Мајки освен витамин Д, дали некоја дава дополнително и од baby toll dha omega3? Ме интересира и во која аптека ги купува?
Јас давам бејбитол д3+к1 и бејбитол дха омега,така ми пишуваше на картончето кое ми го дадоа при излегување од болница. Ги купувам од Зегин,омегата е мислам 470-480 ден. @monik55 @Coco31 Ви благодарам мајки. Многу е убаво што постои форумов,што постоите вие и што може да си помагаме,да се советуваме,да разменуваме искуства. Многу значи
Смееш ти да си јадеш. Ама колку ќе има влијание врз бебето. Пазете го да не падне повеќе, за појачување ние му дававме на џивџи капки Сидерал, ама во консултација со доктор.
Мами грчевите од кога почнуваат? Бебушка е 8 дена ноќеска и денес ми е многу по захтевна многу почесто бара да цица, да е во раце од ништо почнува да плче и за кратко се смирува.
Бараме матичен педијатар, а најблиску ни е Букурешт. Дали знае некој добар педијатар таму и дали се мешаат здрави и болнички деца?
Сите прават така И моето се штрекнува на појаки звуци. Кога спие, а не е успиен цврсто, и да шушне нешто се штрекнува и рипа со рачињата
Swaddle, т.е. мотањето помага да се спречи тоа. Глеам јутуберкиве по Америка користат некои такви подлоги со лепенки и само рацете им се “стегнати”.
Женскава моја почна да изразува желба за седење. Кога ја држам легната на мене се крева скроз во седечка состојба. Јас ја туркам со раката таа опира и пак се крева. Исто и во транспортер и релаксатор и дека врзана се нервира и плачи. Од легната скроз на рамно уште се нема кренато. 3 ипол м е и не сакам да ја форсирам. На ехо за колкчиња беше супер. Сега не знам дали да и дозволувам кога така сама ќе се исправи да се држи или да ја легинам пак. Не сакам па ни да ја уназадивам.
Малата ич не ми ја сака водата со ким. Еднаш ќе шмукне и тоа ќе го плукне. Ставате уште нешто во неа за да не е така горчлива?
I moeto isto, jas so lazicka mu davam, ednas dva pati ke goltne potoa pluka, dali nesto gresime pri podgotovka neznam