Здраво сакам да прашам дали нелој давал далерон сируп на 5м бебе за болка на жлабините. Неможам да ја смирам од многу силна болка што има
Vo sto mu gi davate provenot, toa e prasok neli? Se davaat na dva mesecni bebinja? Pocna da ne kaka po 4/5 dena i pokraj grcevite i toa mu pravi dopolnitelen problem i bolka.Davav linex ili bio gaja od probiotici pa vikam da probam i jas so proven
Кај моето многу помагаше колиеф и за грчеви и за какање. Само педијатарот во систина ми рече да ги давам до 2ри месец, а матичната овде ми рече може и до 3ти месец. На почеток му ги давав поредовно, после по потреба и сега веке ич не му давам, да не го подречам се стабилизира, скоро 2 ипол месеци сме.
Тогаш за провенот давав бекутан. Хипп не ми го сакаше, инку сметам дека е подобар избор бидејќи е без шеќер. Сега не давам никаков.
Да да. Заборавив да напоменам дека треба прво да се олади чајот на телесн температура од кололу 36 степени, па потоа да се раствори.
здраво ние сме еден месец и имсме проблем со нагло поврсќање ко фонтана често се случува при секој подој повраќа има многу грчеви користев колиеф еспумисан амс ништо не помага , купивме и перница за рефлу ама не помага пак повраќа незнам веќе што да правам:/
Фонтана повраќање се случува заради неждригање на детето, потврдено од педијатар. Ако ждригне повраќањето е повеќе како бљуцкање, не така како млаз.
при секој подој го ждригнувам понекогаш после пола саат повраќа мслце е лаком при доење многу лакоми неможам да стигнам алишта машини два пати на ден ...
Бевте на лекар? Рефлукс е тоа, може да има малку потешка форма, ама секако се средува. На доење е или ад млеко?
Јас му давам од ким . Во 100 мл ставам 5,6 зрнца ким , проврие неколку минути ,ладам и му давам да пие