Мајки вие што ја имате Софи жирафката од кога им ја давате на бебињата? На неа пишува 0+, Моево е 2 месеци и 10 дена ама многу става раци во уста цело време лигави дури кога може и шпихозните ги става во уста. Не знам дали е нормално вака, дека мислам е многу мал за играчки што се ставаат во уста, секако и не може сам да ги држи. Имам и една како ракавичка што се става на рачето на детето со горниот дел гумиран, ама мислам дека тоа е за кога ке му растат заби... позз
Ne sme ja imale Sofi za da kazam dali da mu ja zemes ili ne, znam deka so stavanje prsti, ligavcinja vo usta go osoznava svetot, sosema normalno za taa vozrast
И мојот е ист, 2 и пол месеци сме. Ја имам Софи, му ја давам чат-пат да ја лиже, ама јас му ја држам. Не фаќа уште предмети.
Му ставав до првата контрола. Така советуваше ортопед. За правилен развој на колкчињата. На првата контрола на 6 недели кажа добро било веќе нема потреба
Тој повој е исфрлен од пред десетина година. Самите денешни пелени се такви да овој повој го заменуваат. Се применува само по сугестија од ортопед ако има нешто симптоматично.
Фала да си купиш поубава Еве линк https://www.amazon.com/Infantino-Elevate-Adjustable-Nursing-Pillow/dp/B0185AH022/ref=zg_bs_677980011_23?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=KJ5CZ4WQSTYGJVWQPGYB
Не држи, пишав во постот, затоа сакав да знам дали тие што имате му ја давате, нормално јас би му ја држала ама се мислам да не е мало за неа, ги имам и малата и големата. Позз
И мене ме советуваше педијатарот да ставам широк повој до преглед на ортопед, ама не ставав. Не верувам дека пелената може да помогне многу доколку има некој проблем, недај Боже. Ортопедот ми рече пожелно е до 3 месеци сите бебиња да имаат широк повој, ама како што пишав, тој останал да лекува во времето пред 30 години, и не му верувам на препораките. Башка машките деца се и поголеми склетчии, и нема потреба од таков повој според мене, само ги нервира.
Исто и моето се лигави и си го става рачето во уста, не држи предмети. Широк повик ставав до 40 дена некаде сега има 2 месеци 13 дена, машко бебе на контрола сме на 28.02 па ќе видиме што ќе кажи док.
I mojata pravese na ista vozdrast ke pravi taka edno dve tri nedeli potoa ke uspeva samo na strana da. Zastane... Nie vekje sedime na bok