Оф леле душиче ајде ке се стабилизира, ама сте почнале и со солени кашички барвос за вас да си лапка малиот за да биде голем
мајки, од кога почнаа на бебушките ваши да им течат лиги? Вчера приметив бајаги и течеа и балончиња дури си правеше, нормално ли е волку рано да и се појават??
На нас почнаа да ни течат кога наполнивме 2 месеци негде...пошто рацете ни се нон стоп в уста,страшно многу се лигавиме и менуваме едно десетина лигавчиња дневно.Нормално е, не се гризи...сите бебиња се исти
Ајде да чујам дали има слични искуства. Моево бебе има 4ипол месеци. Од старт е на адаптирано млеко (плус доенје) и си се какаше по 3-4 пати на ден. Пред две недели почнав со сокчиња, оваа недела со каши и тоа му давам од слви и круши претежно ама бебево не ми кака. Три дена по ред се буди во 5-6 сабајле со вриштење, пиштење, прди ама не може да се искака. Не знам до кога да чекам. Денес не ми е заинтересиран ни за јадење, со сила му давам да јаде. Утре ќе се консултирам и со педијатарот (ако е вратен од одмор) ама сакав да прочитам и ваши искуства и мислење.
Ќерка ми порасна на адаптирано млеко, воопшто не е доена, бидејќи јас воопшто немав млеко. Во почетокот ги имавме истите проблеми, се додека не ја најдовме содветната млечна формула што и одговараше. Неколку пати го менувавме млекото, значи почнавме со Нестле Нан, од него имаше страшни грчеви и не можеше по неколку дена да кака, па свртевме на Бебимил- на почетокот се покажа добро, но подоцна истите проблеми, за да на крај купиме Аптамил и од него сме презадоволни. Навистина е најскапо, но по состав е најблиско до мајчиното млеко, бидејќи содржи и делови од колострум и откако почнавме да го користиме, се регулираше и каката на бебето. Пробај, промени ја млечната формула и ќе видиш, можеби тоа е решението на проблемот, ако не, консултирај се со лекар.
Me interesira nesto mamicki....Nekade niz temava procitav za kapki koi se stavaat vo koritceto i sluzat kako za inhalacija...Znaci problemot mie toa sto kerkami pocnuva da hrci so noseto mi stoe malku kako da e izmrznata pa bidejki sme mnogu mali najefikasna opcija mi se gleda toa , da i stavam kapkicki dodeka ja banjam pa da ja podryam poveke vo vodata....Deneska i izvadiv nekolku mrsulcinja i strav me faka da ne se vlosi da dojde da trcam po doktori...mislam deka nema da ima nikakva steta da i napravam taka..sto mislite vie dali moye na tolku malo bebe toa da mu se stavi vo vodata.... Procitav i za morska sol se stavalo ...ako najdam ke moze li da i stavam ili ... Posovetuvajte me dali smeam da i go napravam toa .... Denes duri i na dvapati mi se zakasla I dali nekoj znae kako bi mozele da se vikaat tie kapki.... Vi blagodaram
Мамички денес забележав на главчето на бебушот од позади баш на местото каде што си ја потпира главата кога лежи и спие дека косичката му е изретчена се роди со косичка и затоа убаво се забележува дека му е баш како мало крукче изретчена се уплашив малку, утре ке одам на педијатар да видиме што е, се мислам дека му е од лежење дека баш тоа место се трие али незнам ме фаќа страв да не му е нешто друго имате искуство?
му се менува косичката ,ништо страшно, моите и двете се родени со косичка па прво почна од позади да им опаѓа па потоа на на напред еден период скроз келави и после си расте нормално косичка
Пепита фала за брзиот одговор, јас се усплашив зашто баш на едно место како крукче му е и јас помислив тоа али пак да си прашам , мајка за се си прашува
Eheheeej nie kolkava 'dupka' imame od pozadi,nacisto sme kelavi Toa ni e od sto koga spieme non stop ja vrtime glavata,de levo,de desno.Vaka vizuelno ne izgleda dobro,ama ne se sekiram,ke i nikne nova
Kaslame , kivame , tesko diseme na noseto pa probuvame so usteto no pak i cucla sakame da imame i nikak ne se pogoduva....Temp.i merev i bese 37.4 znaci ke mi kazi i temp....se mislam dali da ja nosam sega na bolnica ili da pocekam ako ne daj boye kaci poveke temp.... Inaku vesela e se smeska i si raygleduva.... Ako mi kaci do 38 tepm ke i dadam cepce i ako ne i se simne do 2h ke ja nosam odma na bolnica.... Ima li nesto sto moze jas doma da i go spremam da i se otpusti noseto .... I da ako mi kazi temp.38 moze li da i stavam na corapcinjata ocet ??????? Ve molam odgovorete mi ne mi gi ignorirajte postovite....
sabatini за носето незнам пробај со пумпиЧка за носе и солен раствор ако имас,а за температурата истусирај ја тоа многу помага и мозес да и ги натопис Чорапите во вински оцет,ако не и се спусти носи ја на лекар таму намногу мозат да ти помогнат
Апсолутно стави и чорапчиња со оцет на ноџињата и почекај малку да видиш дали ќе се симне, не е толку висока температурата за да трчате во болница, но следи и ја постојано мерејќи. Цица?
Helen probav so pumpicka no ne izleguva nisto a i frci noseto...ke se javam sega na patronaynata ako ne ke ja nosam na bolnica....Ti blagodaram...
cicanjeto nie oteynato radi noseto i ne saka mnogu .sega za sega ke pocekam ako nedaj boze i se kaci do 38 ke i stavam cepce i ocetce na corapcinjata i ke cekam....Kolku vreme da cekam ako ne i ja simne cepceto i ocetot temp...dva h 3 h ????
Мислам дека после пола саат до саат највише треба да се симне. Ако не, одете на лекар, мада мислам дека нема да имате потреба, не и е висока температурата и ќе се избори самиот организам, ама следи обавезно нон стоп.
Da da ke sledam obavezno....eve sega mi zaspa pa ja fakam za glavceto ne e premnogu topla isto e....I ja izmeriv pred da mi zaspie ne i bese pokacena...ke i ja sledam deneska celo vreme...se nadevam ke pomineme bez cepce....ti blagodaram
Бањање со млака вода( чорапчиња со оцет над 37,5)оцетот ке го разредиш со вода( да биде вински) Сирупче далерпн и тоа Чепче над 38 ( по потреба)
Sabatini ne go maci bebus so cepce,toa vo slucaj ne daj boze da krene povisoka tem. Nas ni pomogna sirupce daleron i corapcinja vo vinski ocet.Vinskiot ocet e pravo cudo,za pola saat ni ja simna temp. (38 stepeni ni bese).Redovno sledi ja,cesto ja nudi da cica za da ne dehidrira,raskomoti ja i koga spie prekrij ja so nesto potenko.Ajde so lesno,ke vi pomine