Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Мојава е 3 м и уште поткивнува и поткашлува и фала Богу досега немала нишш сериозно кога ја носам на педијатар. Всушност и кога ме испуштаа ми напоменаа да не кревам паники за тоа дека е нормално се чисти бебе на тој начин. Сепак ти си мајка и ако процениш дека ситуацијата се влошува и бебе има секрет тогаш носи.

На Dina911, Sexybaby86, Sandrin4 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    Ќе ти одговорам само на првото дека само на тоа се сеќавам
    Како што ти пиша членката погоре земи ланолин на медела, околу 1000 ден беше тубата ама вреди за парите, на прво мачкање веќе има ефект плус не мора да се мие, може и бебе да лапка со лесно :hug:

Edit: Се извинувам, за @Kaffe беше постот

На Kaffe и Корнелија им се допаѓа ова.
  3. Dusica24mkd

Dusica24mkd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Kako bese aplikacijata za skokovi vo razvoj

4. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.852
    Допаѓања:
    7.054
    The wonder weeks

На Dusica24mkd му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    24.991
    И син ми не ждрига уште многу ретко, јас не форсирам ако заспие на града не го кревам да ждригне оти ќе го разбудам па после пак ќе треба да цица и така во круг. Досега не сне имале проблем, не ждрига не повраќа. Само некогаш ика но и тоа не е страшно.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  6. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    Исто беше и кај нас, секогаш заспиваше на цицање, ниту еднаш нема нит ждригнато нит повратено. Не се ни обидував да го држам исправен да ждригне и немавме никаков проблем.

На lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  7. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    911
    Bebe dva meseci maka maci so grcevi plus i dva dena ne e kakano i place mnogu, bio gaja probiotik davam i colief nema efekt, espumisan isto, toplo na mese ne pomaga, vezbi na mese isto, pazam na hrana i pak ima mnogu grcevi, probav i so kim so vodicka i toa ne pomaga, kazete kako da mu pomognam da se iskaka jadam slivi i pak nisto

8. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Ако е на ексклузивно доење, нормално е и подолго да не се искака. Педијатрите на предавањата во Систина кажаа нормално е и до 10тина дена. Не форсирај чепчиња или сл., ако не му е тврд стомакот на бебе, не се плаши.

А што се однесува до грчевите, тоа е. Сите викаат дека капките и сличните работи можат да го намалат интензитетот на грчевите но не и целосно да ги спречат.

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    911
    Samo na doenje sme i znam deka e normalno i do 10 dena da ne kakaat ama nego mu e tvrdo meseto i place a cepcinja i takvi raboti na svoja raka ne davam

10. Dusica24mkd

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Fala ti mnogu...

На Coco31 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dusica24mkd

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Jas ako ne ja krenev do tretiot poln mesec nekade, obavezno minvrakjase nazad od isoienitini se zasrknuvase, pa eden kup placenje i vikanje dodeka se smiri... Sekogas toa go pravese i nastrana legnata ... Ako veruvate recisi cela noc otstojuvav dodeka ne podzdrigne, a i sega isto... Ma da vekje ne ja vardam tolku,, sega povrakjame... Ja kegnuvam ako se ruta ja jrevam ednas dva pati ako podrine ok ako ne na spienje.. Ke se provrti i ke zaspie.. Jas bi ja cuvala da podrigne...

12. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.382
    Допаѓања:
    24.991
    Имало дежурни на форумов :D
    Стана синко да цица, се рассони, се разгуга, само што го преслеков пак се покака :o и еве заспива в раце... вчера два пати стануваше од спиење со силно плачење, дури и зајде, одвај го смиривме потоа цело време на цице, ја држи како цуцла, дали има скок на 2 мес и 1 недела?

13. Dusica24mkd

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Normalno e i mojava kivase kaslase...i uste pravi.. Sega i e interesnon kaslanjeto pa se imitira... Seto toa e normalno... Ne se plasi mama... Ako nema temperatura .

14. Dusica24mkd

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Ima... Mojava ima sekoja sreda... Se nesto novo.. Eden den pred da napolni nova nedela na presek... Vo cetvrtok e rodena.. Mene togas pocna da mi gi gleda racinjata svoi...i po edna nedela ubavo gi dvizese kakonsaka potoa pocna vo usta da gi stava pa pred poln 3 mesec pocna da se vrti od grb kon stomak sega vekje bocno ubavo se vrti... Vo megjuvreme mi smeni jadenje, se sto ke promrda mora da se vidi.. Haos sum... Mnogu malku mi jade, ne znam sto ke pravam na AD sme samo... Mnogu e ziva inakubsega sme 3 meseci ib2 nedeli... I se nesto novo red nemozam da i fatam... Baskansega ke pocne da ti sedi povekje budna... Ke vidis... Mojata od spienje sedese 1,5 h pa spiese od 0,5 do 2 casa pa potoa pak na 1, 5 cas od stanuvanjeto zaspivase

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Majki 2 vecera po red bebus se razbuduva vo 5:30 i ke sedi 1h razbuden i ke spie ne legnuvamo rano vo 10h zaspiva dali e skok vo razvoj ili neznam sto e inaku sme 3+

16. Dusica24mkd

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Tolku spie, mojava zaspiva vo 1h, 2 po polnoc, stanuva vo 10, 11 h nautro, sedi 1h do 1,5 i si spie najmnogu od 15 min do 1 h zavisi kolku porano stanuva... Ova ti e nov redosled na aktivnost...vekje ste pogolemi....

17. Dusica24mkd

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Ovaa wonder week se kupuva na play store kolku sto gledam... Iskustva ili screenshot ako moze nekoja sto e poslobodna...

18. Smetalink

Smetalink Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    221
    Znaci nema spienje veke :) si spiese ubavo od 22h do kaj 8-8:30 najmnogu sega ovie 2 vecera e taka valjda le se smeni ziva nenaspana ni preku den ni preku nok sama sum nema kok da go pricuva za da ja odmorim zivi i zdravi nela se samo ke porasna :)

19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Од која пумпица за нос сте задоволн? ( ако може слика )
    Имам јас ваква и ич не сум задоволна.
    879E4154-2075-4059-8100-415225C62056.jpeg

20. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.198
    Vakov imam jas od Nose Frida, super ni e

Прикачени фајлови:

На FreeMind, Dusica24mkd и Sexybaby86 им се допаѓа ова.