Крчеше по малку од старт, како прасенце звучеше секогаш кога цица. Ама ова беше погласно и се слушаше и онака кога дише. За среќа денес е подобра. Ќе видиме што ќе каже педијатарот на контрола.
Знам дека страшно звучи ама те уверувам дека ќе помине за скоро.На нас од што ни беше жал го држевме по цела ноќ во раце така ни спиеше.
toa mi beshe moabetot ajde vnesuvaj jogurt, mleko, sok od jabolka boza pomalku voda cajot ok. Mleko imash ama mislam deka bebe place od toa. Jas taka sega nemoj da me svatis pogreshno sekoj spodeluva maka i sovet a jas opsto na forumov pisuvam od Moe iskistvo ne nalagam nikoj da me poslusha samo jas kako tebe bebe cica place cica place celo vreme na cicka abe da si puknes plus vtoro si vikas veke znaes piev caj voda neli tecnosti za mleko i ja kazuvam situacijava na pedijatarot mi vika majka vreme za dieti posle doenje duri me zacudi jas vazno tecnosti i mi kaza jogurt, mleko, boza... Dete za dva dena se smiri sito sredeno merak kako drugo. Pak ete cisto Moe iskistvo
Ти благодарам за советот,не држам диета,како што кажав воопшто немам апетит,ама јадам од што морам. Иако не верувам дека е до тоа, млеко имам и повеќе од доволно,бебчо постојано полни пелени и за 5 недели качи 1.500 кг, мислам дека тоа е показател дека млекото му е добро и дека не е гладен, исто и изметот му е нормален,со жолта боја. Мислиш дека и покрај тоа млекцето му е слабо?
Нема јако, и нема слабо млеко. Тоа останало од стари. Или имаш, или немаш млеко. Вие супер напредувате, што значи дека не му треба дохрана. А тоа што плачи, можеби е скок, мојот така беше претходната недела.
Slusnav deka naskoro ke odi vo Split da raboti i na novite pacienti navodno cenata ke bide 3000 denari. Dali ima nekoj info? Nie sme 5 meseci i naredna nedela ke odime orvpat
Знам дека ќе оди во Хрватска ама немам информации за цените како ќе бидат сега за сега се 1800 преглед ,1500 контрола.
Па знам, читав на интернет и слушав од доктори по емисии дека нема слабо и јако млеко, но бидејќи претходно напишав дека имам поприлично млеко,а Карак рече дека имала иста ситуација,а бебе плаче бидејќи е гладно, а била советувана од педијатар, си помислив дека можеби сепак има нешто.
zatoa kazav toa beshe moe iskistvo bebe isto mi napreduvashe ama placeshe i non stop na cicka toa zima kolku mu e potrebno i pak cica a stom cica stimulira i imas mleko. Da nema slabo i jako mleko ama kako i i ishranata sto ja vnesuvame deluva vrz dete preku mleko, taka i tecnosta si ima svoe vlijanie. Jas kazav Moe iskustvo sto na nekoj moze da mi pomogne ete mene vtoro pa i jas se zaletav caj voda ama posle situacijata beshe poinaku, se iskliciv skros deka treba mleko jogurt, kiselo mleko ....i mene bebe mi se smiri ama pak ke kazam mene sekoja majka si go poznava i organizmot i bebeto.
Мајки вие што сте од Скопје како е ситуацијата? Ние сме утре на закажана редовна контрола на втор месец во Систина па сме на сто ума дали да го носиме малиов или не, пошто само не плашат на тв со нови случаеви
На неонатологија на трети спрат се носат само здрави деца, за редовни контроли. И вие таму ќе одите, така да мислам дека е безбедно. Болни се носат на први, на педијатрија. Би ти рекла ако не ти е зорт не носи, ама па мало е и знам дека едвај ги чекате редовните контроли, битно е во овој период колку и како напредува. Лично јас, би одложила за некоја недела, ама мислам дека не е страшно. Како што кажав, здрави бебиња и новороденчиња се носат таму.
E така е баш затоа се мислам, едно да видат како напредува, има на лицето на обравчето црвенило, и сакав и некои други работи да се консултирам и ете знам дека на 3ти се носат здрави бебиња, ама тие што идат за на доктор на први доагаат од исти влез, а пак тука во Штип ич не ми се носи дека сите се болни од грип. Што ке се прави не знам
je odis vo sistina bar toa e ime sigurno imaat posebno za zdravi deca ili Eden of vas ke vleze ke kaze za kontrola zdravo dete i ke ve vnesat vo izolacija. Sepak stanuva zbor za sistina, nas kaj nashiot maticen sekogas taka kaznuvame i otvara druga ordinacija be stavaat vo izolacija i ne ne meshaat. I plus ete opstina karpos kaj sto spaga i sistina nemaat nitu edno zaboleno t.e. edno na pocetok, kaj nashiot maticen ne se javilo nituedno dete so morbili a ako ima imaat na vlez vednas druga ordinacija vo izolacija za sipanici. Taka da za vo sistina ic netreba da panicis
@Dina911 еден е влезот, да, ама во лифт не влегувај, туку по скали носи го бебето. По скали никој не оди, сите во лифт се пикаат. Безбедно е сепак на трети, не е толку страшно. Ако сакаш побарај да те внесат во собата за доење, таму ќе си почекате сами.
Последен пат бевме крајот на ноември и лично тој кажа дека ќе има нови цени бидејќи примил нов доктор да работи со него, значи 1800 ќе бидар прегледите кај Антоние, а кај новиот ќе останат 1500. Ај сподели што ќе дознеш за ова со одењево за Сплит бидејќи и јас околу 1ви треба да закажам контрола.
@Sexybaby86 , @karak , @TeddyGrey фала ви многу за одговорите, многу значи вака кога имаш некој да ти даде совет и поддршка inlove:
Нема слабо и јако млеко. Детето има грчеви, плус сега околу 5-6 недели има скок во развој. Течности (вода и чај) и одмор. Ништо повеќе не треба. А боза само ќе те здебели, секако имаш млеко, не ти треба. Јогурт ако сакаш пиј, ама и не мораш.