Точно така, не ми се смирува без чајот, вчера и дадов малку повеќе затоа што беше невозможно на друг начин да ја смирам, денес ми е иста песна не сака да слушне за спиење без чајот.. Каков дтуг чај да земам наместо Бекутан?
@Elinora има на Хумана, како што знам тој е без шеќер. Мислам и на Хип имаше, ама може сум се помешала со тој за доилки, не сум сигурна. Ама на Хумана има сигурно, побарај во Зегин. Мојава никогаш нема пробано чај, ама па и немаше грчеви, па не сум имала потреба да дадам. Кимот исто помага многу против грчеви. 3-4 зрнца ким да провријат во малку вода (една шолја за чај), па исцеди ја водата и давај на бебе оладено.
Мојава чајот на Хипп не сака да го пие дека не е благ, а Бекутан обожава. Затоа не и давам никаков. Барем повеќе млекце ќе си пие.
Сега не ама и кога имаше чај не помагаше. Само топло на меше. Мајки кога почна да ви се вртат бебињата од меше на грб. Мојава е 3 м и уште не можи скроз да се сврти.
Треба континуитет во давањето на капки, во комбинација со пробиотик. Кога ме испуштија од болница ми дадоа препорака да почнам со ваква комбинација од 8-миот ден на бебка. Така и правев, давав Колиеф+Биогаја до полни 3 месеци. Не знам дали од тоа, или па ми се погоди бебе да нема грчеви, ама ми напомена педијатарот дека мора континуитет со капките. Не да дадеш еден ден, па два не. Колиеф давав 7 пати на ден по 4 капки, стоени во мое млеко пола саат. Биогаја секој ден до годинка примаше по 5 капки. Прави вежби со ноџињата како возење точак, подигнувај и ги да и го потстиснат стомачето да се ослободат гасовите, користи термофор, топли ја кожа на кожа (бебе по пеленка, ти гола, на топло, секако)... Ќе пројде, период е
Мајки очајна ми е работата.. млекото ми се намали многу. Незнам дали од што децата повторно ми се разболеа а и јас со нив.. температура, треска.. еден куп стресови и ете неколку дена по ред скоро празни пелени фрлам. Беба ми е многу нервозна, се гледа дека е гладна... 3ипол месеци е и не научи да цица. Цицаме шетајки низ соба и клацкајки ја истовремено.. зарем ова е нормално доење? Неможам повеќе вака, се ме боли, плус имам 18 месечен син кој бара внимание и посветеност а неможам ни да го погледнам од што беба на секој пола саат сака да цица ама како што претходно опишав. Вечер почна многу да се буди. Единствено тогаш цицаше нормално сега и тоа го нема како ноќна птица ја шетам и вечер за да поцица колку толку. Пробав да дадам ад незнае да пие ни од шише, се нервира и плаче.. незнам што да направам.. Вечер градите ми се полнеа со млеко, сега воопшто. Има ли некое друго бебе што ете незнаело нормално да цица или единствени сме Дајте ми совет, веќе незнам што да правам.
Отсекогаш проблематично цицала или од сега е ова? Ако е од сега, може да ве фатил скокот на 3 месеци, најлошиот. Мојава уста не отвараше за цицање, со молење, вриштење едвај по минута две и толку. Живи нервози, живци искинав. Ама е период, ќе пројде. Сега деновиве штом има суви пелени, мора да внесува повеќе млеко. Но пред да посегнеш по АД, пробај да се измолзиш, зошто викаш немаш млеко. Како си сигурна? Јас мислам дека не е до млекото, туку до тоа што бебе не сака да цица. Не може да снемаш млеко зошто си била болна, а градите не ти се полнат зошто бебе е нонстоп на града. Пиј мнооогу течности, вода, сок од јаболко, чаеви... И ако нејќе да цица, тогаш давај и да пие од шише измолзено, да се учи, или давај и со лажиче. Млеко мора да внесува.
@Seduction и јас мислам дека ве фатил скокот, плус ако била малку разлошена и ете ти една ужасна комбинација. И кај мојот тој период беше ужас. Го доев само цврсто заспан и тогаш нудев и шише. Ништо не ти останува освен да си присебна и упорна. Знам колку е тешко кога мислиш дека е гладно. Форсирај града колку можеш повеќе. Лежејќи, стоејќи како сака мадам така. Мери ја за недела дена и по тоа ќе процените колку цица. Период е верувај, ќе помине. Ама додека трае живци ќе искинеш.
Majki dalo e normalno posle 5 valentnats vakcina na nogiceto da ima kako topce pominati se dve nedeli na pocetokot mislev taka treba ama eve seuste ne pominuva
@Sexybaby86 @duffi Не е период мајки , 3 ипол месеци секојдневно се молам да прекине овој кошмар но не... Веќе е неподносливо! Толку многу трпение, волја и живци потрошив што верувам дека многу не би издржале до толку. Нас секој Божји ден ни е ваков, да беше скок ќе поминеше но ова едноставно не мине. Се потрошив! Немам сили да продолжам со ова темпо.. ете знаете како ви било во скокот на вашите најмили, мене секој ден ми е ваков од кога се роди. Она едноставно незнае ни да цица ни од шише да пие, незнам како да и помогнам. Млеко немам ко шо имав оти се измолзав и нема ко шо имаше. Вечер ми течеше млеко буквално, сега веќе не, не се полнат како порано. Хелп ме.
Оф леле Не знам како да ти помогнам навистина. Учи ја да пие од шише, ќе научи, иако не ти изгледа така. Ќе и треба време, ама ќе научи. На крај краева, мерењето најточно ќе покаже дали доволно напредува, па ако навистина и е малку твоето млеко, давај ад со лажиче. Има членки што давале така, само е потребно трпение дека бавно оди. Пробај и од мала чашка, се што ти текнува. Со шприц исто даваат некои, ама тоа кај помали бебиња... Советувај се и со педијатар околу ова обавезно, и мерете се да го следиш напредокот. Се надевам има мајки што ќе ти дадат добар совет Се ќе се среди, биди позитивна и не се нервирај, осеќа и бебка
Bebe denes i vcera mi place ne cica fatit trti eve sega amamgledam ustana i e bela malku i jasiceno da ne ja boli sto ne faka da cicay faka i bavni cica i place miam da ne imam mleko oti grdite me mi se polnat od fcera taka kako prethodni denovi kamen mi se pravea duri se izmolzuvav sega se meki stiskam prcka mleko nz sto da mislma peleni polni nz sto da pravam
Пред некој ден читав пост за некоја мајка што приметила лигав измет кај бебе. Епе денес и мојава на 2 пати имаше. Од што може да е?
Шо е работава не знам. 10 недела... На тоа табелата за скок има облаче со сонце. Ја немам апликацијата да проверам што е, ама бебево ме загрижува овие неколку денови. Цица, плачи... Спија само во раце. Навечер ако не сум до него не заспива. Шо ќе е не знам, сакам да одам кај матичната да го мерам ама па со ова вирусиве не ми се оди, а посебен дел за здрави бебиња нема