќе на 6 месеци се става да седи
Da, koristam fen. Koga bese epten malecko nemase kosa pa mu ja susev so banjarkata, a sega vekje ima kosicka I koristam fen. A za sednuvanje, so odobrenie na ortopedot sinot pocnavme da go sednuvame so polni 5 I pol meseci, a kjerkata imase polni 6. Spored mene treba konsultacija so ortoped I eho pregled na kolkovite I ako odobri ortoped togas se sednuva bebeto, jas licno na svoja raka ne bi go sednala bebeto bez odobrenie.
Бебушко (5м) денес не се искака,а се стенкаше некако,прдеше...нормално ли е? До сега не се случило да не се искака ниеднаш
Sosem normalno...mojava na pr.kaka na 4-5 dena i toa e isklucivo doena.Vie ste pogolemki malce,baska ste pocnale so sokcinja,kasicki...normalno e stolicata da e poretka,ne bas sekoj den.
еедно прашање до мајките. Дали млеката АД што се со ознака 1 се за едно месечни деца, 2 Ка за двомесечни и сл . Прашувам за моето има веке месец дена па дали треба да го менувам за 2 ка. Фала многу
Мене почна сега еве веке недела дена да ми се случува ова преку еден ден да се кака, можи од кашите незнам, ама и понекогаш ме фаќа страв да не му е тешко на мешето на бебушко, А некогаш и каката ни е зелена.
бебушка моја и по 4 дена не какаше а беше само на цицање, посебно забележав ако јадам лека, грав ,грашок ,па сега избегнувам ,откако почнавме со сокчиња па и банана еве ја си кака редовно некогаш и по 2 пати на ден
Не, до 6 месечна возраст ќе терате со бр.1, после 6 месеци (а може и порано, зависи од бебето) ќе си почнете со бр.2 од формулата што ја користите.
Ние Пепитке дури бевме само на млекце си какавме секој ден дури и по три пати некогаш... Еве денес е втор ден уште не се искака,што вика Ануле ,страв ми е да не му е тешко на стомачето,ама па весел си е,супер е... Ануле јас приметив ние имаме зелена какушка од банана Е сега да ве прашам имаме 5 месеци без 2 дена сакам ориз да му сварам и да му испасирам со праска,смеам ли? Денес гледав кашички ама не му земав, ништо не ми фати око ,а и мислам домашно си е домашно...
Јас ко почнавме со пробување купечки му земав сега му правам домашни, а што се однесува до какањето и мене дури цицаше само нон стоп ми се какоше значи секое преслеквање, па потооа му се стабилизира малку ко почнавме со кашите ми се какаше по еднап некогаш и два пати, а еве го сега 10 дена преку еден ден и се зелена кака, досега еднаш или двапати му е злато жолтеникава, ако е само на цицање во денот
не,значи ад млекото со е 1 се пие до кај 6месеци, а после тоа ад млеко 2, прочитај пишит на кутијата позади дури сега видов дека ти пишале
мајки што сте давале легофер на бебчињата дали имаја проблем со какање и како го решававте тој проблем?
Локи па зависи од бебчето по колку си јаде. Некои јадат почесто а помаку а некои па поретко ама пообилно. Јас колку што се сеќавам,малата тогаш ми јадеше на 3 саати одприлика, и пиеше од 120 до 150 мл. Само насабајле и навечер пред спиење си пиеше и по 200 мл.дури. Ама моево бајаги си лапка,така да незнам како прават другите.
Денес по 4 дена без какање се искакавме со помош на сапунче Од 8 сабајле до 17 ч спиеше само пола саат,се напрегаше и гасови Свекрвами му стави сапунче и ете за 5 мин кога рече кака,кака,кака , пелената полна Па се накрка кашичка ориз,морков,пилешко и се наспа