Razgovarav so nejziniot. Pedijatar veli Ar.. Antirefluks da zemam mleko .. E sega Humana ili Aptamil.. Koe e podobro... Ako nebilo dobro i ponataka eho na sromace... Nekako preterano mi e ama,ajde
Мајки да ви кажам ние спасот за мешето го најдовме во линекс бејби. Био гаја давав но никаква промена и сега сменив и еве три дена си кака и тоа да кажам ептен убаво. Сега уствари видов убаво како изгледа и мириса бебешка кака
Iskustva so Novalak Ar... Se zgusnuva li vo sise pri priorema... Drugive edvaj tecat... Mislis lepak e...
Devojki molam za pomos malava ne mozese da kaza znaete imam pisano pogore nekolku strani i denes e narediv easylaks gi pobarav vo apteka za bebinja cepcinja i staviv malku pomalku od pola i se iskaka dobro dva pati eve sega ja preslekov bese pak i malku imase vo izmetot krv malki sto moze da e
sekogas gledam da napravam vo momentot da se jade ako nesto mi ostane od zelencukovitr frlam ako e ovosje go jadam strav mi e sepak im se osetlivi zeludnicinjata. Za pocnuvane na jadenje 5 meseci i 20 Dena pocnavme da probuvame vkusovi Sega 6 meseci sme i 3 dena jademe pojadok od 130 gr.
Mesec ipol sme i imame zakazano vakcina bsg i ortoped megjutoa mnogu mi e strav zaradi cela ovaa situacija so gripov i morbilite, sto mislite da pocekam da pomine se ona ili da go nosam
Јас така се мислев дали да го носам на вакцина и патронажната ми вика на вакцина носат само здрави деца.
Лично не сум користела, ама од искуство на други нормално е да е погусто млекото, за да отежни враќање/повраќање. Може би требало и да земете цуцли со поголем отвор за да може убаво да го пие, зошто е погусто.
Душо не се плаши, тоа е од напон. И на моето му се деси тоа. Ем моево кака редовно, секој ден по 3-4 пати. Др од Систина ми кажа дека тоа се случува кај експозивно какање, зошто нив слузницата им е многу мека, затоа доаѓа до пукање на капилари. Моето имаше точки крв, испаничив многу, па фала богу се нема десено пак.
Не се плаши и ако видиш и потемна крв. Кај мене беше прво свежа крв точки, па во наредна кака имаше потемна крв. Значи се исчис тила цела. Паника постои само кај крвави столици, ама онака баш крвави. Точкаста крв се честа појава кај бебенца во првите месеци.
Добро утро. Можеби чудно машко да пишува на темава но кога си имаш мака тоа е. Малата е стара 6 дена. Пред два дена на дундето и се појави крв, ја однесов во систина ја прегледаа целата и ми кажаа дека е нормален процес. ИИтраело до кај 5 дена. Некој имал вакво искуство? Седруго си беше ок со бебушот. Денес поточно од синојка око немаме склопено. Се буди на секои 10 мин. Си јаде си кака најнормално, фала богу и алчна е сака да јаде, но ме ѓачи ова неспиењево, а да ја влечам по лекари не ми е баш нешто што сакам бидејки секакви дечиња носат по болнициве. Ви благодарам за секој совет
Дека ти е прво па ти е чудно Бебето не разликува ноќ и ден. Ќе треба да го научите. Преку ден на светлина а навечер гасење светло, пушти бели звуци или приспивна музика или па ништо од тоа и гали на кревет. Ако преку ден е во тивко и навечер е во тивко потешко ќе разликува. На лекар за ова не се носи, детето не е болно, само треба да го научите кога да спие
Ти благодарам. Чудно ми е бидејки си спиеше супер до синојка. Спиеше по 2-3 саата па си се будеше да јаде па пак ле си спие и така е денес нешто ново и дека прво ми е па страв ме фаќа за свашта. Благодарам уште еднаш