normalno malo Bebe faka ritam neka soprugata pie poveke tecnosti sok od jabolko, boza mleko jogurt.... Za krvta vo urina nisto strasno normalno kaj devojcinja poradi hormonite od majkata. Ke fatite red ne se sekiraj
Додека е малечко така е. Се случувало неколку ноки ми заспие додека цица, па го дигнам кај мене на гради да се успие убаво па после во креветче, а неколку пати имам седено будна за да спие кај мене на гради така исправен со мешето врз мене. Си сакаат топлина, уште е малечко полека ке се навикне. И обавезно како што ви кажа членката претходно правете му разлика на бебето од ден и нок. Поздрав и со лесно да растете
Мајки открив нова финта за чистење носе без плачки па решив да ја споделам. Секако ова е за не многу затнати носе и за бебе над 2 месеци. Утрово ја приметив дека има мрсулчиња ама мн ми е жал со пумпица да и влечам мм е задолжен за тоа. Бидејќи не беше дома и капнав по 2 капки физиолошки раствор во секоја ноздра и ја легнав на меше да вежба вртење. Од самата позиција со глвата надоле и од напинањето и се слеаа сите мрсулчиња. Ем си вежбавме ем чисто носе. Туку сакав да ве прашам неколку дена бебе малку ми поткашлува значи 5 пати во денот ако ја слушнам да се накашла суво брз секрет. Да ја носам на педијатар? Весела е си игра си цица си спие и нема т.
Леле исто и моево поткашлува ама само кога е легнат во креветче или за пресоблекување па си викам дека е од положбата, а и дали ова што има вируси ми се чини дека кива и повеке од претходно инаку до утре е два месеци. Вака си е весел, си цица и не планирам да го носам на доктор во сезона на вируси. Во четврток сме на редовна контрола во Систина и таму ми е страв па ке видиме што ке направиме
Јас давам биогаја и саб симплекс и пак има мака со мешето. Се кака многу на секое преслекување е какан но има грчеви. Ти само овие ги даваш или и др???
И еспумисан ама пробувам да ги намалам полека и не му ги давам толку често. Има ли скок во 8ма недела?
И мојот наполни 5 недели,ја почна 6 од денеска и на него не му е ништо погодено.Претходната недела постојано беше кенкав,еве продолжува и оваа да е таков Скокот е најверојатно, а резултатот од истиот е смеење кога му се зборува,друга промена немам забележано. Нека е жив и здрав, ама многу изморува А плус има и грчеви,додека да се искака му е многу тешко,иако нормално си кака,па додека да му олесни вришти,откако ќе поминат грчевите,пак е кенкав и пак ништо не му се погодува. Само кај мене седи,да го шетам по соба,па врти го на една страна,врти на друга,цице постојано во уста.... И додека тој вришти јас шетам со крената маица,голи цицки и чекам поволен момент да се смири и да му ја бутнам во уста. А од мене тече вода,ако не се истуширам смрдам како да не сум се бањала 3 недели.Ама едноставно преку ден неможам да го оставам,навечер некогаш едвај го успијам,а и преморена од изминатиот ден,гледам само да фатам кревет.И така поминува секој ден.Се надевам дека побргу ќе завршат грчевите,а скоковите полесно ќе ги минуваме. Засега единствено цице го смирува. Битно да не плаче,па ако треба и цел ден ќе седиме така. Поздрав мајки,да се биде мајка воопшто не било лесно.
Dali e skok vo razvoj mz eve malava dva dena pravi denes poveke eve sega se razbudi placejki ne faka da cica cicni trgnise 5 minuti dali cica i ma ednata i na drugata se grci se stegse stomakot i se iskaka malu ja izbanjav malku i zaspa sea
Треба да одам кај матичната на контрола, а и време ни е за ортопед. Вакцината не ја примивме вчера, ја одложив, сртав ми беше да одам. Кога ја примивте вие HIB II, и дали има реакција? Што да правам за ортопед, еве 2 месеци сме и некој ден.
Ke zabelezuvas sekogas koga ke ima skokovi vo razvoj... Nema da spie iki cudno ke spie, jade, i t. N.... Ama toa trae den dva, kakov red ke fati od promenata taka ke tera...
Истото го поминавме, како јас да сум напишала а ова со потењево многу се нервирам, потта многу појако ми мириса, џабе туширање
Од пред 3 дена малата почна да хрчи повеќе од претходно. Прво ставив солени капки, кога тоа многу не помогна, земав аспиратор. Многу и помага, ама некако брзо и се затнува носето пак. Колку што читав не треба да се аспирира носот повеќе од три пати дневно, мене ми личи дека ќе треба на секои 2 саата, ако не и почесто. За 3 дена имаме закажана редовна контрола (тогаш ќе има 1 месец точно), вака нормално јаде и спие, тоа што вадам од носот е проѕирно до бледо жолто и не е многу густо, само се слуша дека носот и е полн речиси постојано. Се мислам дали да ја однесам порано кај педијатарот или да тераме вака до петок...