од кога ја отварате кожичката на курето? Ние сме месец и две недели педијатарот вика рано е ама да си прашам и тука
Мајки ај помош. Денес мислам збеснав и јас и бебе. Смирена бев скоро цен ден ама веќе не знам што да правам. Бебе се буди од сон со врескање, едвај да сменам пелена. Мењам, пие млекце ( АД) Враќа назад. Го нишкам го ставам да спие пак се буди исто така. Ми правам уште 30мл ама додека направам корне плаче. Цвенее цел, прета. И така се на рипит. Се чудам зошто така враќа млеко. Од што се витка , не му одговара млекото или којзнае што?? Бевме на Аптамил прематур, сега е на единица. Еве и додека пишувам вреснува во сон. Едино да ми спие цел ден во раце, само тогаш не прави вака. Ум немам, па згора на се и циклус ми дојде, да не направи пауза некој месец случајно. Btw си направи хернија на папачето од плачење. Тоа најмногу ме загрижува. Утре сме на контрола, ама до утре ќе побудалеам вака
Јас почнав од месец, додека го бањам. Убаво е да ти покажат како, зошто може не правиш како што треба, како ја што не правев, мислев го боли, ама не ги болело.
I jas macam maka dve nedeli ne se kaka sama ako me i napravam bev na pedijatar mi rece napravii so stapce za usi i maslo nesto ama.ne izleze posle 4 dena ne bese iskakana i sedov easylaks cepcinka sama gi zedov vo apteka i staviv se iskaka dva dena se kakase normalno potoa pal eve od zadcinika i staviv oak mali i vvera se iskaka dva pati eve denes nis bev pak na pedijatar mu kazuvam vika nisto nea prai taka a cepcinja vikam nesto ne taka ke se nauci ama nostop taka da i pra nz i jas du kolku dena da cwkam maksimum da ne se iskaka pa.posle da i naptavam?
@Petra777 Да нее скок и да се прејадува? И јас добив одма после 40 дена мислев ќе одморам уште малце но како да не. И мојов почна многу да вришти и несмеам да го оставам минута сам што најмногу ме плаши зајдува и цел ке помодре. Навечер најмирно без плачење спие над мене оптегнат,а мене кичмата ме корне така кога лежам од спиналната. Така спиеме двајцата мие страв да не го превртам во спиење
Немој чепчиња полошо и правиш така ќе се свикне. Кога не излегува има ли мака, плачи? Мојава исто еден период така ама и мн грчеви имаше. Нас ни помогна провен за доенчиња. Дадов 5 ќесички и од тогаш редовно си излегува и нема грчеви.
Јас давав со силиконско лажиче од нук. Мм и капеше дирек во усте. Како ти е позгодно така давај. Ама некој бенефит не видов јас од овие капки. Види пробај можеби вас ќе ви одговараат. Од пробиотици на мојава провен и помогна да и се стабилизира столицата кога имаше запек. Ама вие немате таков проблем па види со овие.
@monik55. Oф тoпик. Ти гo видoв Тaнтурoвски нa некoјa минутa нa визитa ми дoјде и тoј ме испишa. Симпaтик је..
Како е со столица и урина? Многу е можно на вашето веќе тешко доење да е ова и скокот плус.. па да е невозможно. Инаку од напредокот се гледа дека не би требало да е проблем млекото и количината. Кога и како - си наоѓа начин да цица. Јас мислам дека е скок и дека ќе помине, ама сепак. Дали мешето е меко? Дали прднува? Колку често кака? Да не има во устата кандида? Вака само измислувам причини - ако те фаќа ептен нервоза, оди на крај на педијатар. Измерете тежина пак.. ако напредува - помири се дека е тоа - тоа, дека е период, и дека ќе помине. Ама ако те фаќа ептен нервоза, и мислиш дека не е само скок, подобро е да си сигурна и на педијатар.
Скокот во трети месец е најверојатно.И ние сме во истиот и ги имаме истите проблеми.Јас паднав во очај дека ќе се одбие од цицање.Два дена беше подобра и еве пак иста песна.Вриштење на цицка па смирување па пак вриштење едно 5-6пати додека фати и не е тоа истото доење како порано.Беба е нервозна страшно.Дај боже побрзо да мине,без живци останавме.
Исто скроз. Денес ја прошетав малку и подобра е. Еве и 3 пати беше поголема значи има цицнато повеќе. Вчера не ни излезе. А од сабајле кога стана 6 часа никако не успеав асолно да ја надојам.
Ако пеленките се полни нема место за паника.Само живци и трпение,си велам и ова ќе пројде.Овој е еден од најтешките скокови но барем знаеме што е.
Неее мој Тантуровски уч не мие мене симпа. Маџунков е лепотанот на ГАК Скок е премин од една фаза во друга на однесувањето на бебето. Скок во развој се вика,јас вака знам дека е.
Se stega napnuva da se iskak nemozi se grci i ne kaka samo.iapusta gasovi eve deneska ftor den sto nema islezeno
Штом испушта гасови не е страшно и штом не плаче и не е раздразлива. Доени бебиња и до 1 недела е нормално да не излегуваат а јас заклучив и дека скоро сите бебиња минуваат низ таков период. Мојава после 1 мес фати запек и ја држеше 2 - 3 недели. Давај пробиотик, масирај и го мешето околу папуче како што се движат стрелките на часивникот, вежбај и ги ноџињата, ставај и топло, а ти внесувај компот од сливи, праски и помрсна храна. Период е и ќе помине. И пробај со провен за доенчиња.