Женски, од кога се почнува со давање на вода на бебе? Откако ќе се почне и со дохрана или како? Инаку, имам огромна желба за благо, особено последниве недели. Мислам дека можам само на благо да живеам Вие како стоите со благото? И дали откако поминуваат грчевите можам да пијам лимонада, да јадам портокал на пример? Дали можам да се вратам на нормалната исхрана како и претходно? Оти се едни исти јадења ми се смачија веќе.
Ако доиш нормално е да имаш поголема потреба за благо. Јас сум иста , и првото додека го доев исто многу ми се јадеше благо.
на доење бев на три рсзлични лекари систина сите викаат рано е за испитување да се направи сигурно голта воздух се прејадува купивме и перница за рефлу ама не помага незам веќе што да правам
А дали добро напредува? Ако редовно полни пелени и качува на килажа ќе издржите уште некое време. Ама ако има стагнација или намалува на тежина, тогаш мора подетални испитувања.
Јас вода почнав да давам од кога воведов дохрана. И јас благо само јадам Можеш постепено да почнеш да си воведуваш намирници што ти се јадат и да пратиш бебе како ќе реагира
Мојава беше фонтана нон стоп, утоп не праеше по облеката. Абер немаше од ждригање, мн ретко. Ама фала Богу си напредвеше и накај 4 месец се стабилизира и почна да си ждрига редовно.
@derjus и моето е со рефлукс од старт. Пие и го држам 10мин испушта млаз како од фонтана што викаш. Е тоа е враќање вишок, а ако после саат/два бљуцка мала количина не е страшно. Два месеци скоро така тераме, ти кажаа погоре, битно е да расте и главчето на страна лево/десно секогаш.
Ми се чини дека денеска е подобар, или барем така сакам да мислам Не знам, веќе престанав да гледам на саат колку минути цица оти се нервирам ептен. Со мочките уште е така-така, една полна пелена, една полупразна. Ќе чекам уште две недели за мерење да видиме што ќе покаже вагата за овој месец.
да настрана го легнувам секогаш се дешава и појќе да врати после пол саст смс изгледа вишок е лскомче е , дали ти се дешава кога има грчеви дс повраќа мојево се стега се гади и повраќа и тогаш или при самиот подој исто се стега и враќа млеко?
Ако си напредвит и полнит пелени не се секирај. Само спреми прашок и нек перит машината Страдна бев кога ќе ја фатеше некој бебка, одма си фрлаше млазој. Ама тоа е. Трпение.