Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    5.438
    normalno malo Bebe faka ritam neka soprugata pie poveke tecnosti sok od jabolko, boza mleko jogurt.... Za krvta vo urina nisto strasno normalno kaj devojcinja poradi hormonite od majkata. Ke fatite red ne se sekiraj

На Macedon1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Epa mozes da mu go stavis. Mislam i na kutijata deka pisuva 3+ ako ne se lazam.

На Smetalink му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Додека е малечко така е. Се случувало неколку ноки ми заспие додека цица, па го дигнам кај мене на гради да се успие убаво па после во креветче, а неколку пати имам седено будна за да спие кај мене на гради така исправен со мешето врз мене. Си сакаат топлина, уште е малечко полека ке се навикне. И обавезно како што ви кажа членката претходно правете му разлика на бебето од ден и нок. Поздрав и со лесно да растете ;)

На Macedon1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Мајки открив нова финта за чистење носе без плачки па решив да ја споделам. Секако ова е за не многу затнати носе и за бебе над 2 месеци. Утрово ја приметив дека има мрсулчиња ама мн ми е жал со пумпица да и влечам мм е задолжен за тоа. Бидејќи не беше дома и капнав по 2 капки физиолошки раствор во секоја ноздра и ја легнав на меше да вежба вртење. Од самата позиција со глвата надоле и од напинањето и се слеаа сите мрсулчиња. Ем си вежбавме ем чисто носе.
    Туку сакав да ве прашам неколку дена бебе малку ми поткашлува значи 5 пати во денот ако ја слушнам да се накашла суво брз секрет. Да ја носам на педијатар? Весела е си игра си цица си спие и нема т.

На Girly90, PrettyG, karak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Леле исто и моево поткашлува ама само кога е легнат во креветче или за пресоблекување па си викам дека е од положбата, а и дали ова што има вируси ми се чини дека кива и повеке од претходно :) инаку до утре е два месеци. Вака си е весел, си цица и не планирам да го носам на доктор во сезона на вируси. Во четврток сме на редовна контрола во Систина и таму ми е страв па ке видиме што ке направиме :)

На Milaаа991, happygirl и karak им се допаѓа ова.
  6. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Fala :)

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Исто и мојава така

На Dina911 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    24.996
    Јас давам биогаја и саб симплекс и пак има мака со мешето. Се кака многу на секое преслекување е какан но има грчеви. Ти само овие ги даваш или и др???

9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    И еспумисан ама пробувам да ги намалам полека и не му ги давам толку често.
    Има ли скок во 8ма недела?

10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.806
    Има, трае две недели

На happygirl и monik55 им се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Затоа вриска и неможе да му се погоди ништо.

12. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.979
    Допаѓања:
    21.188
    И мојот наполни 5 недели,ја почна 6 од денеска и на него не му е ништо погодено.Претходната недела постојано беше кенкав,еве продолжува и оваа да е таков 8-| 8-| 8-|
    Скокот е најверојатно, а резултатот од истиот е смеење кога му се зборува,друга промена немам забележано. Нека е жив и здрав, ама многу изморува :sweat:
    А плус има и грчеви,додека да се искака му е многу тешко,иако нормално си кака,па додека да му олесни вришти,откако ќе поминат грчевите,пак е кенкав и пак ништо не му се погодува. Само кај мене седи,да го шетам по соба,па врти го на една страна,врти на друга,цице постојано во уста.... И додека тој вришти јас шетам со крената маица,голи цицки и чекам поволен момент да се смири и да му ја бутнам во уста. А од мене тече вода,ако не се истуширам смрдам како да не сум се бањала 3 недели.Ама едноставно преку ден неможам да го оставам,навечер некогаш едвај го успијам,а и преморена од изминатиот ден,гледам само да фатам кревет.И така поминува секој ден.Се надевам дека побргу ќе завршат грчевите,а скоковите полесно ќе ги минуваме.
    Засега единствено цице го смирува. Битно да не плаче,па ако треба и цел ден ќе седиме така.
    Поздрав мајки,да се биде мајка воопшто не било лесно. :yawn: :sweat: :nod:

На PrettyG, karak, mamaJana и 6 други им се допаѓа ова.
  13. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Dali e skok vo razvoj mz eve malava dva dena pravi denes poveke eve sega se razbudi placejki ne faka da cica cicni trgnise 5 minuti dali cica i ma ednata i na drugata se grci se stegse stomakot i se iskaka malu ja izbanjav malku i zaspa sea

14. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Грчеви

15. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Треба да одам кај матичната на контрола, а и време ни е за ортопед. Вакцината не ја примивме вчера, ја одложив, сртав ми беше да одам. Кога ја примивте вие HIB II, и дали има реакција? Што да правам за ортопед, еве 2 месеци сме и некој ден.

16. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Ne pravese vakans eplasam da ne ja boli nes drugo

17. Dusica24mkd

Dusica24mkd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Ke zabelezuvas sekogas koga ke ima skokovi vo razvoj... Nema da spie iki cudno ke spie, jade, i t. N.... Ama toa trae den dva, kakov red ke fati od promenata taka ke tera...

18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    24.996
    Истото го поминавме, како јас да сум напишала :) а ова со потењево многу се нервирам, потта многу појако ми мириса, џабе туширање :)

На hello-kitty.90, Dina911 и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  19. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.198
    Допаѓања:
    15.262
    Од пред 3 дена малата почна да хрчи повеќе од претходно. Прво ставив солени капки, кога тоа многу не помогна, земав аспиратор. Многу и помага, ама некако брзо и се затнува носето пак. Колку што читав не треба да се аспирира носот повеќе од три пати дневно, мене ми личи дека ќе треба на секои 2 саата, ако не и почесто. За 3 дена имаме закажана редовна контрола (тогаш ќе има 1 месец точно), вака нормално јаде и спие, тоа што вадам од носот е проѕирно до бледо жолто и не е многу густо, само се слуша дека носот и е полн речиси постојано.

Се мислам дали да ја однесам порано кај педијатарот или да тераме вака до петок...

20. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.806
    Носи ја порано. Мој совет. Ако има нешто за 3 дена ќе биде касно