Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.198
    Допаѓања:
    15.261
    Крчеше по малку од старт, како прасенце звучеше секогаш кога цица. Ама ова беше погласно и се слушаше и онака кога дише. За среќа денес е подобра. Ќе видиме што ќе каже педијатарот на контрола.

2. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    17.906
    Знам дека страшно звучи ама те уверувам дека ќе помине за скоро.На нас од што ни беше жал го држевме по цела ноќ во раце така ни спиеше.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    5.438
    toa mi beshe moabetot ajde vnesuvaj jogurt, mleko, sok od jabolka boza pomalku voda cajot ok. Mleko imash ama mislam deka bebe place od toa. Jas taka sega nemoj da me svatis pogreshno sekoj spodeluva maka i sovet a jas opsto na forumov pisuvam od Moe iskistvo ne nalagam nikoj da me poslusha samo jas kako tebe bebe cica place cica place celo vreme na cicka abe da si puknes plus vtoro si vikas veke znaes piev caj voda neli tecnosti za mleko i ja kazuvam situacijava na pedijatarot mi vika majka vreme za dieti posle doenje duri me zacudi jas vazno tecnosti i mi kaza jogurt, mleko, boza... Dete za dva dena se smiri sito sredeno merak kako drugo. Pak ete cisto Moe iskistvo

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.979
    Допаѓања:
    21.188
    Ти благодарам за советот,не држам диета,како што кажав воопшто немам апетит,ама јадам од што морам.
    Иако не верувам дека е до тоа, млеко имам и повеќе од доволно,бебчо постојано полни пелени и за 5 недели качи 1.500 кг, мислам дека тоа е показател дека млекото му е добро и дека не е гладен, исто и изметот му е нормален,со жолта боја.
    Мислиш дека и покрај тоа млекцето му е слабо?

5. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Закажав во Орто Плус Пед, кај Антоновски. Иначе прв преглед ќе ни биде, се надевам не згрешив :D

На TeddyGrey, Dina911 и elcezelce им се допаѓа ова.
  6. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    1.121
    Нема јако, и нема слабо млеко. Тоа останало од стари. Или имаш, или немаш млеко. Вие супер напредувате, што значи дека не му треба дохрана. А тоа што плачи, можеби е скок, мојот така беше претходната недела.

На Milaаа991 и Sandrin4 им се допаѓа ова.
  7. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    20.937
    Не си згрешила Антоније е супер доктор преубаво објаснува детално се .

На Корнелија и Dina911 им се допаѓа ова.
  8. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Slusnav deka naskoro ke odi vo Split da raboti i na novite pacienti navodno cenata ke bide 3000 denari. Dali ima nekoj info? Nie sme 5 meseci i naredna nedela ke odime orvpat

9. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.119
    Допаѓања:
    20.937
    Знам дека ќе оди во Хрватска ама немам информации за цените како ќе бидат сега за сега се 1800 преглед ,1500 контрола.

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.979
    Допаѓања:
    21.188
    Па знам, читав на интернет и слушав од доктори по емисии дека нема слабо и јако млеко, но бидејќи претходно напишав дека имам поприлично млеко,а Карак рече дека имала иста ситуација,а бебе плаче бидејќи е гладно, а била советувана од педијатар, си помислив дека можеби сепак има нешто.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    5.438
    zatoa kazav toa beshe moe iskistvo bebe isto mi napreduvashe ama placeshe i non stop na cicka toa zima kolku mu e potrebno i pak cica a stom cica stimulira i imas mleko. Da nema slabo i jako mleko ama kako i i ishranata sto ja vnesuvame deluva vrz dete preku mleko, taka i tecnosta si ima svoe vlijanie. Jas kazav Moe iskustvo sto na nekoj moze da mi pomogne ete mene vtoro pa i jas se zaletav caj voda ama posle situacijata beshe poinaku, se iskliciv skros deka treba mleko jogurt, kiselo mleko ....i mene bebe mi se smiri ama pak ke kazam mene sekoja majka si go poznava i organizmot i bebeto.

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Мајки вие што сте од Скопје како е ситуацијата? Ние сме утре на закажана редовна контрола на втор месец во Систина па сме на сто ума дали да го носиме малиов или не, пошто само не плашат на тв со нови случаеви :(

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    На неонатологија на трети спрат се носат само здрави деца, за редовни контроли. И вие таму ќе одите, така да мислам дека е безбедно. Болни се носат на први, на педијатрија.
    Би ти рекла ако не ти е зорт не носи, ама па мало е и знам дека едвај ги чекате редовните контроли, битно е во овој период колку и како напредува.
    Лично јас, би одложила за некоја недела, ама мислам дека не е страшно. Како што кажав, здрави бебиња и новороденчиња се носат таму.

На happygirl, duffi, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    E така е баш затоа се мислам, едно да видат како напредува, има на лицето на обравчето црвенило, и сакав и некои други работи да се консултирам и ете знам дека на 3ти се носат здрави бебиња, ама тие што идат за на доктор на први доагаат од исти влез, а пак тука во Штип ич не ми се носи дека сите се болни од грип. Што ке се прави не знам (facepalm)

На happygirl и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.475
    Допаѓања:
    5.438
    je odis vo sistina bar toa e ime sigurno imaat posebno za zdravi deca ili Eden of vas ke vleze ke kaze za kontrola zdravo dete i ke ve vnesat vo izolacija. Sepak stanuva zbor za sistina, nas kaj nashiot maticen sekogas taka kaznuvame i otvara druga ordinacija be stavaat vo izolacija i ne ne meshaat. I plus ete opstina karpos kaj sto spaga i sistina nemaat nitu edno zaboleno t.e. edno na pocetok, kaj nashiot maticen ne se javilo nituedno dete so morbili a ako ima imaat na vlez vednas druga ordinacija vo izolacija za sipanici. Taka da za vo sistina ic netreba da panicis

На Dina911 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Dina911 еден е влезот, да, ама во лифт не влегувај, туку по скали носи го бебето. По скали никој не оди, сите во лифт се пикаат. Безбедно е сепак на трети, не е толку страшно.
    Ако сакаш побарај да те внесат во собата за доење, таму ќе си почекате сами.

На Dina911 и happygirl им се допаѓа ова.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    На 3ти треба да е најбезбедно, таму се и новороденчињата. Со врата одделени.

На Dina911 и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.204
    Последен пат бевме крајот на ноември и лично тој кажа дека ќе има нови цени бидејќи примил нов доктор да работи со него, значи 1800 ќе бидар прегледите кај Антоние, а кај новиот ќе останат 1500.
    Ај сподели што ќе дознеш за ова со одењево за Сплит бидејќи и јас околу 1ви треба да закажам контрола.

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    @Sexybaby86 , @karak , @TeddyGrey фала ви многу за одговорите, многу значи вака кога имаш некој да ти даде совет и поддршка :inlove::*:inlove:

На TeddyGrey, happygirl, karak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.152
    Допаѓања:
    204.753
    Нема слабо и јако млеко. Детето има грчеви, плус сега околу 5-6 недели има скок во развој. Течности (вода и чај) и одмор. Ништо повеќе не треба. А боза само ќе те здебели, секако имаш млеко, не ти треба. Јогурт ако сакаш пиј, ама и не мораш.

На hello-kitty.90, Sandrin4 и happygirl им се допаѓа ова.