Мојава е 3 м и уште поткивнува и поткашлува и фала Богу досега немала нишш сериозно кога ја носам на педијатар. Всушност и кога ме испуштаа ми напоменаа да не кревам паники за тоа дека е нормално се чисти бебе на тој начин. Сепак ти си мајка и ако процениш дека ситуацијата се влошува и бебе има секрет тогаш носи.
Ќе ти одговорам само на првото дека само на тоа се сеќавам Како што ти пиша членката погоре земи ланолин на медела, околу 1000 ден беше тубата ама вреди за парите, на прво мачкање веќе има ефект плус не мора да се мие, може и бебе да лапка со лесно Edit: Се извинувам, за @Kaffe беше постот
И син ми не ждрига уште многу ретко, јас не форсирам ако заспие на града не го кревам да ждригне оти ќе го разбудам па после пак ќе треба да цица и така во круг. Досега не сне имале проблем, не ждрига не повраќа. Само некогаш ика но и тоа не е страшно.
Исто беше и кај нас, секогаш заспиваше на цицање, ниту еднаш нема нит ждригнато нит повратено. Не се ни обидував да го држам исправен да ждригне и немавме никаков проблем.
Bebe dva meseci maka maci so grcevi plus i dva dena ne e kakano i place mnogu, bio gaja probiotik davam i colief nema efekt, espumisan isto, toplo na mese ne pomaga, vezbi na mese isto, pazam na hrana i pak ima mnogu grcevi, probav i so kim so vodicka i toa ne pomaga, kazete kako da mu pomognam da se iskaka jadam slivi i pak nisto
Ако е на ексклузивно доење, нормално е и подолго да не се искака. Педијатрите на предавањата во Систина кажаа нормално е и до 10тина дена. Не форсирај чепчиња или сл., ако не му е тврд стомакот на бебе, не се плаши. А што се однесува до грчевите, тоа е. Сите викаат дека капките и сличните работи можат да го намалат интензитетот на грчевите но не и целосно да ги спречат.
Samo na doenje sme i znam deka e normalno i do 10 dena da ne kakaat ama nego mu e tvrdo meseto i place a cepcinja i takvi raboti na svoja raka ne davam
Jas ako ne ja krenev do tretiot poln mesec nekade, obavezno minvrakjase nazad od isoienitini se zasrknuvase, pa eden kup placenje i vikanje dodeka se smiri... Sekogas toa go pravese i nastrana legnata ... Ako veruvate recisi cela noc otstojuvav dodeka ne podzdrigne, a i sega isto... Ma da vekje ne ja vardam tolku,, sega povrakjame... Ja kegnuvam ako se ruta ja jrevam ednas dva pati ako podrine ok ako ne na spienje.. Ke se provrti i ke zaspie.. Jas bi ja cuvala da podrigne...
Имало дежурни на форумов Стана синко да цица, се рассони, се разгуга, само што го преслеков пак се покака и еве заспива в раце... вчера два пати стануваше од спиење со силно плачење, дури и зајде, одвај го смиривме потоа цело време на цице, ја држи како цуцла, дали има скок на 2 мес и 1 недела?
Normalno e i mojava kivase kaslase...i uste pravi.. Sega i e interesnon kaslanjeto pa se imitira... Seto toa e normalno... Ne se plasi mama... Ako nema temperatura .
Ima... Mojava ima sekoja sreda... Se nesto novo.. Eden den pred da napolni nova nedela na presek... Vo cetvrtok e rodena.. Mene togas pocna da mi gi gleda racinjata svoi...i po edna nedela ubavo gi dvizese kakonsaka potoa pocna vo usta da gi stava pa pred poln 3 mesec pocna da se vrti od grb kon stomak sega vekje bocno ubavo se vrti... Vo megjuvreme mi smeni jadenje, se sto ke promrda mora da se vidi.. Haos sum... Mnogu malku mi jade, ne znam sto ke pravam na AD sme samo... Mnogu e ziva inakubsega sme 3 meseci ib2 nedeli... I se nesto novo red nemozam da i fatam... Baskansega ke pocne da ti sedi povekje budna... Ke vidis... Mojata od spienje sedese 1,5 h pa spiese od 0,5 do 2 casa pa potoa pak na 1, 5 cas od stanuvanjeto zaspivase
Majki 2 vecera po red bebus se razbuduva vo 5:30 i ke sedi 1h razbuden i ke spie ne legnuvamo rano vo 10h zaspiva dali e skok vo razvoj ili neznam sto e inaku sme 3+
Tolku spie, mojava zaspiva vo 1h, 2 po polnoc, stanuva vo 10, 11 h nautro, sedi 1h do 1,5 i si spie najmnogu od 15 min do 1 h zavisi kolku porano stanuva... Ova ti e nov redosled na aktivnost...vekje ste pogolemi....
Ovaa wonder week se kupuva na play store kolku sto gledam... Iskustva ili screenshot ako moze nekoja sto e poslobodna...
Znaci nema spienje veke si spiese ubavo od 22h do kaj 8-8:30 najmnogu sega ovie 2 vecera e taka valjda le se smeni ziva nenaspana ni preku den ni preku nok sama sum nema kok da go pricuva za da ja odmorim zivi i zdravi nela se samo ke porasna